top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKripto Haber Editörü

Güney Kore, el konulan Bitcoin'den 10,5 milyon dolar kâr elde etti

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Güney Kore, el konulan Bitcoin'den 10,5 milyon dolar kâr elde etti. Güney Koreli savcılar, soruşturma kapsamında 2017 yılında el konulan Bitcoin'i ( BTC ) sattı. El konulan para 10,5 milyon ABD $ daha yüksek fiyata satıldı. Böylelikle ülkenin milli bütçesi hatırı sayılır bir kâr elde edildi. Suwon Savcısı Bir Yenilik Yarattı. İlgili medya raporlarından da görülebileceği gibi, Suwon savcısı bir yenilik yarattı, çünkü görünüşe göre bu, bir otoritenin Bitcoin'i kârla sattığı ilk durum.


2017'den beri soğuk hava deposunda bulunan söz konusu para birimleri, o zamanlar sadece 238.000 ABD doları değerindeydi ve şu anda 10.8 milyon ABD dolarına satılıyor, bu da% 4.400 değerinde bir artış anlamına geliyor. El koyma sırasında, kripto para biriminin fiyatı 1.300 ABD dolarının biraz altındaydı, bu da davadaki tutuklamaların gerçekleştiği Nisan 2017'deki fiyatına tekabül ediyor.


Ele geçirilen kripto para birimleriyle ilgili herhangi bir yasal yönerge bulunmadığından, savcı başlangıçta Bitcoin'i sözde soğuk depoda sakladı. Mart 2021'in sonunda, Güney Kore hükümeti, kripto borsalarını ve diğer kripto hizmeti sağlayıcılarını kapsamlı müşteri bilgileri edinmeye ve sorumlu vergi dairesine sunmaya mecbur eden kripto endüstrisi için ilk kez özel bir düzenlemeyi kabul etti. Bu yasa 25 Mart'ta yürürlüğe girdikten sonra, savcılar el konulan bitcoini sattı.

Kripto düzenlemesindeki ani aciliyet, kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı ve kara para aklama için kullanılacağına dair iyi bilinen endişeden kaynaklanıyor. Ocak 2022'den itibaren, Güney Kore'de kripto para birimlerinde ticaretten elde edilen kar üzerinden % 20 vergi alan başka bir yasa uygulanacak.


Güney Kore vergi dairesi, geçtiğimiz yıl kripto yatırımcılarının sayısının % 25 arttığını ve bunun da ülkenin kripto ticaret hacmini % 800 artırması gerektiğini tahmin ediliyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page