top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Mastercard, Dijital Yuan'a küresel destek sunabilir

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Mastercard, Dijital Yuan'a küresel destek sunabilir


SCMP raporuna göre Mastercard, dijital yuan'ın sınır ötesi kullanımını desteklemek için şu anda Çin Merkez Bankası ile görüşüyor. Digital Yuan ve Mastercard Güçlerini Birleştirebilir. Dijital yuan olan bir CBDC'nin şu anda Çin'de test edildiğini hatırlamakta fayda var. Bu nedenle, ulusal kripto para biriminin yaygın lansmanı tamamlandığında, dijital yuan'ın sınırları aşabileceği ilgisi var. Bu şekilde Mastercard, misyonunda dijital yuan'ı destekleme arzusunu ifade eden ilk şirketlerden biri oldu. Sınır ötesi işlemlerde Çin'in CBDC'sini kullanın. Dolayısıyla fikir, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC'ler) yabancı para birimlerine dönüştürmek için Mastercard'ın 2 milyon ATM ve 70 milyon iş ortağından oluşan küresel ödeme ağını kullanmaktır.


CBDC'lerin Benimsenmesini Yaygınlaştırma


Daha önce CryptoTrend'de bildirdiğimiz gibi, Çin Halk Bankası, Dijital Yuan'ın kullanımını genişletmenin yollarını araştırıyor. Özellikle büyük körfez bölgesinde. Aslında, şu anda önemli şehirlerde dijital para birimi elektronik ödemesini (DCEP) dijital yuan ile test ediyor. Örneğin, Suzhou, Xiongan, Shenzhen ve Chengdu'da.

South China Morning, "Pekin tarafından test edilenler gibi merkez bankası dijital para birimleri, kendi ülkelerinin dışında dolaşabilir ve bir dönüşüm acentesi olarak hareket eden bir kart takas ağı aracılığıyla yabancı para birimlerine dönüştürülebilir" dedi. Mastercard temsilcisinden alıntı yapın.


Ancak Mastercard Asia-Pacific'in Eş Başkanı Ling Hai, "Merkez bankaları dijital para birimleriyle ilgili iç sorunlarını çözebilirse, her zaman oynayabileceğimiz rol, ödeme bir ülkenin sınırlarını aştığında birlikte çalışabilirliktir" dedi. Bu nedenle, "bizim için bir merkez bankasının dijital para birimini desteklemek, ağımıza başka bir itibari para birimi eklemeye benzer."


Mastercard, ödeme ağını sunmanın yanı sıra, ön ödemeli kart imkanı da sunmaktadır. Bu, kullanıcıların sınır ötesi işlemleri başlatırken dijital yuan'ı depolayıp fiat para birimlerine dönüştürebilmesi amaçlanmaktadır.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page