top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

NuCypher (NU) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 NuCypher (NU) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 NuCypher Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 NuCypher (NU) Hangi Sorunları Düzeltmeye Çalışıyor?

  4. 1.1.1.1 Artan Veri İhlalleri

  5. 1.1.1.2 Geliştirici Gizliliği Endişeleri

  6. 1.1.2 NuCypher’in (NU) Faydaları

  7. 1.1.2.1 Ethereum Tabanlı

  8. 1.1.3 NuCypher (NU) Nasıl Çalışır?

  9. 1.1.3.1 Umbral

  10. 1.1.3.2 Ursula

  11. 1.1.4 NuCypher (NU) Düğüm Operatörü

  12. 1.1.4.1 Staking

  13. 1.1.5 NuCypher (NU) Topluluk Yönetimi

  14. 1.1.6 NuCypher Tarihi (NU)

  15. 1.1.6.1 NuCypher (NU) – Büyüyen Blockchain Topluluğuna Hizmet Vermek

NuCypher (NU) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


NuCypher (NU) bir şifreleme hizmetleri sağlayıcısı, merkezi olmayan Anahtar Yönetim Sistemi (KMS) ve kripto para birimidir. Platform, geliştiricilerin halka açık blok zincirlerinin özel verilerini güvenli bir şekilde saklamasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu görevi, kullanıcıların verileri gizli tutmasına ve bilgileri güvenli bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyan birlikte çalışabilir bir güvenlik katmanının tanıtılmasıyla gerçekleştirir. 2015’teki lansmanından bu yana NuCypher, finans ve sağlık gibi büyük miktarda hassas veriyi muhafaza eden sektörlere odaklandı. Bu yaklaşım, platformun değerli bir niş pazar oluşturmasına yardımcı oldu. Özellikle proje, Y Combinator’ın 2016 Yaz sınıfının bir üyesiydi. Ancak, ağın hizmetlerini merkezi olmayan ağlara sunmaya başlaması 2017 yılına kadar değildi.


NuCypher (NU) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
NuCypher (NU) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


NuCypher Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz


703,000,000.00 NU

18%


Maks Arz

3,885,390,082


Toplam Arz

1,380,688,921


NuCypher (NU) Hangi Sorunları Düzeltmeye Çalışıyor?


NuCypher, blockchain topluluğunda karşılaşılan birden fazla sorunu ele alır. Bu yapı, veri ihlallerinden kaynaklanan hasarın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Veri ihlalleri artıyor. Yakın tarihli bir rapor bu eğilimi vurguladı. Çalışma, 2020’de 3.950 doğrulanmış veri ihlali olduğunu buldu.


Bu ihlaller, Microsoft’un saldırıya uğramasından 280 milyondan fazla müşteri kaydını tutan bir veritabanının halka açık bırakılmasından, California Motorlu Araçlar Departmanı’nın (DMV) bir fidye yazılımı saldırısına kurban gitmesine kadar uzanıyordu. Toplamda, milyonlarca kişinin özel bilgileri kayboldu.


Artan Veri İhlalleri


Ne yazık ki, veri ihlali savaşları daha yeni başlıyor, aynı rapor ortalama olarak bir işletmenin bu yıl her 11 saniyede bir fidye yazılımı saldırısına maruz kalacağını buldu. 2025 yılına kadar, bu kayıpların 10,5 trilyon ABD Doları değerinde olması bekleniyor. Rapor ayrıca bazı eğilimleri de fark etti. Bilgisayar korsanlarının odak noktalarını dokunmatik kimlik sensörlerinde, yüz tanıma sistemlerinde ve şifrelerde bulunan güvenlik açıklarını içerecek şekilde genişletmeleri gibi. NuCypher, genel girdi veya çıktılardan kaynaklanan gizlilik sızıntılarını ortadan kaldırmayı amaçlar.


