top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Mike Novogratz: "Bitcoin'in altını geçmesi kaçınılmaz"

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Mike Novogratz: "Bitcoin'in altını geçmesi kaçınılmaz"

Galaxy Digital'in CEO'su Mike Novogratz, kurumsal ve özel yatırımcıların giderek artan ilgisi sayesinde Bitcoin'i ( BTC ) altının piyasa değerini yakalama ve hatta daha iyi performans gösterme yolunda görüyor. Kripto para biriminin hala 100 ABD doları gibi düşük bir piyasa değerine sahip olduğu 2013'ten beri Bitcoin ile ilgilenen Novogratz, röportajda buna göre iyimser ve 60.000 ABD doları olan önceki fiyat tahmininin hala çok muhafazakar olduğuna inanıyor. Bu değeri, Bitcoin'in altının piyasa değerinin neredeyse% 10'una ulaşabileceği gerçeğinden aldı.


Kripto uzmanı, "Yılın başında, fiyat tahminim hala altının% 10'u olacak şekilde 60.000 ABD doları seviyesindeydi" dedi. Ve açıklamasının devamında: "Ancak, Bitcoin% 10'u yönetir yönetmez, hepimizin% 20'nin de mümkün olduğunu söyleyeceğimizi ve sonunda% 100'e gitmeden önce% 50'yi hedefleyeceğimizi bana açıktı." dedi.

Kriz sırasında Bitcoin kendisini giderek daha fazla "dijital altın" olarak kabul edeceğinden, Novogratz nihayet kripto para biriminin değerli metalin piyasa değerini yakalayacağına ve hatta onu geçeceğine ikna oldu: "Bana göre, Bitcoin'in önce aynı paraya, sonra da altından daha yüksek bir piyasa değerine sahip olması kaçınılmaz." dedi.


Mevcut tahminlere göre altının piyasa değeri 10,7 trilyonun biraz altında. ABD doları, Bitcoin şu anda sadece 1.1 trilyon. ABD doları geliyor. Bununla birlikte, bazı uzmanlar Bitcoin'in değerli metalden gittikçe daha fazla pazar payı alacağını öngördüğü için kripto para birimi yakında yakalayabilir ve bu da iki değer deposunun yakınsamasını daha da hızlandırabilir.


Bir Bitcoin 34.49 Ons Altın Piyasa Değerine Sahip


Bir Bitcoin şu anda 34.49 ons altın piyasa değerine sahiptir. Yaklaşık bir yıl önce, kripto para birimi pazarının liderinden bir para birimi için yalnızca 4,19 ons değerli metal satın alınabiliyordu, bu da kripto para biriminin gittikçe daha fazlasını yakaladığını gösteriyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page