top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKripto Haber Editörü

Grayscale kendi Bitcoin ETF'sini başlatmayı planlıyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Grayscale kendi Bitcoin ETF'sini başlatmayı planlıyor


Kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin'in büyük ölçüde benimsenmesi için kredi talep edebilecek bir şirket varsa, o şirket Grayscale'dir. Ancak şirket için bugüne kadar elde edilen başarılar yeterli olmayacaktır. Anthony Pompliano'nun günün Tweetinde yorumladığı gibi Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust'tan kendi Bitcoin ETF'sini başlatmayı planlıyor.


Grayscale Bir Bitcoin ETF Düşünüyor


Bitcoin ve genel olarak kripto piyasasının son aylarda yaşadığı büyük yükseliş ralli birçok faktörün sonucudur. Bunların arasında elbette Bitcoin'in üçüncü Yarılanması ve kripto para birimleri etrafında sağlam bir dijital altyapı oluşturulması var. Ancak yatırımcıların kripto piyasasına yatırım yapma fırsatına sahip olmalarını sağlayan unsur ise Grayscale fonları oldu.

Bu fonlar sayesinde, büyük kurumsal yatırımcılar, kripto varlığını satın almak ve saklamak zorunda kalmadan Bitcoin'e para yatırabildi. Küçük bir komisyon karşılığında şirketin hallettiği bir iş. Yatırım firmalarının sadece Grayscale Bitcoin Trust'a (GBTC) yatırım yaparak kripto dünyasına girmesine izin vermek.

Ancak fonun başarısına rağmen bu Grayscale için yeterli olmayacaktı. Aksine, orta boy bir gönderi aracılığıyla şirket, GBTC'den başlayarak Bitcoin'de kendi borsa yatırım fonunu (ETF) başlatmayı planladığını kabul etti. Kripto piyasasında gerçek bir deprem ne olurdu, kurumsal benimseme olanaklarını daha da genişletirdi. "Grayscale, GBTC'yi mümkün olduğunda ETF'ye dönüştürmeyi planladığını doğruladı." açıklamasında bulundu.


Şu anda Grayscale'in bu hareketi ne zaman gerçekleştirebileceği belli değil. Peki, 2016'da SEC'den önce bir Bitcoin ETF'nin onayını almaya çalıştılar, daha sonra düzenleyici ortamın yeterince gelişmiş olmadığını düşünerek önerilerini geri çekti. Bu nedenle tekrar deneme niyetlerini teyit etseler de anın yönetmeliklerle belirleneceğini açıklığa kavuştururlar.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page