top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Güney Kore'deki kripto para birimleri için vergiler

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Güney Kore'deki kripto para birimleri için vergiler


Güney Kore, önümüzdeki yıldan itibaren kripto para işlemlerinden elde edilen sermaye kazançlarına %20 vergi uygulamayı planlıyor. Tüm bunlar, yatırımcıların vergi planını ertelemeye yönelik artan çağrılarına rağmen. Hükümet, özellikle bakanlık düzeyinde kurumlar arası bir toplantı sırasında konuyu tartıştıktan sonra planını açıkladı. Bu bağlamda, Ekonomi ve Maliye Bakanı Hong Nam-ki şunları söyledi: “Hükümet kripto para birimi işlemlerine vergi koymaya devam edecek. ”Sanal varlık işlemlerinden sermaye kazancı elde edildiğinde, vergiyi uygulamaktan kaçınamayız. Vergi eşitliğini teşvik etmek ayrıca şunları ekledi: ‘’Bu kaçınılmaz. Sanal varlıkların ticaretinden elde edilen kârlara vergi uygulamak zorunda kalacağız.’’


Güney Kore, Kripto Para Birimi İşlemlerinde % 20 Vergi Atayacak


Aslında, kripto para işlemlerinden elde edilen kazançlar “çeşitli gelirler” olarak sınıflandırılacaktır. Ve 2022'den itibaren %20 vergiye tabi olacaklar.


Bu niyetle, 45.000 doların üzerinde sermaye kazancı olan kripto yatırımcıları yeni vergi oranına hak kazanacak. Ek olarak, kripto varlık sahipliğinin satışıyla ilgili olmayan transferler de “bağışlar ve miraslar üzerindeki yasal vergi oranlarına” tabi olacaktır.


Bu amaçla, ülkenin finansal düzenleyici kurumu olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), aynı zamanda onu en yüksek devlet dairesi olarak belirlemiştir. Sanal varlık piyasasını denetlemekten ve düzenlemekten sorumlu. Aynı şekilde Bilim ve Bilişim Bakanlığı da onu seçti. İlgili Blockchain endüstrisinin tanıtımını ve büyümesini yönetmek için.

Güney Koreliler Vergileri Destekliyor!


Bu bağlamda, yakın tarihli bir anket, Güney Korelilerin çoğunluğunun kripto para birimlerindeki sermaye kazançları üzerindeki vergileri desteklediğini gösteriyor. Medya kuruluşuna göre, Güney Korelilerin %53'ünden fazlasının kripto para birimlerinin vergilendirilmesini destekliyor.

Nitekim anket Realmeter tarafından yapılmıştır. Hatta 18 yaş üstü 500 kişiyle anket yapıldı.


Bütün bunlara göre Güney Kore, teknoloji meraklısı bir millettir. Ve genç yatırımcılar kripto para birimleri coşkuyla kucaklıyor. Sonuç olarak, kadınların %60'ı önerilen vergi çözümünü kabul etti. Erkeklerin sadece %47,3'ü desteklerken. Daha genç insanlar (30 yaş altı) da vergilere karşı çıkma eğilimindeydi. 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarındaki pek çok kişi vergileri büyük ölçüde destekliyordu.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#GüneyKore #kriptoparabirimleri #kriptopara

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page