top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Linear (LINA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 0.1 Linear Protokolün Omurgası

  2. 0.2 LinearDAO

  1. 1 LINA Token

  2. 1.1 Teminatlandırma

  3. 1.2 Stake

  4. 1.3 Değişim Ücretleri Ödülleri

  5. 1.4 Enflasyonist Ödüller

  6. 1.5 Verim Tarım Kampanyası Ödülleri

  7. 1.6 Linear Finans Marj Ticareti

  8. 1.6.1 Kaldıraç İle Linear Finans Ticareti Yapmanın Artıları

  9. 1.6.2 Kaldıraç İle Linear Finans Ticareti Yapmanın Eksileri

  10. 1.7 Peki LINA Jetonlarını Nasıl Alabilirsiniz?

  11. 1.7.1 Normal Kullanıcılar

  12. 1.7.2 Piyasa Yapıcılar

  13. 1.8 Linear Exchange


Linear (LINA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


DeFi sistemlerinin son zamanlardaki patlamasıyla, her hafta yeni sistemler piyasaya çıkıyor. Linear Finance, yatırım varlıklarına erişimi duyurmayı ve kapsayıcılığı artırmayı amaçlayan yeni bir DeFi platformudur. Platform, gözaltına alınmayan delta-bir varlık protokolü ile sektörde bir bozucu olmayı umuyor. Yatırımcıların hızla yatırım yapabilmeleri ile birlikte muazzam bir potansiyel ve değer var. Ücretlerden tasarruf etmelerine ve varlıkları adil bir piyasa fiyatından güvence altına almalarına olanak tanır. Ekip, kripto endüstrisindeki teknik deneyimi finans endüstrisindeki kapsamlı bilgiyle birleştirerek, EVM çapraz uyumluluğu ile Binance Akıllı Zincir (“BSC”) üzerine yapılan ilk DeFi projelerinden biridir. Dolayısıyla Linear platform, kullanıcıların birçok çeşitli geleneksel ve dijital finansal projeler ile portföy veya spot riskleri oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca, protokol sınırsız likide sahiptir ve sıfır kayma ile sentetik varlıkların oluşturulmasına yardımcı olur.


Linear (LINA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Linear (LINA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


Linear Protokolün Omurgası


Linear protokolünün omurgası, Linear token, DAI ve böylece diğer varlıklar tarafından desteklenen teminatlandırılmış borç havuzudur. Böylece borç havuzuna teminatlı varlık sağlayan kullanıcılar “Linear USD” oluşturmaktadır. Linear USD daha sonra borsada diğer varlıkları satın almak içinde kullanılabilir. Teminatlandırılmış varlıklar daha sonra anında likidite sağlamak ve karşı taraf olarak hareket etmek için birleştirilir. Linear belirteç aynı zamanda sahiplerinin dağıtım modelleri, gelecekteki varlıklar, kehanet seçimi, taahhüt oranı ve daha fazlası üzerinde oy kullanmasına olanak tanıyan bir yönetim belirteci olarak da hareket edecektir. Borç havuzlarındaki Linear Token sahipleri ayrıca varlıkların sentezinden bir miktar ücret alacaklardır.


LinearDAO


Linear platformunun düzgün çalışmasını kolaylaştırmak için, platformu aşırı izlemek için LinearDAO mevcut olacaktır. Bu nedenle LinearDAO, aşağıdakiler dahil platformun önemli fonksiyonlarını ve parametrelerini dikkate alacaktır:

  1. Rehin Oranları

  2. LINA enflasyon ödülleri ve sıklığı

  3. Aşağıdakileri içeren işlem ücretlerinin bölünmesi: yanıklar, ücret talepleri ve Linear Rezerv

  4. Yeni işlevler ve teknolojik yol haritaları

  5. Platform için en iyi optimizasyonu sağlamak için topluluk tekliflerini işleme ve oylama

LINA Token


Tüm Linear Finance protokolleri, LINA belirteci tarafından mümkün kılınmıştır. Dolayısıyla jetonun birkaç amacı vardır: ödeme, bahis, yönetim, likidite madenciliği ve Liquids yatırım yapmak. Bu nedenle, LINA Token’ı oluşturmak için müşteriler dijital varlıklarının “%100”ünü teminatlandırma anlamına gelir. Bunun amacı, Liquids bir dayanak varlık tarafından desteklenmesini sağlamaktır. Bu, olası uçucu sentetik varlıklardan istikrar yaratır. Böylece gelecekte LinearDAO, gereksinimleri gerektiği gibi azaltabilir.


