top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Marlin (POND) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Marlin (POND) Nedir?

  2. 1.1 Marlin’in Kurucuları Kimlerdir?

  3. 1.2 Marlin’i Benzersiz Yapan Nedir?

  4. 1.3 Marlin Ağı Nasıl Güvende Olur?

  5. 2 Marlin’i (POND) Nasıl Kazanabilirim?


Marlin (POND) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Bugün ağ hayatına başlayan Marlin (POND), çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü. Piyasaya sürülmesinden bu yana fiyatını neredeyse 10 kat artıran POND coin, Huobi gibi birçok kripto para borsasında da listelenmeye başladı. Piyasa değeri de katlanarak artan Marlin, CoinGecko’da günün en çok arananları arasında ilk sırada yer aldı.

Marlin (POND) ağ hayatına 22 Aralık’ta başladı. Piyasaya sürüldüğü ilk saatte fiyatını 0,034 dolardan 0,32 dolara yükselten POND, altcoin yatırımcılarının da ilgisini çekmeyi başardı. Birçok büyük kripto para borsası da POND için listeleme duyurularını birbiri ardına paylaştı. POND şu anda MXC.COM, Huobi, Uniswap, HOO ve Gate.io gibi pek çok platformda listeleniyor. Dikkat çeken POND, CoinGecko’da da trend oldu.


POND fiyatı olağanüstü artışını sürdürememiş ve rekor kırmasının ardından ilerleyen saatlerde kademeli olarak gerilemiştir. 0.30 eşiğinde tutunamayan POND, yazı yazılırken 0.056 dolar sulara düştü. Yine de, POND için 24 saatlik kazanç oranı %60’tır. POND, destekçilerinin hedeflediği fiyatı tutamasa da piyasa değerini önemli ölçüde artırmayı başardı. POND’un piyasa değeri 24,2 milyon doları gösterirken, ticaret hacmi 70,4 milyon dolara ulaştı. Bu yazıda, Marlin (POND) Nedir? Sorusuna cevap vermeye ve proje hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Bu yazıda, Marlin (POND) nedir? Sorusuna cevap vermeye ve proje hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız.


Marlin (POND) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Marlin (POND) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


Marlin (POND) Nedir?


Marlin, Web3.0 ve DeFi için yüksek performanslı programlanabilir ağ altyapısı sağlayan bir protokoldür. Marlin ağında “Metanodlar” olarak ismiyle düğümler, geliştiricilere çeşitli olanaklar ve bir yönlendirici arabirimleri sağlayan MarlinVM’yi çalıştırmaktadır. Marlin, performans, ademi merkeziyetçilik ve güvenlik ilkelerinden hiçbirinden ödün vermeden kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik sunmayı amaçlamaktadır.


MarlinVM ile geliştiriciler; Blok zincirlerini daha ölçeklenebilir hale getirebilir, ağ ağları oluşturabilir, karma ağlarda anonimlik sağlayabilir ve çeşitli önbelleğe alma çözümleri geliştirebilirler. Kullanıcılar ayrıca projenin yerel kripto para birimi olan POND ile birçok farklı avantaj elde edebilirler. POND yatırımcıları, stake etme yoluyla ağ üzerinde doğrulama düğümleri çalıştırabilir. Ayrıca POND coin yatırımcıları, platform içindeki yönetişim kararlarında etkili olabilir. POND tokeni için maksimum arz 3,1 milyar olarak açıklandı.

Marlin, merkezi olmayan blok zinciri ağları için yüksek performanslı ağ altyapıları sağlayan bir katman 0 protokolüdür. Marlin, ağ katmanında blok zinciri hızını ve ölçeğini optimize ederek, merkezi olmayan uygulamaların performansları Web 2.0 öncüllerinden ayırt edilmemeyi amaçlamaktadır. POND, aşağıdaki işlevlere sahip Marlin’in yerel yardımcı program simgesidir;

  1. Yönetim: POND token sahipleri, ağ kaynaklarının tahsisi ve hazine fonlarının kullanımı dahil olmak üzere yönetim kararlarına oy verebilir.

  2. Protokol Teşvik: Kullanıcılar, Marlin ağında veri gönderip alma karşılığında ödül olarak POND jetonları kazanabilir.

  3. Staking: Node’un Marlin ağına katılmak için POND jetonlarını yatırması gerekir.

Marlin, son kullanıcılar ve geliştiriciler için aşağıdakileri içeren bir dizi araç oluşturmuştur;

Marlin SDK: Oyun geliştiricileri, akış uygulamaları, blok zincirleri vb. Düşük gecikmeli birden çok iletişim için tasarlanmıştır ve gerektirir.

Marlin Cache: Veri depolarından ve API beslemelerinden gelen popüler istekleri depolayan merkezi olmayan bir içerik dağıtım ağları olarak işlev görmektedir.

Marlin Gateway: Müşterilerin (tüccarlar), tam düğümlerin, madencilerin ve doğrulayıcıların düşük gecikmeli bir aktarma ağı üzerinden büyük blokları ve işlemleri değiştirmesine izin vererek, katman-0’da kısa blok süreleriyle blok zincirlerini ölçeklendirerek Gaz Fiyat Müzayedelerinde avantaj sağlar.


Marlin’in Kurucuları Kimlerdir?


