top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


NEO, Çin'de ortaya çıkan ve dağıtılmış uygulamalar (dApps) oluşturmak için ölçeklenebilir bir ağ oluşturmak için geliştirilmiş bir kripto para birimidir. NEO projesinin arkasındaki geliştirme ekibinin Ethereum'a çok benzer hedefleri var. Benzerlikler nedeniyle NEO'ya bazen "Çin Ethereum" da deniyor. Ancak ETH blok zincirinin aksine, NEO blok zinciri iki jetonlu bir model kullanıyor: NEO jetonu ve GAS jetonu. NEO, temel varlıktır ve ağdaki işlem ücretlerini ödemek için kullanılan GAS tokenleri üretir. İşlemler NEO blok zincirinde gerçekleşirse, işlem ücretleri, örn. Akıllı Sözleşmenin veya merkezi olmayan bir uygulamanın (dApp) yürütülmesi için, NEO'da değil, GAS'ta ödenir. NEO projesi Şubat 2014'te Erik Zhang ve Da Hongfei tarafından "Antshares" adı altında kuruldu. Haziran 2017'de NEO olarak yeniden markalaşma gerçekleşti. Solidity ile kendi programlama diline sahip olan Ethereum'un aksine NEO, Java, C ++, Python ve Javascript gibi tüm yaygın programlama dillerini desteklemektedir. Amaç, dünya çapındaki geliştiricilerin NEO blok zinciri üzerindeki uygulamaları programlamasını kolaylaştırmaktır. NEO projesinin amacı, 2020'de yeni NEO 3.0 ile “1 Numaralı Blok Zinciri Projesi” olmaktır.



NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


NEO Teknolojileri


Daha önce belirtildiği gibi NEO, dağıtılmış uygulamalar (dApps) oluşturmak için ölçeklenebilir bir ağ oluşturmayı amaçlamaktadır. NEO blok zinciri böylece dijital varlıkları, dijital kimlikleri ve akıllı sözleşmeleri birleştiren dağıtılmış bir ağın temelini oluşturur. NEO, fiziksel varlıkları dijitalleştirme ve NEO ağı aracılığıyla eşler arası değişim olanağı yaratır. Çekirdek teknolojiler, daha önce bahsedilen dBFT, NeoContracts, NeoVM, NeoFS, NeoX ve NeoQS'dir.


NEO Akıllı Sözleşmeleri


NeoContracts adı verilen NEO Akıllı Sözleşmeleri, mükemmel bir temel teknolojidir. Geliştiricilerin yeni bir programlama dili öğrenmesine gerek yoktur, ancak akıllı sözleşmeler geliştirmek için tanıdık geliştirme ortamlarında (IDE) C ++, Java ve diğer popüler programlama dillerini kullanabilirler.


NeoVM


NeoVM, mimarisi Java Virtual Machine (JVM) ve .NET çalışma zamanı ortamına çok benzeyen bir sanal makinedir. Akıllı Sözleşme talimatlarını sırayla işleyen ve talimatların ve mantıksal işlemlerin işlevselliğine dayalı olarak süreç kontrolü gerçekleştiren sanal bir CPU'ya benzer şekilde çalışır.


NeoFS


NeoFS, Dağıtılmış Karma Tablo (DHT) teknolojisini kullanan dağıtılmış bir depolama protokolüdür. Teknoloji, veriyi hash üzerinden indeksler. Bu, büyük dosyaların birçok farklı düğümde dağıtılan ve depolanan veri bloklarına bölünmesine izin verir. Bu, Akıllı Sözleşmelerin blok zincirinde daha büyük dosyaları depolamasına ve bu dosyalara verimli bir şekilde erişmesine olanak tanır.


Ek olarak, NeoFS, NEO'nun dijital kimliği ile birleştirilebilir, böylece dijital sertifikalar, yönetim için merkezi bir sunucu olmadan atanabilir, gönderilebilir ve iptal edilebilir.


NeoX


NeoX, dijital varlıkların çoklu blok zincirleri arasında takas edilmesini sağlamak için blok zincirler arası birlikte çalışabilirliği uygulamak için tasarlanmış bir protokoldür.


NeoQS


NeoQS (Quantum Safe), NEO blok zincirinin kuantum bilgisayar saldırısına karşı savunmasız hale gelmesini önlemek için tasarlanmış bir kriptografik mekanizmadır.


NEO Coin


NEO ağının Genesis bloğuyla, aynı zamanda maksimum NEO arzını temsil eden 100 milyon NEO üretildi. DBFT ile madencilik olmadığından, daha fazla NEO Coin üretilmez.

Bununla birlikte, şu anda dolaşımda yalnızca 70,5 milyon NEO var. Bunun nedeni, kitle fonlaması sırasında NEO destekçilerine başlangıçta yalnızca 50 milyon NEO'nun dağıtılmış olmasıdır. Toplam teklifin ikinci yarısı NEO Konseyi tarafından yönetiliyor veya NEO ağının uzun vadeli gelişimini, işletimini ve bakımını desteklemek için Akıllı Sözleşmelere entegre edildi.


Kalan NEO'lar buna göre NEO Konseyi veya Akıllı Sözleşmeler tarafından adım adım serbest bırakılacak. NEO'nun resmi bilgilerine göre bunun için aşağıdaki yönergeler bulunmaktadır;


NEO geliştiricilerini ve NEO Konseyi üyelerini finanse etmek için 10 milyon NEO kullanılacak.

