top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Güney Kore, Bitcoin ve kripto işlemlerine "özel ilgi göstermeyi" hedefliyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Güney Kore, Bitcoin ve kripto işlemlerine "özel ilgi göstermeyi" hedefliyor


Yerel haber kuruluşu Yonhap Haber Ajansı'nın bugün bildirdiğine göre , Güney Koreli düzenleyiciler, devam eden dijital varlık ticareti patlamasının ortasında kripto ile ilgili yasadışı faaliyetlere yeni bir baskı uyguladığını duyurdu. Hükümet Politika Koordinasyon Dairesi başkanı Koo Yun-cheol Pazartesi günü bir bakanlık yardımcılığı toplantısında, "Sanal varlıkları kullanan yasadışı faaliyetlerin meydana gelmesine özel dikkat gösterilmesi gerekiyor," dedi.


Rapora göre, Finansal Hizmetler Komisyonu, yerel finans kurumlarının yardımıyla gerçekleştirilen "sanal para" çekimleri üzerindeki gözetimi iyileştirmeye ve güçlendirmeye odaklanacak. İkincisinin, olası kara para aklama belirtilerini izlemesi ve tespit etmesi ve bunları Mali İstihbarat Birimine bildirmesi gerekecektir.


Düzenleyiciler ayrıca ülke dışına yasadışı kripto para transferlerini yakından izlemeyi planlıyor. Bu arada, eyalet vergi dairesi, dijital varlıklar aracılığıyla herhangi bir vergi kaçakçılığı girişimini tespit etmeye odaklanacak.

Bitcoin İçin Yüksek Talep


CryptoSlate'in daha önce bildirdiği gibi, kripto ticareti şu anda Güney Kore'de patlama yaşıyor çünkü yerel halk dijital varlıklara el koymak için sözde "Kimchi primi" ödemeye hazır. Yonhap'a göre, Bitcoin'in fiyatı kısa süre önce 72.000 doları aştı ve madeni para dünya çapında yaklaşık 56.000 dolardan işlem görüyordu.


Bunun nedeni, merkezi bir borsada işlem gören hisse senetlerinin aksine, kripto borsalarının merkezi olmayan ve kutu üzerindeki fiyatların değişmesidir. " Kimchi primi ", Güney Kore ile ilgili, bir varlığın fiyatının, farklı pazar dinamikleri ve diğer bölgelere kıyasla arz / talep nedeniyle bazı bölgelerde büyük ölçüde farklılık gösterebildiği böyle bir örnektir.


Geçtiğimiz hafta, Kore Bankası Başkanı Lee Ju-yeol'un da kamuoyunu kriptoların yüksek volatilitesi konusunda uyardığı ve bunun da dijital varlıklara aşırı miktarda nakit pompalandığında potansiyel olarak finansal istikrarsızlığa yol açabileceği bildirildi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page