Marlin, tüm eşler arası ağ oluşturma konusunda geniş deneyimlere sahip geliştiriciler Prateesh, Siddhartha ve Roshan’ın buluşudur. Üretimlerde parçalama kullanan ilk yüksek seviyeli blok zinciri olan Zilliqa’nın geliştirilmesinden sorumlu olan Siddhartha, Adobe ve Microsoft çalışma deneyimlerine sahiptir. Massachusetts, Prateesh Teknoloji Enstitüsü’nde bilgisayar ağlarında odaklanan bir doktora adayıdır. Açık kaynak meraklısı olan Roshan, Boost C++ kitaplıklarına katkıda bulunmuştur.


Proje, Ethereum Vakfı’ndaki eski araştırmacıları, Uluslararası Üniversite Programlama Yarışması (ICPC) dünya madalyalılarını ve Cisco, Facebook ve Bosch’ta deneyimlere sahip geliştiricileri istihdam etmektedir. Bittorrent’in eski CEO’su ile MIT ve Princeton’daki profesörleri, Chord DHT gibi ufuk açıcı P2P makalelerinin yazarları dahil olmak üzere danışmanları arasında sayılmaktadır. Marlin, Electric Capital, Binance Labs ve Michael Arrington gibi şirketler tarafından desteklenmektedir.


Marlin’i Benzersiz Yapan Nedir?


Marlin, ağ katmanları optimizasyonlarına odaklanan pek çok katman-0 projesinden biridir. IPFS’yi teşvik eden Filecoin’e benzer bir şekilde, Marlin teşvikli bir libp2p’nin eşdeğeri olduğunu iddia etmektedir. Bu, Marlin’i merkezi olmayan web’de her yerde hazır hale getirmektedir. Çünkü çalışmak için dağıtılmış düğümler, herhangi bir eşler arası uygulama arasında ağ oluşturmaya dayanmaktadır.


Marlin bu sebeple blok zinciri-agnostiktir. Birkaç katman-2 ve katman-1 platformları için oluşturulmuş ağ geçitleri sunmaktadır. Performans, güvenlikten biri veya ademi merkeziyetçilik feda edildiği ölçeklenebilirlik üçleminden muzdarip diğer pek çok ölçeklendirme çözümünün aksine, ağ katmanlarındaki iyileştirmeler, esas olarak fikir birliği katmanlarını yöneten bir tür kısıtlamalara tabi değildir.


Marlin Ağı Nasıl Güvende Olur?


Ethereum üzerine inşa edilen Marlin akıllı sözleşmelerinin yürütülmesini doğrulandığı, Ethereum düğümleri ağı tarafından korunmaktadır. Ek olarak ağa ekledikleri içerikli doğrulayamayan ağ DDoS ve spam saldırılarına maruz kalırsa, Marlin metanod ağı, stake edilen MPOND ve ajan POND’u kesme riski taşır. Proof-of-Work’ten farklı olarak ağ, kullanıcıların istedikleri SLA’lar ile performans ve kullanılabilirlik garantisi almalarını ve bunun için orantılı bir şekilde ücretlendirme sağlamak için silme kodlaması yolu ile ayarlanabilir.

Pond DAO tarafından önceden onaylanmış, dünya çapında problara sahip bir üçüncü taraf denetçi ağı, daha yüksek güvenilirlik gerektiren uygulamalar için sürekli kapsama izleme ve performans sağlamaktadır. DAO tarafından desteklenen sigorta fonları, ağın SLA garantilerini karşılayamaması nedeniyle zarar gören kullanıcıları tazmin etmek için kullanılır.

  1. Metanode’lardan oluşan Marlin ağı, ağlarda sundukları içerikleri doğrulayamamaları sebebiyle ağ spam ve DDoS saldırılarına maruz kalırsa, paylaşılan MPOND’lerinin ve yetki verilmiş POND’larının kesilmesi riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

  2. Proof-of-Work’ten farklı olarak, ağ, kullanıcıları talep ettikleri SLA’lar ile kullanılabilirlik ve performans garantileri almalarını ve bunlar için orantılı olarak ücretlendirilmektedir. Silme kodlama yoluyla ayarlanabilmektedir.

  3. Pond DAO tarafından öncesinden onaylanmış, dünya çapında problara sahip bir üçüncü taraf denetçi ağları, daha yüksek güvenilirlik gerektiren uygulamalar için sürekli kapsama izleme ve performans sağlamaktadır. DAO tarafından desteklenen sigorta fonları, ağın SLA garantilerini karşılayamaması sebebiyle zararlara uğrayan kullanıcıları tazmin etmek için kullanılmaktadır.

Marlin’i (POND) Nasıl Kazanabilirim?


Bir katman-0 projesi olarak ve topluluk ideallerine uygun olarak MPOND, FlowMint adlı bir mekanizma aracılığıyla farklı katman-1 platform belirteçlerinin pay sahipleri arasında dağıtılır. POND, böylece, MPOND’u stake ödüllerinde POND alan Marlin Metanodes’a doğru stake etmenin yanı sıra, bu MPOND’u köprü yoluyla POND’a dönüştürerek kazanılabilir.

POND, bir dizi kripto borsasında listelenmektedir. Diğer ana kripto para birimlerinin aksine, fiat para ile doğrudan satın alınamaz. Bununla birlikte, önce herhangi bir fiat-kripto borsasından Bitcoin satın alarak ve daha sonra parayı takas etmeyi teklif eden borsalardan aktararak bu parayı yine kolayca satın alabilirsiniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

14 görüntüleme0 yorum
bottom of page