top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Jack Dorsey Bitcoin'de: Herkes için geniş bir ödeme aracı olmalı

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Jack Dorsey Bitcoin'de: Herkes için geniş bir ödeme aracı olmalı


Square ve sosyal medya devi Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin ve ademi merkeziyetçilik konusundaki duruşunu savundu. Miami'deki Bitcoin 2021 konferansı sırasında işadamı, kripto para biriminin herkesin hizmetinde geniş bir ödeme aracı haline gelmesi gerektiğine dair güvence verdi. Bu anlamda, yukarıda belirtilen şirketlerin temsilcisi olarak katılımının kripto para birimlerinin kullanılabilirliğini savunmak olduğunu temin etti. Gereksiz gördüğü bazı devlet düzenleyici kurumlarını eleştirdi. Öte yandan, merkezi kontrol nedeniyle daha çok aynısı olarak nitelendirdiği Merkez Bankası para birimlerine (CBDC) sert çıkıştı.


Öte yandan sosyal ağ Twitter'ın bilançosuna Bitcoin eklenmesinin ciddi olarak düşünüldüğünü söyledi. Diğer şirketin (Square), sermayesini bu kripto para birimine yatırmada öncülerden biri haline geldiğini belirtmek gerekir.


Jack Dorsey Neden Bitcoin Hakkında Olumlu Görüşlere Sahiptir?


Jack Dorsey gibi halka açık bir şahsiyetin Bitcoin hakkında olumlu bir bakış açısına sahip olması, bu dijital para biriminin vadesi hakkında çok şey söylüyor. Çok yakın zamana kadar, büyük yatırımcıların gözlerini yeni Blockchain ve kripto para birimi fenomenine çevirmeleri pek olası değildi. Artık hemen herkes onları övmek ya da eleştirmek için dikkate almalı.

Bu şekilde Twitter CEO'su, görevinin Bitcoin'i internetin yerel para birimine dönüştürmek olduğunu belirtti. Buna ek olarak, kripto para birimlerinin en popülerinin tüm insanlara açık olan geniş bir ödeme aracı olması gerektiğini vurguladı. Square'in sermayesinin bir kısmını kripto para birimlerine yatırmaya karar vermesinin nedeninin bu olduğunu vurguladı.


Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinde (CBDC) Jack Dorsey, Bitcoin ile karşılaştırılmamaları gerektiğine dair güvence verdi. Bu paralar, arkalarındaki sıkı merkezi kontrol ve onları kullananların mahremiyet eksikliği nedeniyle bir çözümü temsil etmediğini açıkladı.

CBDC'lerin hükümetlerin "gemiye erken binme" girişimi olduğunu belirtti. Buna göre, kripto para birimlerinin kullanılabilirliğindeki patlamadan endişe duyan Devletler, insanların onlara ihtiyaç duymadığından korkuyor.


Ancak Jack Dorsey'in Bitcoin'e övgüsü ve ademi merkeziyetçilik ve ekonomik özgürlük konusundaki dostane duruşu herkes tarafından kaşlarını çattı. Seyirciler arasında aşırı sağcı bir aktivist ona ikiyüzlü dedi ve finansal özgürlüğün “sansürün kralı” olduğundan söz edemeyeceğini söyleyerek azarladı.


Bu, hesabı Twitter tarafından askıya alınan ABD Kongresi'nin eski adayı Laura Loomer. Sosyal ağın, politikalarını ihlal eden hesapları askıya alma politikasını sürdürdüğü belirtilmelidir. Pek çok sağcı aktivistin çeşitli nedenlerle sadece Twitter'dan değil diğer sosyal ağlardan da yasaklandığını belirtmek gerekir.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

10 görüntüleme0 yorum
bottom of page