Geliştirici Gizliliği Endişeleri


Dapp geliştiricilerini yıllardır rahatsız eden bir sorun, yanıt verme hızından ödün vermeden özel verilerin blok zincirinde nasıl güvenli bir şekilde saklanacağıdır. NuCypher, Proxy Yeniden Şifrelemeden (PRE) yararlanan özel, şifreli verileri güvenli bir şekilde depolamak ve işlemek için fikir birliği ağlarını kullanmanın sınırlamalarını ele alır. Protokol, bu işlemler sırasında güvenliği artırmak için Gizlilik Koruma Uygulamalarına hizmet etmek için sıfırdan oluşturulmuş gelişmiş bir şifreleme Altyapısını entegre eder. Sistem, geliştiricilerin, kullanıcı kriterlerine göre hassas verilere koşullu olarak erişim izni vermek ve erişimi iptal etmek için dinamik bir erişim kontrol mekanizması uygulamasını sağlar.


NuCypher’in (NU) Faydaları


Kullanıcıların NuCypher ekosistemine katıldıklarında elde ettikleri pek çok avantaj vardır. NuCypher, kullanıcıların bilgileri ve hesaplamayı buluta güvenli bir şekilde taşımasına olanak tanır. Bu verilerin şifrelenmesini ve şifresinin çözülmesini gerçekleştiren ağ düğümleri hiçbir zaman şifreleme anahtarlarına sahip değildir, bu nedenle veriler yalnızca onaylanan taraflarca görünür durumda kalır. Bu sisteme Proxy Yeniden Şifreleme (PRE) adı verilir. Birincil amacı, kullanıcıları veri ihlallerinden korumaktır.


Geliştiriciler için, Dapp işlevlerini ve güvenliklerini genişletmeye yardımcı olabilecek mükemmel bir dizi özellik vardır. Geliştiriciler, özel verileri daha verimli bir şekilde depolayabilir, paylaşabilir ve yönetebilir. Hassas bilgilere izin verebilir ve özel verileri yönetebilirler. Özellikle protokol, IAM belirteçlerinin, veritabanı ve SSH kimlik bilgilerinin uygulanmasını ve yönetimini ve dinamik ortamlarda şifreleme anahtarlarının imzalanmasını basitleştirir.


Ethereum Tabanlı


NuCypher, Ethereum blok zincirinde yaşıyor. Ethereum şu anda dünyadaki en popüler Dapp ve DeFi blok zinciridir. Ağ çok güvenlidir ve kullanıcılara pazar içinde yüksek düzeyde birlikte çalışabilirlik sağlar. NuCypher kullanıcıları ayrıca tokenlerini geniş Ethereum ekosisteminde saklayabilir ve takas edebilir. Bu birlikte çalışabilirlik, kullanımı ve işe alım sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olur.


NuCypher (NU) Nasıl Çalışır?


NuCypher, müşterilerine iki ana hizmet sunar: Gizli Bilgi Yönetimi ve Dinamik Erişim Kontrolü. Sırlar Yönetimi protokolü, şifreler ve özel anahtarlar gibi hassas verilerin depolanmasını işleyen sistemdir. Dinamik Erişim Kontrolü sistemi, gerekli kriterleri karşıladıktan sonra hassas verilere erişim sağlayan ve iptal eden sistemdir.


Umbral


NuCypher (NU), Umbral adlı bir şifreleme şeması sunar. Bu sistem, düğümlerin bilgiye doğrudan erişmeden verileri şifrelemesini ve şifresini çözmesini sağlaması bakımından benzersizdir. Bu verilere yalnızca şifreleme anahtarına sahip olanlar erişebilir.


Ursula


Ursula, bir işletim düğümleri ağıdır. Bu düğümler, kullanıcılar için şifreleme hizmetleri gerçekleştirir. Platformun sır yönetim sistemi olarak çalışırlar. Ayrıca geliştiricilere dinamik erişim kontrol hizmetleri sağlamakla görevlidirler.


