top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Koreli bakan, 200 kripto borsasının kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Koreli bakan, 200 kripto borsasının kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi


Güney Kore Finans Komitesi başkanı Eun Seong-soo, bu sabah, önde gelen yerel çıkışlarla ilgili bir rapora göre, ilgili düzenlemelere uymazlarsa bu yıl Eylül ayında kapatılma riski taşıyan 200'den fazla kripto para birimi borsasının olduğunu söyledi.


Yetkililerin kripto para birimi ticaretine vergi koymayı planladığını ve hükümetin kripto yatırımcılarını "koruma" planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.


Kore Yönetmelikleri


Bu yılın başlarında Güney Kore, ülkedeki kripto işletmeleri ve tüccarları için yeni yasalar çıkardı, daha katı düzenlemeler, yeni KYC politikaları, farklı bir vergi planı getirdi ve tüm kripto işletmelerinin ülkeye kaydolmasını zorunlu kıldı.


Özel Para Yasası'nın revize edilmiş yasa tasarısı 25 Mart'ta yürürlüğe girdi ve altı aylık ödemesiz sürenin ardından 24 Eylül'den itibaren yürürlüğe girdi. Değişiklik, kripto işletmelerinin bilgi koruma yönetim sistemi (ISMS) sertifikasyonu ve gerçek isimli hesapların verilmesi gibi gereksinimleri karşılamasını gerektiriyor.


Ancak Eun'a göre, Özel Para Yasası uyarınca hükümete kayıtlı hiçbir kripto borsası yok, "Köpekler var ama hepsi kapatılabilir. Eylül ayında aniden kapatılabilirler. " Sert yorumlar burada bitmedi. Eun, hisse senedi ve geleneksel piyasalar yatırımcıları 'korurken', kripto piyasasının bunu yapmadığını ve hatta "resim alıp satmak" ile kıyaslandığını söyledi. “İnsanların (yatırımcıları) koruması gerektiğini düşünmüyorum çünkü insanlar yatırım yapıyor ve çok parayla ilgileniyor. Yanlış yoldan giderseniz, bu yanlış yoldur ”dedi.

Patlayan Kripto Pazarı


Eun'un yorumları, Kore'de patlayan bir kripto piyasası ve artan ticaret hacimlerinin ortasında geldi. CryptoSlate'in geçen ay bildirdiği gibi, bazı günler kripto alım satım hacimlerinin ülkenin hisse senedi piyasası alım satım hacimlerini aştığını gördü.


Analitik aracı CoinGecko'ya göre, Kore'nin en büyük üç kripto borsası yalnızca son bir günde yaklaşık 20 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi ve diğer en iyi borsalar 100 milyon doların üzerinde hacimler gördü.


Bu arada, Eun'un açıklamaları Güney Kore'deki yerel alışverişler için felaket anlamına gelirken, yerel endüstri uzmanları bunun doğrudan bir yargılamadan çok bir uyarı olabileceğini söylüyor. “Çeşitli konularda bir artış olduğu için bu anlaşılabilir bir ifade. Ama bunu daha çok bir uyarı olarak alıyorum, ”diyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page