Teminatlandırma


Teminatlandırma söz konusu olduğunda, merkezi olmayan dApp olan Buildr, hibrit bir yaklaşım benimsiyor. Sentetik bir varlık oluşturmak için kullanıcıların LINA ve diğer kripto para birimlerinin bir karışımını yatırması gerekir. Teminatın %80’i LINA ve diğer %20’si diğer kripto para birimleri olmak üzere, oran 80:20 olmalıdır.


Stake


Stake, Linear Finance’in ($LINA) ne olduğunun çok önemli bir parçasıdır. Kullanıcıları LINA tokenlerini stake etmeye teşvik etmek için çeşitli teşvikler mevcuttur. Kullanıcılar şu yollarla ödül kazanabilirler:


Değişim Ücretleri Ödülleri


Şu anda Linear platformunda kullanıcılardan alınan ilk işlem ücreti %0,25 olarak belirlenmiş durumda. Bu ücretler daha sonra, Rehin Oranı (P oranı) eşiğin üzerindeyse, LINA paydaşlarına orantılı olarak dağıtılır. LINA olmayan pay sahipleri için, gelecekte topluluğun yönetişim konseyinin kararına bağlı olarak ödüller de mevcut olabilir.


Enflasyonist Ödüller


Şu an itibariyle, başlangıç ​​enflasyon oranı %75’te ve haftalık bazda %1,5 azalacak. Stakerler, P oranları eşiğin üzerindeyse bu tür ödülleri haftalık olarak da alabilecekler.


Verim Tarım Kampanyası Ödülleri


Verim çiftçiliğinin ve DeFi pazarının patlamasıyla Linear, verim çiftçiliğinin önemli unsurunu da ekledi. Verim çiftçileri, Linear’ın borç havuzlarının ve tüm platformun kendisinin korunmasına yardımcı olacak. Platformun ilk iki yılında borsalarda aktif olan kullanıcılar token bonusları alabilirler. Tüm bu jeton bonusları daha sonra Balancer, Curve ve Uniswap gibi diğer likidite havuzlarına aktarılabilecektir.


Linear Finans Marj Ticareti


Bu kılavuzda, marj üzerinden LINA ticareti yapmak için Binance Vadeli İşlemler LINA/USDT kalıcı sözleşmesini kullanmak için bir eğitim sunacağız. Yeni başladığınızda, ticaret yapmak için yalnızca az miktarda kripto para birimi kullanmanızı öneririz. Kaldıraçlı kripto para ticareti, standart spot ticaretten daha fazla risk taşır ve bazı terminoloji ve kavramların, Linear Finance vadeli işlem marj ticareti konusunda henüz deneyimli olmayan tüccarlar için anlaşılması zor olabilir.


LINA/USDT işlem çifti ile kaldıraçlı pozisyona nasıl girileceği ve kapatılacağı konusunda size adım adım bir kılavuz vereceğiz. Bu arada, ticaret yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylere dikkat çekeceğiz.


Kaldıraç İle Linear Finans Ticareti Yapmanın Artıları

  1. Daha büyük bir ticaret pozisyonuna girmek için az miktarda kripto para kullanmak istiyorsunuz.

  2. Yüksek bir risk toleransınız var ve ticaret stratejinizi spot ticaretin ötesinde çeşitlendirmek istiyorsunuz.

  3. Linear Finance’in düşen fiyatından (shorting) yararlanma seçeneğine sahip olmak istiyorsunuz.

Kaldıraç İle Linear Finans Ticareti Yapmanın Eksileri

  1. Kripto para birimi ve ticarete yeni başlıyorsanız, kaldıraçlı ticaretten kaçınmak en iyisi olabilir.

  2. Piyasa size karşı hareket ederse, kayıplar hızla artabilir, bu nedenle kaldıraçlı ticaret, düşük risk toleransına sahip olanlar için değildir.