NuCypher (NU) Düğüm Operatörü


Bir Ursula Düğümü olmak için, sadece NU’yu riske atmanız yeterlidir. Bir düğüm olmaya karar verirseniz, ağ görevlerini yerine getirmeyi kabul edersiniz. Karşılığında, NU ve ETH şeklinde ödüller alırsınız. Özellikle, yüksek kaliteli bir düğümü korumanız çok önemlidir. Düğüm operatörleri, yeniden şifreleme sorumluluklarını yanlış bir şekilde yerine getirdiklerinde veya önemli kesinti süreleri olduğunda, ödül kesintisine ve ağdan kaldırılmasına tabidir.


Staking


Kullanıcılar NU’yu stake edebilir ve çabaları için ödüller alabilir. NU’yu stake etmek, pasif bir gelir elde etmenin basit bir yoludur. Ticaretten daha güvenli kabul edilir. Ek olarak, piyasa koşullarını izlemek için saatler harcamanıza gerek olmadığı için daha az emek gerektirir. Özellikle, Staking ödülleri, yeni basılan NU jetonlarının dolaşıma girdiği tek zamandır.


NuCypher (NU) Topluluk Yönetimi


NuCypher, gelişimine rehberlik etmek için topluluk yönetimine güvenir. NU hissesine sahip kullanıcılar sistemde oy kullanma yetkisi kazanırlar. NU’yu hisseden herkes, topluluğu iyileştirmek için ağ önerileri sunabilir. Bu öneriler daha sonra topluluğun geri kalanına sunulur. Bir teklif oylanırsa, ağ uygulamaya başlayacak ve fonları topluluk adresinden serbest bırakacaktır.


NuCypher Tarihi (NU)


NuCypher, buluta ve buluttan güvenli bir şekilde veri göndermenin uygun maliyetli bir yolu olarak pazara 2015 yılında girdi. Platform, MacLane Wilkison ve Michael Egorov tarafından ortaklaşa kuruldu. NuCypher’ı başlatmadan önce Wilkison, Morgan Stanley için bir yatırım bankacılığı analisti olarak görev yaptı. Egorov, projeye başlamadan önce kıdemli bir yazılım mühendisi olarak görev yaptı. Birlikte, deneyimleri NuCypher’i değerli bir hizmet sağlayıcıya dönüştürmeye yardımcı oldu.


Özellikle, NuCypher, ağ özelliklerini genişletmek için 750.000 $’lık tohum finansmanı sağladıktan sonra erken bir ün kazandı. NuCypher’in odağını blok zinciri pazarına hizmet sunmaya kaydırması 2017 yılına kadar değildi. Bu, aylık olarak gerçekleşen yeni platformların piyasaya sürülmesiyle kripto pazarı için bir çıkış yılıydı. Bu büyüme NuCypher’ın dikkatini çekti. Odaktaki bu değişime, yeni bir merkezi olmayan token tabanlı modelin geliştirilmesi eşlik etti. İlginç bir şekilde, geliştiriciler halka açık bir token satışına ev sahipliği yapmamayı seçti. Bunun yerine, bir SAFT’ı seçtiler. Firma, projeyi ilerletmek için bir SAFT aracılığıyla Aralık 2017’de 4.4 milyon dolar topladı. Ekim 2019’da halka açık test ağı yayına girdi.


NuCypher (NU) – Büyüyen Blockchain Topluluğuna Hizmet Vermek


NuCypher’in arkasındaki konsept sağlamdır. Hem uygun fiyatlı bulut hizmetlerine erişim hem de veri koruma mekanizmalarına yönelik talep tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Merkezi olmayan ekonominin genişlemesi ve veri ihlallerindeki artış, pazarda NuCypher hizmetlerine olan talebi daha da artırdı. İleri teknoloji ürünü merkezi olmayan şifreleme protokollerine yönelik talebin devam etmesini bekleyebilirsiniz. Bu nedenle, NuCypher piyasaya hizmet vermek için iyi bir konumdadır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

18 görüntüleme0 yorum
bottom of page