top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

İspanya'da iki mağaza BTC ile ödemeleri kabul ediyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

İspanya'da iki mağaza BTC ile ödemeleri kabul ediyor


İspanya'da moda ve takıya adanmış iki yeni mağaza, geçtiğimiz günlerde çevrimiçi mağazalarında Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul ettiklerini duyurdu. Homiés Marbella ve TwoJeys müşterileri artık kripto para birimlerini sırasıyla kıyafet ve aksesuar satın almak için kullanabilirler. Sokak giyimi veya sokak kıyafetleri konusunda uzmanlaşmış kuruluş, Instagram hesabına gönderdiği bir mesajla aktivasyon görevlisini yaptı. Bitcoin sembolü de e-ticaret platformundaki ödeme seçeneklerinden biri olarak dahil edildi.


BTC ile ödeme yapmak için müşteri, satın alma işlemini tamamlarken bitcoin'i seçmelidir. 2014 yılında kurulan ve Puerto Banús'da kurulan bir işletme olan Homiés Marbella'nın web sitesinde gösterildiği gibi süreç, BTCPay Sunucu platformu aracılığıyla tamamlanır. İşlemler Coinbase ödeme ağ geçidi üzerinden gerçekleştirir. Siparişi tamamlamadan önce, satın alma işlemini tamamlamak için Coinbase'e yönlendiren bir pencere görüntülenir.


TwoJeys, 2019'daki kuruluşundan bu yana üniseks mücevher kıyafetlerine odaklandı. Girişim, 2020 yılında 2,5 milyon Euro tutarında satış gerçekleştirdi. Şimdi şirket 2021 yılına kadar yaklaşık 5 milyon Euro fatura yapmayı hedefliyor.

Bitcoin Çevrimiçi Ticarete Giriyor


İspanyol şirketinin bir ödeme şekli olarak Bitcoin'i kabul etmeye başlaması, neredeyse tüm üretim süreçlerinin dijitalleştirildiği bir koronavirüs salgını zamanına uyum sağlama yeteneklerini gösteriyor.


Bitcoin, dünya çapındaki işletmelerde ödemeleri işlemeye bir alternatif olarak kendini kurmaya devam ediyor. İster küçük girişimler ister büyük zincirler olsun, ilk kripto para birimi girişimcilerin dikkatini giderek daha fazla çekiyor.


CriptoNoticias bu hafta PayPal'ın çevrimiçi mağazalarda ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ödemeleri etkinleştirdiğini bildirdi. Genişleme, BTC'nin 29 milyon bağlı işletmede potansiyel bir riske sahip olmasına izin veriyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page