top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Kurumsal yatırımcılar tekrar Bitcoin satın alıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Kurumsal yatırımcılar tekrar Bitcoin satın alıyor


Son birkaç hafta kripto para dünyasında zor geçti. Bitcoin fiyatında birkaç aylık sürekli artıştan sonra, sadece bazı özel aksilikler ile dünyadaki ana kripto para biriminin fiyatı çöktü. Ve bununla birlikte, tüm kripto piyasası yatırımcılarda panik ve kripto kullanıcıları arasında umutsuzluk yarattı. Ancak Grayscale’den gelen son rakamlar, kurumsal yatırımcıların tekrar Bitcoin satın aldığını gösteriyor.


Bitcoin'de Güçlü Çöküş


O zamandan bu yana birkaç gün geçmesine rağmen, kripto dünyası Bitcoin fiyatındaki çöküşten hala kurtulamıyor. Ve birkaç ay boyunca sürekli büyüme rekorunu koruduktan sonra ve tarihsel maksimum fiyatının etrafında gezinirken BTC fiyatı düştü. Birkaç saat içinde Bitcoin başına 57.718 dolardan 31.248 dolara çıkıyor.


Bu çöküşün arkasında bir yanda Elon Musk ve şirketi Tesla vardı. Ve Bitcoin'i ve kripto dünyasını güçlü bir şekilde destekledikten sonra, araçları karşılığında BTC'yi kabul etmeye başlayan Musk, kripto para madenciliğinin neden olduğu çevresel zarar nedeniyle bu seçeneği askıya almaya karar verdi. Öte yandan Çin hükümeti, kripto para birimleri ile işlemlerden kaçınmak için iç önlemleri sıkılaştırdı.


Bu iki olay, kripto para piyasasında oluşan güveni aniden söndürmek için yeterliydi. Yatırımcıların Bitcoin piyasasını topluca terk etmelerine neden olarak kripto varlığının fiyatının düşmesine neden oluyor ve analistlerin BTC'nin kurumsal yatırımcılar güvenini yeniden kazanabilecek mi diye merak etmesine neden oluyor. Son büyük Bitcoin rallisinin ana momentumu.

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin'e Dönüyor


Bununla birlikte, kripto topluluğunun rahatlaması için bu korkular aceleye getirilmiş gibi görünüyor. Glassnode haber bülteninin son bölümünde, analitik firma kurumsal sermayenin kripto para piyasasına girişinde bir artış olduğunu ortaya çıkaracaktı. Kısa veya orta vadede BTC fiyatının daha da artmasına neden olabilir.


Bu sonuca, Grayscale Premium'u analiz ettikten sonra ulaşıldı. Bu, Bitcoin'in piyasa fiyatının üzerinde kurumsal yatırımcıların şirketin BTC fonunda hisse almaya istekli olduğu miktar olacaktır. Yani Grayscale, Bitcoin hisselerini piyasa fiyatından daha yüksek bir fiyata satabildiğinde, onlar için önemli bir talep ve fiyatlarının geleceği konusunda iyimserlik olduğunu biliyoruz. Hisseler indirimli olarak satılırsa bunun tersi gerçekleşir.


Bu durumda, Mart ayından bu yana Grayscale'in primi düşüyor ve hisseleri piyasa fiyatından -%21,23'e varan bir indirimle satıyordu. Ancak, birkaç hafta önceki fiyat çöküşünden sonra bu rakam hızla toparlanarak -%3.8'e ulaştı. Yine de indirimli, ancak muhtemelen kripto piyasasındaki düşük fiyatlardan yararlanmaya çalışan yatırımcılar tarafından Bitcoin talebinde büyük bir gelişme olduğu açıkça görülüyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page