top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Hedera Hashgraph Hangi Sorunu Çözüyor?

  2. 2 Hedera Hashgraph’ın Üçüncü Taraf Uygulamalardaki Faydası

  3. 3 Hedera Hashgraph’ı Hangi Projelerde Kullanıyor?

  4. 4 HBAR – Hedera Hashgraph’ın Yerel Kripto Para Birimi

  5. 5 HBAR Token’ın İşlevleri Nelerdir?

  6. 6 Hedera Hashgraph’ın Geleceği

Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


2018 yılında Leemon Baird, Mance Harmon ve Zenobia Godschalk tarafından kurulan Hedera Hashgraph, web ölçeğinde çalışan yeni ve mevcut uygulamaları desteklemek için sıfırdan oluşturulmuş halka açık bir defter ve yönetim organıdır. Doğrudan uygulamalarına hesaplama güveni oluşturmak için dağıtılmış defter teknolojilerini kullanır ve bu da, birbirini tanımayan veya birbirine güvenmeyen işletmelerin ve bireylerin hızlı ve ucuz bir şekilde işbirliği yapmasına olanak tanır. Herkese açık dağıtılmış defterler, değer yaratmaya ve değiş tokuş etmeye, önemli verileri doğrulamaya ve doğrulamaya, kimliği kanıtlamaya ve daha fazlasına yardımcı olur. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri, Teksas, Richardson’da bulunan Hedera Hashgraph, 7 turdan toplam 125 milyon dolarlık fon topladı. Şirket, diğerleri arasında Boeing HorizonX Ventures, Tata Communications, BlacTower Capital, Vestinwolf Alternatives dahil olmak üzere 19 yatırımcı tarafından finanse edilmektedir. Mance Harmon, Hedera Hashgraph’ın CEO’su ve kurucu ortağıdır. Çok uluslu şirketlerde, devlet kurumlarında ve ileri teknoloji startup’larında 20 yılı aşkın stratejik liderlik deneyimine sahip deneyimli bir teknoloji yöneticisi ve girişimcisidir. Hedera Hashgraph’ın kurucu ortağı ve baş bilimcisi Dr. Leemon Baird, Hedera kamu ağını hashgraph dağıtılmış konsensüs algoritması üzerine kurdu. Hedera Hashgraph’ın en büyük avantajlarından biri, hesaplama ağırlıklı çalışma kanıtı gerektirmemesidir.


Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç



Hedera Hashgraph Hangi Sorunu Çözüyor?


Hedera, genel DLT’nin ana akım tarafından benimsenmesini kısıtlayan faktörleri çözen dağıtılmış bir defterdir.

  1. Hedera, blok zinciri konsensüs mekanizmalarına daha hızlı ve daha güvenli bir alternatif çözüm olan hashgraph konsensüsünü kullanan, sektörde mevcut olan tek halka açık defter çözümüdür. Hashgraph mekanizması, ağda kötü niyetli saldırılar olduğunda bile mümkün olan en yüksek güvenlik seviyesine ulaşırken işlemleri doğrulamak için daha verimli çalışır.

  2. Hashgraph, saniyede 10.000’den fazla kripto para birimi işlemi ve düşük gecikme süresi ile yüksek verim elde ettiği için Bitcoin veya Ethereum blok zincirlerinden daha hızlıdır. Yenilikçi dedikodu protokolünden ve sanal oylamadan yararlanır.

  3. Ağları, önde gelen 39 küresel işletmeden oluşan bir konsey tarafından yönetilmektedir. Bu konsey üyeleri, önceki halka açık defter platformlarında eksik olan iş ve süreç uzmanlığı konusunda çok ihtiyaç duyulan deneyimi getiriyor. Konsey, birçok saygın markanın bir parçası olduğu bir endüstri karışımını yansıtıyor. Sektör katılımcılarının böylesine çeşitli bir karışımı, Hedera Hashgraph’ın sektör zorluklarını çözmek için benzersiz bakış açıları almasını sağlar. Boeing, Chainlink Labs, Dentons, Deutsche Telecom, LG, Google, Nomura ve diğer birçok üst düzey marka, Hedera Hashgraph Network’ün konsey üyeleridir.

  4. Hedera teknik çözümü, ağ durumunun kontrollü değişebilirliğini ve kimlik sertifikaları gibi işlemlere ek veri talep etme veya ekleme potansiyelini içerir. Bu özellikler, gelecekteki işlevsellik yeteneği sağlar. Bu isteğe bağlıdır ve son kullanıcıların kontrolündedir. Bu nedenle Hedera, düzenleyici kurumlarla birlikte çalışmak ve işletmelerin tüketiciyi koruma ve mevzuata uygunluk yükümlülüklerini yerine getirmelerine olanak tanıyan araçların geliştirilmesini teşvik etmek istiyor.

Hedera Hashgraph’ın Üçüncü Taraf Uygulamalardaki Faydası


Hedera ağı güvenli olmak istiyorsa, işletmelere fayda sağlamalıdır. Peki, bir defter bir kullanıcıyı nasıl daha güvenli hale getirir? Varlıkların, uygulamaların ve işlemlerin sayısı arttığında, evrenin bağlı olduğu dijital yapının ayrılmaz bir parçası haline gelir. Bir kamu hizmeti ağı sağlamak, yerel kripto para biriminin sahipliğini merkezileştirmeyi daha da karmaşık ve maliyetli hale getirerek ağın güvenliğini sağlar ve ağın işlemleri için oylama gücünün konsolidasyonundan kaçınır.


