top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Güney Kore'de 22 milyon dolarlık kripto para birimi ele geçirildi

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Güney Kore'de 22 milyon dolarlık kripto para birimi ele geçirildi


Güney Kore'nin başkenti Seul şehrinin vergi toplama departmanı, vergi kaçakçılığı için soruşturulan toplam 1.566 kişiden 676 kişiden Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine el koydu. Yerel basında çıkan haberlere göre, yetkililer, üç Kore borsasına dağıtılan operasyondan 22 milyon ABD doları elde etti. Bitcoin, vergi kaçakçılarının tercih ettiği kripto varlığıydı ve ele geçirilenlerin% 19'unu temsil ediyordu; onu% 16 ile DragonVein ve Ripple izledi; Ethereum eter% 10; ve% 9 ile Stellar. Gerisi diğer kripto para birimlerindeydi.


Halen kimliği belirlenemeyen 890 kişi olduğu için yetkililer soruşturmaya devam ediyor. KYC süreçleri olan herhangi bir borsanın kullanıcılarının kimliğine sahip olacağı ve bunu Devlete vermekle yükümlü olacağı unutulmamalıdır. Kripto para birimlerine yalnızca borsa evleri özel anahtarlar tarafından tutulduğu için el konulabiliyordu . Kullanıcılar kripto para birimlerini kişisel cüzdanlara çekmiş olsaydı, yetkililer fonlara erişimde daha büyük zorluklar yaşardı.


Kaçaklar Kripto Para Birimlerinin Yükselmesini Bekliyor


Seul hükümeti bir açıklamayla, çoğu durumda, şehirle borçları olan vergi mükelleflerinin "vergilerini ödeyecekleri" için kripto para birimlerinin satılmamasını istediğini belirtti.

Bunun nedeni, temerrüde düşen vatandaşların, bu kazançlarla borçlu olunan vergileri ödemek ve ele geçirilenleri serbest bırakmak için kripto para birimlerinin değerinin daha da artmasını beklemesidir. Nisan ayı başında küresel piyasalarda bitcoin 58.000 $ 'a ulaşan fiyatlarla satılıyordu. Bu arada Güney Kore'de kripto para birimi 66.000 ABD Doları değerindeydi.

Asya ülkesindeki piyasalarda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin dünyanın diğer bölgelerindeki borsalara göre sahip olduğu fiyat farkına Kimchi Etkisi denir.

2022'ye Kadar Dijital Varlıklarda Daha Fazla Gelir Vergisi


Korea Herald'ın bir yayınına göre, o ülkenin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Şubat ayında kripto para piyasasında 2,260 ABD Dolarından fazla kazanan yatırımcıların önümüzdeki yıldan itibaren % 20 vergi ile karşı karşıya kalacaklarını bildirdi. Aynı şekilde kripto para birimlerinin miras ve bağışları da vergilendirilecek.


Güney Kore Kripto Para Gizliliğine Karşı


Güney Kore hükümeti kripto para birimlerinin kullanımını reddetmiyor, ancak onları kontrol etmeye istekli.


2020'nin sonunda Zcash, Monero ve Dash kullanıcıları etkilendi çünkü Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, CriptoNoticias tarafından bildirildiği üzere yüksek bir kara para aklama riski oluşturdukları için gizlilik odaklı kripto para birimlerini yasaklamaya karar verdi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page