top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Linux Vakfı, sigorta endüstrisi için blockchain platformunu başlattı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Linux Vakfı, sigorta endüstrisi için blockchain platformunu başlattı


Linux işletim sistemlerini destekleyen kar amaçları gütmeyen teknoloji konsorsiyumu olan Linux Vakfı, şimdi sigorta endüstrisi için yeni bir blok zinciri projesini finanse ediyor. Vakıf Pazartesi günü Open Insurance Data Link platformunun açıldığını duyurdu. Proje, sigorta konularını bildirme maliyetlerini düşürmeyi ve dağıtılmış defter teknolojisini kullanarak standartlaştırılmış bir sigorta veri deposu oluşturmayı amaçlamaktadır.


OpenIDL, Linux Foundation ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ulusal bir sigorta danışma kuruluşu olan American Association of Insurance Services'in ortak girişimidir. The Hanover ve Selective Insurance Group gibi büyük küresel sigorta şirketleri ile MOBI, Chainyard ve KatRisk gibi teknoloji ve hizmet sağlayıcıları açık kaynak projesine katılıyor. Sigorta endüstrisinde verilerin ve iş süreçlerinin ortak kullanımı için bir DLT platformunda birlikte çalışırlar.


Kaza ve emlak sigortası endüstrisindeki düzenleyici raporlamasına göre, OpenIDL ağı için en önemli kullanım örneklerinden birisidir. Platform, blok zincirlerinin değişmezlik ve şeffaflık gibi temel özelliklerinden yararlanıyor. Amaç güven oluşturmak ve denetim otoriteleri ile sigorta sektöründeki diğer katılımcılara raporlama verilerinin doğru ve eksiksiz olduğunu garanti etmektir.

OpenIDL, Linux Foundation'ın açık kontrol ağı modeli çerçevesinde çalıştırılır. Bu, ağın birçok farklı kuruluş tarafından işletilen düğümler üzerine kurulduğu ve ortak bir dağıtılmış defter ile birbirine bağlı olduğu anlamına gelir. Ortak defter, işlemleri kaydetmek ve iş süreçlerini otomatikleştirmek için bir endüstri platformu sağlar.


Chainyard'da tavsiye almak için İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Isaac Kunkel, "Blockchain bir takım sporudur ve OpenIDL platformu ile şirketler, düzenleyiciler ve sağlayıcılar bir ekosistem oluşturur ve sigorta endüstrisindeki sorunlar üzerinde birlikte çalışabilirler. Tüm endüstri daha doğru verilerden ve daha iyi karar alma sürecinden faydalanacaktır" dedi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page