Hedera’nın ağını kullanan herhangi bir uygulama, Hedera’nın hizmetinde çok önemli bir rol oynar. Bireysel bir geliştiriciden bir startup’a, küçük bir işletmeden büyük bir kurumsal şirkete kadar herkes Hedera destekli uygulamalar oluşturabilir ve çalıştırabilir.


Hedera Hashgraph’ı Hangi Projelerde Kullanıyor?


Hedera Hashgraph üzerine inşa edilen bazı proje örnekleri, bir kupon izleme sistemi oluşturan kupon endüstrisi kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kupon Bürosu’dur. Ardından, Acoer tarafından oluşturulan ilaç tedarik zincirini izlemek için dağıtılmış bir defter de Hedera Hashgraph’ı kullanır. Hedera’nın başka bir kullanım örneği, AdsDax tarafından oluşturulan reklam etkinlikleri ve etkileşim için izleme ve doğrulama çözümlerini içerir. Ayrıca, Hint telekomünikasyon şirketi Tata Communications, Hedera Hashgraph platformunun kullanımını da araştırıyor. Diğer kullanım durumlarının yanı sıra güvenli kullanıcı kimlik doğrulaması ve işlem günlükleri oluşturmaya çalışıyorlar.


HBAR – Hedera Hashgraph’ın Yerel Kripto Para Birimi


HBAR, Hedera Hashgraph ağının yerel, enerji açısından verimli kripto para birimidir. Bu belirteçler esas olarak merkezi olmayan uygulamaları güçlendirmek ve ağı kötü niyetli saldırılardan korumak için kullanılır. Ayrıca geliştiriciler, HBAR’ları aktarma, verileri kaydetme, değiştirilebilir ve değiştirilemez belirteçleri yönetme ve daha fazlası gibi ağ hizmetlerini ödemek için HBAR’ları kullanabilir. HBAR jetonlarının maksimum arzı, mevcut dolaşım arzının 8,5 milyarın üzerinde olduğu 50 milyardır.


HBAR Token’ın İşlevleri Nelerdir?


Hedera’nın yerel kripto para birimi iki ana işleve hizmet eder;

  1. Ağ Yakıtı – HBAR, Hedera ekosistemine güç sağlayan bir yakıt görevi görür. Kullanıcılar, ağlardaki hizmetler için ödeme yapmak için HBAR’ı kullanabilir. Ayrıca, ağın bilgi işlem kaynaklarına katkıda bulunan düğümleri teşvik etmek için kullanılır.

  2. Ağ Güvenliği – Hedera, izinsiz düğümlere giden yolda ilerlemeye başladığında, HBAR, ağın madeni para ağırlıklı ve hisse kanıtı konsensüs mekanizması aracılığıyla ağı kötü niyetli saldırılara karşı koruyacaktır.

Hedera Hashgraph’ın Geleceği


Şubat 2021’de Hedera, Hedera ana ağında Hedera Token Hizmetinin başlatıldığını duyurdu ve herkesin platformda jeton oluşturmasına izin verdi. Lansman sırasında, 60’tan fazla ilk ekosistem ortağı Hedera’ya katıldı ve tedarik zinciri, DeFi, ödemeler, enerji ve daha pek çok alanda token veren uygulamalara yardımcı olmak için Hedera Token Hizmetini entegre ettiler veya entegre etme veya keşfetme sürecindeydiler. Daha. Tokenleri HTS ile transfer etmek sadece 0,001 dolara mal olacak. Şu anda, Hedera’da token oluşturan önemli sayıda proje var. Öngörülere göre, bu proje önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanacak.

Aynı zamanda, önümüzdeki aylarda Hedera Hashgraph ana ağına önemli sayıda güncelleme gelmesi bekleniyor. Hedera’nın gelecekteki yol haritasına göre, bakım yapılırken ağın ihtiyaç duyduğu kesinti süresini en aza indirmek için planlar yapıldı (yükseltilirken bile sürekli çalışan merkezi olmayan paraların aksine).


Ek olarak, Hedera ağı, planlanmış işlemler olarak bilinen bir özelliği de sunacak. Bireyin işlemin gerçekleşmesini istediği gelecekteki zamanı belirtebileceği bir süreçtir. İsteğe bağlı olarak bu, birisi bir işlemi göndermeden önce belirli sayıda kişi tarafından imzalanmasını istediğinde de olabilir. Ayrıca, bu yılın ikinci yarısında, birkaç paydaşın işlem yapmasının yanı sıra parçalama, ağın işleyebileceği işlem sayısını artırmak için birden çok parçaya bölünmesini sağlayan bir yol da dahil olmak üzere plakada daha fazla yükseltme var. Tablodaki bu kadar önemli güncellemelerle Hedera Hashgraph, küresel olarak önde gelen kripto para birimi projeleri arasında bir yer elde etmek için elinden geleni yaptığını kanıtlıyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

10 görüntüleme0 yorum
bottom of page