top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Nijerya merkez bankası Bitcoin yasağına U dönüşü yaparak artık buna "izin verdiklerini" söylüyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Nijerya merkez bankası Bitcoin yasağına U dönüşü yaparak artık buna "izin verdiklerini" söylüyor


Nijerya Merkez Bankası Başkanı, kripto para birimi ticaretini kısıtlama konusundaki fikrini değiştirdi. Bazıları, "izin vermekten" başka çok az seçeneği olduğunu söylüyor. Nijerya Merkez Bankası (CBN) Vali, Godwin Emefiele, o Bitcoin ve diğer cryptocurrencies ticaretini “izin ver” diyor. Bu yılın Şubat ayında, CBN Direktörü Bello Hassan, parasal hizmet sağlayıcılarını, kripto para birimi borsalarıyla ilgilenmeleri halinde ciddi düzenleyici yaptırımlar konusunda uyaran bir mektup imzaladı. 2,5 trilyon dolarlık bir toplam piyasa değerine ulaşmanın yanı sıra, kripto para biriminde o zamandan bugüne kadar, en azından temelde pek bir değişiklik olmadı. Bu şu soruyu akla getiriyor: CNB neden önceki aramasında geri adım attı?


Emefiele Kripto Para Birimlerinde U Dönüşü Yapıyor


Nijerya'nın Bitcoin ile huzursuz bir ilişkisi var. Kripto para birimi işlemlerini suç sayan herhangi bir mevzuat bulunmamakla birlikte, Batı Afrika ülkesindeki yetkililer konuyla ilgili kurallarını damgalamak için açılıp kapanmayı kısıtlama yoluna gittiler.


CBN, vatandaşları kripto para ticareti risklerinden korumak için bunun gerekli olduğunu söylüyor. Ek olarak, düzenlenmemiş bir piyasa olarak, işler ters giderse yasal bir telafi yoktur. Emefiele ayrıca kara para aklama ve terörün finansmanı gibi yasa dışı faaliyetleri Bitcoin ile ilişkilendirdi. Ancak, görünüşte bir fikir değişikliğiyle, Emefiele şimdi Nijerya'da “dijital para birimi hayat bulacak” diyor.

Nijeryalılar Bitcoin “Yasağını” Görmezden Geliyor


Başta satın alma gücünü kaybetmeye devam eden dengesiz faktörler nedeniyle, Nijeryalılar CBN'nin kararnamesine çok az dikkat ettiler.


Şubat ayının CBN direktifi yürürlüğe girmeden önce Nijeryalılar, ankete katılan herhangi bir ülkenin en yüksek kripto para kullanım oranını bildirdi. Katılımcıların % 32'si kripto para birimlerine sahip olduklarını veya kullandıklarını söylüyor. Karşılaştırma için ABD % 6 ile 8. sırada yer aldı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page