top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Mustafa Yilham, Bitcoin hash oranının son zamanlarda neden % 25 düştüğünü açıklıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Mustafa Yilham, Bitcoin hash oranının son zamanlarda neden % 25 düştüğünü açıklıyor


Asya madencilik ve cüzdan şirketi Bixin'de küresel iş geliştirme başkan yardımcısı Mustafa Yilham, Bitcoin'in hash oranının geçen hafta neden yaklaşık% 25 düştüğünü açıkladı. Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik çiftliklerinden birini işleten Yilham, durum ve bunun bir bütün olarak Bitcoin için neleri içerebileceği konusundaki düşüncelerini paylaştı.


Bitcoin'in Düştüğü GünBitcoin hash


Yilham, Çin'in Xinjiang eyaletinde, ülkenin Bitcoin madencilik tesislerinin yaklaşık % 80'inin bulunduğu bir enerji acil durumunun, daha geniş madencilik ekosisteminde bir kesintiye neden olduğunu söyledi.


Yilham; “10 Nisan 2021'de, Xinjiang’daki bir kömür madeni tesisinde su sızıntısı oldu. Hem Merkezi hem de yerel yönetim çok hızlı davrandı ve kaybı en aza indirmek ve işçilerin güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yaptılar ”diye açıkladı.

Bununla birlikte, madencilik gücünün sadece bir bölgede bu şekilde merkezileştirilmesi oldukça zararlı oldu. Gelecekte bu tür kazaları araştırmak ve önlemek için, merkezi hükümet kömür madenciliği sahalarındaki faaliyetleri geçici olarak durdurdu ve Xinjiang elektrik şebekesinin% 56,6'sı kömüre dayanıyor. Sonuç olarak, birçok madencilik çiftliği devre dışı kaldı ve bu kadar yüksek bir yüzdesi Xinjiang'da yoğunlaştığı için Bitcoin hash oranında ani bir % 20-25 düşüşe yol açtı, diye açıkladı.


Ne Anlama Geliyor?


Yilham, kazanın aslında Bitcoin'in karma oranının % 51'den daha azının Çin'de yoğunlaştığını kanıtladığını söyledi. "Yani, geçen hafta itibarıyla Çin'deki madenciliğin % 80'inin Xinjiang’da olduğu tahmin ediliyorsa ve bunların % 80'i kapatılmış ve ağın yalnızca% 20-25'ini etkilemişti. Bu, Çin'deki hashratın şu anda en fazla % 32-40 civarında olduğu anlamına geliyor ”dedi ve" Çin kontrol ağı FUD'yi durdurma zamanı "dedi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page