top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

ICON (ICX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 ICON Nedir?

  2. 2 ICON Nasıl Çalışır?

  3. 2.1 Teknoloji

  4. 2.2 ICON Toplulukları

  5. 2.3 ICON Kullanım Durumları

  6. 2.4 Gelecek Yol Haritası

  7. 2.5 ICON Ekibinde Kimler Var?

  8. 3 ICX Satın Alma ve Saklama


ICON (ICX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Blockchain teknolojisi, eşler arası ilişkiler ve ademi merkeziyetçilik kavramlarını hiç olmadığı kadar pratik hale getirdi. Sosyal, finansal ve politik sistemleri yeni bir şekilde görmemiz için bize meydan okudu. Blockchain sayesinde küresel köy kavramı bile artık daha fazla insanın deneyimleyebileceği bir şey. Ancak tüm bu olanaklara rağmen, blockchain performans, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı açısından sınırlı, hala nispeten genç bir teknolojidir. Her yeni blok zinciri projesi, ne kadar merkezi olmayan olduğunu vurgular, ancak çok azının gerçek dünya kullanımına dair kanıtları vardır. ICON, blok zinciri topluluklarının tecrit halinde var olmak zorunda olmadığı fikrine dayanan bir blok zinciri projesidir ve bunun ana akım benimseme eksikliğine katkıda bulunduğuna inanmaktadır.


ICON (ICX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
ICON (ICX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Binance indirim ile hesap aç


ICON Nedir?


ICON, “dünyanın en büyük merkezi olmayan ağlarından birini inşa ederek” “dünyayı hiper bağlamayı” amaçlayan Güney Kore merkezli bir blok zinciri çerçevesidir. Bunu başarmak için ICON, bağımsız blok zincirlerinin “ICON Republic” oluşturmak için birbirleriyle yakınlaşmasına ve etkileşime girmesine izin verecek devasa bir platform oluşturmayı planlıyor.

Amaç, finanstan akademiye, ticaretten güvenliğe, sağlıktan sigortaya ve daha pek çok sektördeki oyuncuların tek bir ağ üzerinde yan yana bulunabileceği bir platform gerçekleştirmektir. ICON’un sözleriyle, büyük fikir “toplulukların anlamını yeniden tanımlayarak ve bu tür toplulukları birbirine bağlayarak yeni bir dünya yaratarak yeni ademi merkeziyetçilik çağını başlatmaktır. Bugün topluluklar, genellikle sosyal ve politik işlevleriyle tanımlanır ve dünya ulusları tarafından belirlenen ekonomik sınırlarla sınırlıdır. ICON aracılığıyla topluluklar, geleneksel ekonomik sistemin ötesine geçebilir ve geleneksel ekonomik sistemden özgürleşebilir ve diğer topluluklarla sürtünmesiz değer alışverişini teşvik edebilir ve sonuçta toplumun maksimum toplam faydası ile sonuçlanabilir.”


ICON Nasıl Çalışır?


ICON, ICON Republic olarak adlandırdığı şey aracılığıyla bir blockchain toplulukları ekosistemini bir araya getirmek için ‘loopchain’ olarak bilinen bir konsept kullanır. ICON Republic, farklı ve bağımsız blok zinciri topluluklarını birbirine bağlar. Bu, Topluluk Temsilcileri (C-Reps) aracılığıyla yapılır. ICON Republic blok zinciri “Nexus” olarak bilinir. C-Reps, toplulukların “bağ” ile etkileşime girdiği portallar gibidir. Her blok zinciri topluluğunun Nexus ile nasıl etkileşime girdiğini belirleyen bir dizi kural vardır, “Blockchain İletim Protokolü (BTP)”.

Teknoloji

  1. Temel teknolojisi, diğer blok zincirleriyle iletişim kurmak ve güvenilir ortamlar (SCORE) ve blok zinciri imza altyapısı (BSI) üzerine kurulmuş akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla işletmeler arasında gerçek zamanlı işlemler sağlamak için oluşturulmuş bir blok zinciri olan Loopchain olarak adlandırılır.

  2. Loop Fault Tolerance konsensüs algoritması, Loopchain tarafından ağ üzerinde diğer yaygın konsensüs algoritmalarından daha hızlı fikir birliği oluşturmak için kullanılır.

  3. Nexus, katılan her blok zincirinin de bağlı olduğu merkezi platformdur. Her blok zincirinin temsilcilerinin oy kullandığı ve ana ağ için politikalar önerdiği dolaylı bir demokrasi görevi görür. İnternete benzer, bir ‘ağlar ağı’ olarak farklı blok zincirlerine bağımsız yönetişim sağlar ve gerektiğinde karşılıklı bağlantılar sağlar.

  4. Bir hisse ispatı algoritması, ICX jeton sahiplerinin pasif bir gelir elde etmek için jetonlarını stake etmelerine ve ayrıca kendi adlarına ağ kararları için oy kullanacak temsilcilere oy vermelerine olanak tanır.

  5. ChainID, daha iyi bir dijital tanımlama sistemi oluşturmak için ICON’un Loopchain’ine dayanan dünyanın ilk blok zinciri tabanlı ortak kimlik doğrulama hizmetidir.