  3. Linear Finance’i kısaltmakla ilgilenmiyorsunuz

Peki LINA Jetonlarını Nasıl Alabilirsiniz?


Normal Kullanıcılar

  1. Fiat ödeme ağ geçidi ortakları aracılığıyla LINA jetonlarını alın

  2. “l”USD oluşturmak için Buildr aracılığı ile LINA jetonlarını stake etmek

  3. “l”USD kullanarak ve Linear.Exchange aracılığıyla farklı Liquids arasında değiş tokuş yaparak Liquids maruz kalın

  4. İşlem bölünmesini ve enflasyonist ödülü talep edin

  5. Liquids maruziyetini tekrar “l”USD’ye çevirin

  6. Stake edilen LINA jetonlarının kilidini açmak için “l”USD’yi yakmak

Piyasa Yapıcılar

  1. Fiat ödeme ağ geçidi ortakları aracılığıyla LINA jetonlarını alın

  2. “l”USD oluşturmak için Buildr aracılığı ile LINA jetonlarını stake etmek

  3. Belirli bir Likit’in net pozisyonuna bağlı olarak, piyasa yapıcı diğer yöne giderek borç havuzunu istikrara kavuşturmaya yardımcı olabilir; örnek: “l”XAU’nun uzun pozisyonu, piyasa yapıcı XAU’da açığa çıkıyor

  4. Linear, piyasa yapıcıyı borç havuzunu istikrara kavuşturma çabaları için enflasyon ödülü ve işlem bölünmesi ile ekstra verim (LINA belirteci) vererek hareket etmeye teşvik edecektir.

Linear Exchange


Birçok geleneksel kripto para borsasının temel hız ve birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözmek için Linear, önemli problemleri ele alma umudu ile kendi borsasını yarattı. Ekip, neredeyse sınırsız likidite ile işlemlerin daha hızlı gerçekleşeceği bir platform oluşturdu. Borsa, blockchain teknolojisinin (geleneksel menkul kıymetlerdeki T+2’ye kıyasla) yardımıyla Liquid yerleşim süresinin saniyelere kadar düşmesine izin verecek.


Linear şu anda 1 saniye kadar düşük bir blok süresine ve anlık kesinliğe sahip olduğu için yerleşim zaman çerçevesini düşürmek için BSC ile çalışıyor. Linear.Exchange, her iki dünyanın en iyilerini bir araya getirebilir: Ethereum altyapısı, yüksek BSC TPS’si ve en çok aranan araçlar. Sistemin bir diğer avantajı, Liquid oluştururken Ethereum’da ödenen geleneksel gas ücretlerine kıyasla minimum işlem ücretleri olmaktadır. Platformun BSC tabanlı oracle’ı ile daha uygun ücretlerden yararlanırken saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde ücret yenilemesine izin verecek.


Sürekli yükselen ETH gazı fiyatları ve DeFi sistemlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, maliyet ve hız sorunları her gün sorgulanıyor. Linear, endüstrinin şu anda karşı karşıya olduğu tüm bu sorunlara umut verici bir çözüm olduğunu kanıtlıyor. Linear platform, kullanıcıların aynı anda düşük maliyetler ve hızlı işlemlerin keyfini çıkarmasına olanak tanırken, yatırımları kolayca oluşturmalarına ve yönetmelerine olanak tanır. Merkezi olmayan finans ruhuna uygun olarak, platformun ayrıca kullanıcılar için olan ancak daha da önemlisi kullanıcılar tarafından oluşturulan kendi yönetişim sistemi vardır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

15 görüntüleme0 yorum
bottom of page