top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

JPMorgan, Ethereum konusunda yetenekli geliştiricileri işe alıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

JPMorgan, Ethereum konusunda yetenekli geliştiricileri işe alıyor


ABD bankası JPMorgan, işe alım sitesi Glassdoor'da gösterilen bir iş ilanı olan Ethereum, Corda ve Hyperledger geliştirme konusunda yetenekli blockchain mühendislerini işe alıyor. Liste, bugün itibariyle banka tarafından Bangalore'dan New York'a kadar değişen yerlerde ağırlıklı olarak mühendislik ve geliştirme rollerinde ilan edilen 64'ün üzerinde açık pozisyonun bir parçasıdır. Banka, geçtiğimiz yıllar boyunca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden kaçınmakla kötü bir şöhrete sahip, ancak 2021'in başlarında yeni bir sayfa açıyor - hatta varlığın yakın gelecekte 138.000 $ gibi yüksek bir fiyat görebileceğini söyledi. Dünyanın en çok kullanılan blok zinciri Ethereum için benzer fiyat hedefleri henüz verilmiş değil. Ancak bu, bankanın protokole ilişkin uygulamalar geliştirmede deneyimli yetenekleri işe almasını engellemez.


Aranıyor: JPMorgan'da Ethereum Geliştiricileri


'Blockchain yazılım mühendisi' işinin listesine göre, adayların JPMorgan için sağlam blok zinciri tabanlı çözümler ve protokoller tasarlaması ve oluşturması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılar için yeni blockchain tabanlı ürün özellikleri tasarlamaları da isteniyor.

'Gerekli beceriler' kısmı, Ethereum fanatiği için işlerin ilginç hale geldiği yerdir. Listede "Ethereum, Hyperledger veya Corda gibi blok zinciri platformlarında gelişen pratik deneyime sahip olun" yazıyor ve uygulamaların bilgisayar bilimi veya matematikte bir geçmişe sahip olmasını gerektiriyor.

Liste ayrıca, blok zinciri tabanlı sistemleri güçlendiren kriptografik ilkelerin sağlam bir şekilde anlaşılmasını ve başvuru sahiplerini "diğer geliştiricilerle blok zinciri bilgisini paylaşmanın keyfini çıkarmaya" teşvik ediyor.


Bu nedenle, iş ilanı, JPMorgan'ın Ethereum kuluçka merkezi ConsenSys Labs için yakın zamanda bir bağış toplama turuna katılmasından günler sonra geldi. Mastercard ve UBS gibi şirketlerin New York merkezli firmaya toplam 65 milyon dolar yatırım yaptığını gördü.

Bununla birlikte, gönderi, JPMorgan'ın blockchain geliştiricilerini işe almaya olan ilgisini gösterdiği ilk sefer değil. 2019'da firma, bir noktada ConsenSys'den bile daha fazlasını işe alan JPM Coin projesinin bir parçası olarak dağıtılmış teknolojilerde yetenekli birkaç kişinin rollerinin reklamını yaptı.


Kripto Dönüştürme


JPMorgan iş ilanı, kripto para birimi alanındaki kurumsal ve geleneksel firmalardan artan ilginin ardından geliyor.


CryptoSlate'in daha önce bildirdiği gibi, banka analistleri bir müşteri notunda, Bitcoin'in uzun vadede 140.000 $ 'lık fiyat seviyesini görebileceğini, çünkü kripto para birimi yatırımcılar arasında altın yerine iyilik kazandığını söyledi.


Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan Chase stratejistleri, "'Alternatif' bir para birimi olarak altının yoğunlaşması, uzun vadede bitcoin için büyük bir artış anlamına geliyor," diye yazdı. Ancak not, "Bitcoin ile altın arasındaki dalgalanmalarda bir yakınsamanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi olası değildir ve aklımızda çok yıllık bir süreçtir" diye ekledi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page