ICON Toplulukları


ICON ağında bir topluluk, kendi yönetişim sistemine sahip blok zinciri olan bağımsız bir düğüm ağıdır. Örneğin, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para ağları, okullar, hükümetler, finans kurumları, sağlık kuruluşları vb. gibi topluluklar olarak kabul edilir. Her topluluk kendi yönetişim yapılarına, ağ katılımcılarına ve kendilerine özgü özelliklere sahip olabilir.

Ayrıca, her topluluğun kendi karar verme yaklaşımı vardır. “Topluluk Düğümleri” yaklaşımı denetler. Örneğin, Bitcoin topluluğu fikir birliğine dayalı bir yaklaşımı takip ederken, bir banka hiyerarşik bir yaklaşım kullanır.


Karar vericiler “Topluluk Temsilcileri” olarak bilinir. Bu temsilciler ayrıca topluluklarının daha büyük ICON Republic ile etkileşiminde seslerini duyuruyor. Ancak ICON Republic, toplulukların yönetimine hiçbir şekilde müdahale etmez. Ancak, ICX belirteçlerinin verilmesine izin verir. Topluluk temsilcisi olmayan katılımcılar ICON Republic’e katılabilir ancak yönetişimi üzerinde söz sahibi değildir.


ICON Kullanım Durumları


Akıllı sözleşmenin etkinleştirildiği herhangi bir ağda olduğu gibi, ICON için birçok olası kullanım durumu vardır. Bazı potansiyel kullanımlara daha yakından bakalım;

  1. Yüksek güvenlik düzeyine sahip Blockchain destekli tanımlama sistemi. Bir topluluğun üyeleri, diğer topluluk üyelerinin kimliklerini doğrulamak için kimlik sistemini kullanabilir. Ayrıca, yeni hizmetlere başvururken bireylere çok fazla kaynak tasarrufu sağlayacaktır.

  2. Bir topluluktaki bir kuruluşun farklı bir topluluktaki başka bir kuruluşla güvenli, güvenli ve eşler arası bir şekilde işlem yapabileceği ödemeler

  3. Bir topluluğun bir topluluk sabit parası oluşturduğu veya bir varlığı simgeleştirdiği blok zinciri destekli varlıklar

Gelecek Yol Haritası


Deblock projesi, 3 yıl boyunca blok zincirinde 300’den fazla yeni proje geliştirmek için ICON ağı üzerinde çalışacak.


ICON Ekibinde Kimler Var?


ICON, aynı zamanda Nomad Connection’ın da kurucusu olan KJ Eee tarafından kuruldu. Eee, Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Derecesine sahiptir. Jonghyup Kim diğer kurucu ortaktır. Aynı zamanda Pohang Üniversitesi mezunudur ve Jang Media Interactive’in eski müdür yardımcısı ve BTWorks’ün kurucu ortağıdır. Diğer ekip üyeleri, iş, Yapay Zeka, mühendislik, blok zinciri ve pazarlama alanlarında deneyim sahibi kişilerdir. ICON ayrıca blockchain yazarı Don Tapscott ve Blockchain Araştırma Enstitüsü’nün kurucusu ve CEO’su gibi önemli danışmanları ödüllendirdi. Ayrıca Forbes tarafından en etkili 10 iş kitle fonlaması organizatörü olarak tanınan Jason Best de var.



ICX Satın Alma ve Saklama


ICX, Binance, Huobi, Bittrex, OKEx, WazirX, Bithumb, Kraken, HitBTC, Bitrue, Upbit ve Gate.io dahil olmak üzere birçok popüler borsada mevcuttur. Bazı borsalarda parayı Fiat para birimiyle alırsınız, bazılarında ise biraz Bitcoin veya Ethereum tutmanız gerekir. Cüzdanlar için ICON’un kendi web, yazılım ve Android cüzdanı vardır. Diğer seçenekler arasında Trust Wallet, CoolWallet S, Eidoo ve Ledger Nano bulunur.


ICON, blockchain’in dünyayı bir araya getirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Proje kağıt üzerindeki vaadini gerçek dünyaya çevirebilirse, sonunda küresel blok zinciri birlikte çalışabilirliğini ve umarız teknolojinin ana akım olarak benimsenmesini sağlayan anahtar olabilir. Ve bununla birlikte, ademi merkeziyetçilik, üst düzey güvenlik ve endüstriler ve bir bütün olarak toplum arasında dolandırıcılık içermeyen etkileşimler gibi blockchain faydaları.

Bu proje kağıt üzerinde olduğu gibi gerçek dünyada da işleyebilirse, bu ağ, blok zinciri birlikte çalışabilirliğini açan ve bu hizmetleri mevcut endüstrilere bağlayan iskelet anahtarı olabilir. Projenin teknik incelemesi, ICON’un sağlık, eğitim, işletme, sigorta, sermaye piyasaları vb. dahil olmak üzere yerleşik sektörlere nasıl uyacağını ortaya koyuyor. Blockchain ve kripto topluluğu, bizi oraya götürecek projeye bahse giriyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

13 görüntüleme0 yorum
bottom of page