NEO ekosistemindeki geliştiricileri motive etmek için 10 milyon NEO kullanılacak.

NEO ekosisteminde aktif olan diğer blok zinciri projelerini desteklemek için 15 milyon NEO kullanılacak.


  • 15 milyon NEO, olası yükümlülükler için bir koruma olarak tutulacak.

  • NEO'nun yıllık sayısı 15 milyon jetonu geçmemelidir.

  • NEO madeni paranın bir başka özelliği de NEO'nun en küçük biriminin her zaman 1 NEO olmasıdır. Bir NEO bu nedenle bölünemez.


GAS Jetonu


Temel olarak açıklandığı gibi, GAS, NEO blok zincirindeki ağ ücretlerini ödemek için kullanılır. NEO Coin'de olduğu gibi, GAS tokenlerinin toplam aralığı 100 milyondur. Bununla birlikte, GAS Genesis bloğu tarafından üretilmedi, ancak yaklaşık 22 yıl içinde yalnızca kademeli olarak bir algoritma tarafından üretildi.


Sürüm, NEO Coin'lerin sahipliğiyle orantılı olarak her yeni blokla yapılır. NEO sahipleri, Cüzdan GAS'ları aracılığıyla "hak talebinde bulunma" imkanına sahiptir. Binance gibi seçilmiş borsalar, hesabınıza otomatik olarak GAS'ı kredilendirir. Ancak, borsalarda, bunların hesabınıza GAS kredisi vereceğine dair herhangi bir iddia yoktur.


Bilmek ilginç olan, aynı zamanda sürümün doğrusal olmamasıdır. Bunun yerine NEO, bir serbest bırakma eğrisini takip eden bir algoritma kullanır. İlk yılda, GAS tokenlerinin % 16'sı, ilk dört yılda GAS'ın % 52'si ve ilk 12 yılda GAS'ın % 80'i üretildi. Böylece, tüm GAS tokenleri üretilinceye kadar (toplam 22 yıl içinde) serbest bırakma sürekli olarak azalır.


NEP-5 Belirteci Standardı


NEP-5 NEO belirteç standardı, NEO blok zincirinde akıllı sözleşmeler geliştirmek için Ethereum'daki ERC20 standardına benzer bir teknik standarttır. Terim aşağıdaki gibi oluşur;

NEP, "NEO Geliştirme Önerisi" anlamına gelir.


"5" sayısı, geliştiriciler tarafından üzerinde anlaşılan protokol versiyonunu ifade eder.

NEP-5 standardı böylece geliştiricilere standartlaştırılmış bir iş akışı ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için bir şablon sunar. Bu şablon, geliştiriciler için çok kullanışlıdır çünkü token oluşturmaya daha az zaman ayırırlar ve bunun yerine token işlevlerini programlayabilirler.


Açıkçası, her NEP-5 belirteci akıllı bir sözleşmedir, ancak diğer herhangi bir kripto para birimi gibi gönderebileceğiniz, alabileceğiniz ve saklayabileceğiniz bir belirteç gibi çalışır. Tüm NEP-5 jetonları NEO blok zincirine dayandığından, NEP-5 standardını kullanan diğer herhangi bir jetonla otomatik olarak değiştirilebilirler.


NEO Yatırıma Değer Mi? Nasıl Satın alınır?


NEO, EOS ve TRON ile birlikte, Ethereum'un en iyi ve en başarılı dApp platformunu sıralamada en güçlü rakiplerinden biridir. Ethereum ile karşılaştırıldığında NEO, geliştiricilerin yeni bir tane öğrenmek yerine herhangi bir ortak programlama dilini kullanmasına izin veriyor. NEO parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
NEO Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Öte yandan NEO, Ethereum'un yalnızca sınırlı bir ölçüde doğrudan rakibi olarak sınıflandırılabilir. Projenin net odak noktası Çin pazarındadır. NEO'nun Çin menşeli olması nedeniyle Çin'de zaten büyük desteği var. Çin pazarı çok büyük olduğu için. Buna göre potansiyel de çok büyük. Çin, yerel teknoloji şirketlerini yabancı şirketlere tercih etme konusunda köklü bir geleneğe sahiptir. Blockchain kripto alanı için Çin, bu yaklaşımı daha da takip edebilir ve NEO ve Onchain (NEO kurucularından B2B şirketi) gibi Çin blok zinciri girişimlerini tercih edebilir.


Geçmişte NEO ve Onchain'in Çin hükümeti tarafından test edildiğine dair birçok söylenti vardı. Gelecek vaat eden Onchain teknolojisi ve NEO bir gün Çinli şirketler tarafından entegre edilecekse, bu, NEO'nun Çin'de geniş bir kabul görmesi anlamına gelebilir ve bu da NEO fiyatını önemli ölçüde artırmalıdır.


Bununla birlikte, aynı zamanda, Çin geçmişte kripto para birimleriyle bağlantılı olarak özellikle katı düzenlemeler çıkardığından ve NEO'nun geniş bir kabulü hiçbir şekilde garanti edilmediğinden, Çin menşei de büyük bir risk taşıyor.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page