top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKripto Haber Editörü

Larry Fink: "Kripto para birimleri harika bir varlık sınıfı haline gelebilir

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Larry Fink: "Kripto para birimleri harika bir varlık sınıfı haline gelebilir"


Bitcoin'den etkilenen BlackRock CEO'su Larry Fink, CNBC'nin "Squawk Box" üzerine yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin Fiat parasının yerini tutmadığını belirtti. Ancak, harika bir varlık sınıfı haline gelebilirler.


Larry Fink Ä°yimser Ama Temkinli


15 Nisan'da CNBC ile yapılan röportaj sırasında CEO, kripto alanı konusunda çok daha iyimser görünüyordu. Özellikle Coinbase'in doğrudan listelemesinden sonra. Larry Fink, " Bunun harika bir varlık sınıfı haline gelebileceğini düşünüyorum" diyor. Kriptoyu para biriminin ikamesi olarak düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. " dedi.


Kripto Para Birimleri Fiat Para Birimlerinin Yerini Almayacak


Özellikle, BlackRock'un başı Bitcoin'den etkilense de, kripto para birimlerinin fiat para birimlerinin yerini alabileceğinden şüpheleniyor. Bu şekilde Fink, kripto para birimleri ile fiat para birimleri arasındaki farkı çok net bir şekilde yapmak istedi. Ve kripto para birimlerinin ikincisinin yerini almayacağına işaret etti.

Hükümetlerin ve merkez bankalarının nihayetinde CBDC'lerini geliştirip başlatacağına inanıyor. Ancak, yatırımcıların kripto para birimlerini "para biriminin ikamesi" olarak düşünmemeleri gerektiğini söyledi. Aynı şekilde Fink, kendisinin ve örgütünün kripto para birimi alanındaki gelişmeleri "hala izlediğini" açıkladı. Ancak, BlackRock'un müşterilerinden onlar için önemli kurumsal talep eksikliğinin altını çizdi. “Size dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılarımızdan bahsedeceğim, bu konuda çok fazla araştırmamız yok. Buna yatırım yapıyoruz. Biz onu inceliyoruz. Ama size dünyanın dört bir yanındaki kurumlardan yaygın bir ilgi gördüğümüzü söylemek için burada değilim. " dedi.


Bitcoin Hakkındaki Görüş Gelişti


Forbes'e göre net değeri 1,1 milyar dolardan fazla olan Fink, daha önce kripto para birimleriyle ilgilenmiyordu. Hatta 2017'de Bitcoin'i "kara para aklama endeksi" olarak adlandırdı.

Zamanla Bitcoin hakkındaki görüşleri gelişti. Aslında Aralık ayında Larry Fink, önde gelen kripto para birimi hakkında olumlu konuştu ve Bitcoin'in bir varlık sınıfı olarak büyüdüğünü görebileceğini söyledi. Ayrıca, Ocak ayında, firması SEC'e yaptığı bir dosyada, fonlarına Bitcoin vadeli işlemlerini ekleyebileceğini söyledi. Bu arada, Mart ayında BlackRock, zaten 37 Chicago Ticaret Borsası vadeli işlem sözleşmesine sahip olduğunu açıkladı.


Son olarak, kripto para birimleri hakkında görünüşte karışık mesajlara rağmen, BlackRock sektöre daha doğrudan dahil olma olasılığını araştırıyor olabilir. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Yorum kutusunda bana bildirin. Konrad Adenauer'in şu sözleri söyledi: "Her zaman aynı görüşü savunmak gerekli değildir çünkü kimse sizi daha akıllı olmaktan alıkoyamaz."


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page