top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Kripto borsası Binance yaklaşık 600 milyon dolar değerinde BNB yaktı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Kripto borsası Binance yaklaşık 600 milyon dolar değerinde BNB yaktı


Kripto borsası Binance, borsanın yaptığı en büyük yanmayı belirleyen bir hareketle, 594 milyon dolar değerinde kendi BNB tokenini yaktı. Ancak bu, Binance'in kendi madeni parasını ilk kez pompalamaya (arzı azaltarak) veya parayı ateşe vermeye çalışması değildi. 'Yakma' mekanizması, madeni paranın en büyük üçüncü kripto para birimi haline gelmesine katkıda bulunan BNB'nin nasıl çalıştığının ayrılmaz bir parçasıdır.


Bu, BNB tarihindeki 15. Kez yaptı ve Ocak-Mart 2021 yanıklarının bir parçası olarak planlandı. 595,314,380 dolar değerinde BNB'yi sonsuza kadar tedavülden çıkardı ve toplam BNB arzını 170 milyondan 169 milyona düşürdü.


BNB'nin orijinal arzı, ilk madeni para sunumu sırasında 200 milyon jetonla sınırlandırıldı. O zamanlar, ICO sırasında 100 milyon token halka açıklanırken, 80 milyonu kurucu ekibe ve 20 milyonu yatırımcılara tahsis edildi. Piyasada daha fazla madeni para serbest bırakıldıkça ve BNB kullanıldıkça, yıllar içinde BNB'nin parasal değerini dengelemek için yanma mekanizması devreye alındı. Binance sonunda 100 milyon token yakmayı hedefliyor.


BNB Kullanım Durumu


Başlangıçta yatırımcıların Binance üzerinden ücret ödemesi ve Alt / BNB eşleştirmesini kullanarak diğer coin'leri alıp satması için tasarlanan BNB, yaklaşık 3 yıldan daha uzun bir süredir 77 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Bir ERC20 belirteci (yani Ethereum'da) olarak başladı, ancak o zamandan beri Binance Zincirine taşındı. Bununla birlikte, ikincisi, Ethereum'un yaptığı gibi akıllı sözleşmeleri desteklemiyor ve bu, 2020'de Binance Akıllı Zincir'in (BSC) piyasaya sürülmesiyle sonuçlandı.

BSC o zamandan beri başarılı oldu. Binance tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, BSC günlük 4,9 milyon işleme ulaştı (8 Nisan itibariyle). Bu, Ethereum'un günlük işlemlerde tüm zamanların en yüksek seviyesinden % 300 daha fazla.


Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yazılan raporda, “BSC, aktif dApp cüzdanlarının sayısının artmasında (tüm blok zinciri platformlarında Q1'de +% 639) önemli bir rol oynadı ve günlük 458.000'e kıyasla günlük ortalama 105.000 aktif cüzdan getirdi."


BSC'deki toplam benzersiz adres sayısı sadece sekiz ayda 64 milyona ulaştı ve Binance Akıllı Zinciri üzerine 450'den fazla proje inşa edildi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page