top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Ontology (ONT), bu verileri blockchain tabanlı bir ağa bağlayarak kimlik doğrulama ile başa çıkma şeklimizi kökten değiştirmek için tasarlanmış akıllı bir sözleşme ekosistemidir. Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerinden öğrenilen derslere dayanarak, Ontology'nin kurucuları, daha az karşı taraf riski, gelişmiş güvenlik ve dağıtılmış sistemlerin faydalarını kimlik yönetimine getirmek istiyor. Ontology, Kasım 2017'de Çinli Onchain şirketi tarafından piyasaya sürüldü. Şu anda, Ontology hala bir test ağında çalıştığı için ONT, NEO blok zincirinde bir NEP-5 belirteci olarak var. Ana ağ, bu çeyreğin sonunda başlayacak ve ardından, tüm belirteçler NEO’nun zincirinden Ontology’nin ağına aktarılacak. ONT tokenleri, bir tur tamamlandı ve ikinci set mainnet lansmanından sonra hala topluluk dağıtım aşamasında. Şimdiye kadar 114 milyondan biraz fazla token dağıtıldı. Ontology'nin dağıtım planına göre, ikinci turda 6 milyon daha dağıtılması gerekiyor. Ontology'nin ağı hala test aşamasında olmasına rağmen, jetonlar zaten borsalarda işlem görüyor. 2018 Mart ve Mayıs ayları arasında ONT fiyatı, yaklaşık 1 $ 'dan 11 $' ın üzerine çıkan % 1.000'lik bir değer artışı gördü. Geçtiğimiz birkaç haftadır fiyat, değerde yavaş ve istikrarlı bir düşüşle birlikte bir düzeltme yaşıyor, ancak tüm kripto para birimi fiyatlarının son zamanlarda ağır kayıplar gördüğünden bahsetmeye değer.



Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Ontology Nasıl Çalışır?


Teknik Bilgi


Ontology çabalarını, ilki Zincir Ağı olmak üzere iki teknik hedefe yoğunlaştırmaya karar verdi. Bu, sistemin geri kalanı için temel oluşturan Ontology'nin temel protokolüdür. Zincir Ağı, fikir birliği algoritması, iletişim protokolü, güvenlik ve ölçeklendirme gibi şeyleri idare edecektir.


Projenin ikinci odak noktası, çoğu kullanıcının etkileşime gireceği kısım, Güven Ekosistemi olarak adlandırılıyor. Bu mekanizma, gerçek dünya kimliklerini blok zincirine getirme fırsatı sunacak. Ontology ekibi, bunun iki amaca hizmet edeceğine inanıyor: Birincisi, bu tür verilerin çalınmasına veya taklit edilmesine son vermek ve ikincisi, kişisel bilgilerinin çevrimiçi olarak nasıl paylaşılacağı konusunda daha fazla kontrole sahip olan kullanıcıları güçlendirmek.


Güven Ekosistemi, ayrı kalan ancak yine de bilgi paylaşma yeteneğine sahip olan dört zincire bölünecek. İlk zincir, insanların ve mallarının doğrulanması için kullanılacak. Bir sonraki zincirin amacı, klonlanan siteler veya uygulamalar tarafından kimlik bilgisi çalma girişimlerini önlemek için etkileşimde bulunduğumuz uygulamaların gerçekliğini doğrulamaktır. Üçüncü zincir, internet üzerinden iletişim kurmak için kullanılan gerçek protokollerin ve araçların kötü amaçlı olmadığından emin olabilir. Son olarak, dördüncü zincir, diğer tüm zincirlerdeki bilgileri aramak ve paylaşmak için güvenilir bir yol sağlar.

İşletmelerin ve geliştiricilerin akıllı sözleşme blok zincirinin avantajlarını takdir etmeleri için, öncelikle akıllı sözleşmelerin nasıl oluşturulacağını ve kullanılacağını bilmeleri gerekir. En popüler akıllı sözleşme platformu olan Ethereum ile bu, Solidity kodlama dili kullanılarak yapılır. Solidity, Ethereum için özel olarak yazılmıştır ve çoğu geliştiriciye önemli bir öğrenme eğrisi sunar.


Ontology'deki ekip, herhangi bir kodlayıcının kendi platformunda çalışmasını kolaylaştırmak istiyor. Bunu yapmak için SmartX adında akıllı bir sözleşme aracı oluşturdular. SmartX, kullanıcıların en popüler kodlama dillerinden ikisi olan C # ve Python'da sözleşmeleri derlemesine, ayarlamasına ve başlatmasına olanak tanır. Gelecekte Java, JavaScript, Go, Rust ve diğer popüler diller de desteklenecektir.


Madencilik / Konsensüs


İlginç bir hareketle Ontology, kendi fikir birliği algoritmasını icat etmeye karar verdi: Doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı (VBFT). VBFT, Proof-of-Stake, Bizans Hata Toleransı (BFT) ve Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) özelliklerini birleştirir. Bu fikir birliği algoritması, performansı ve verimliliği artırmak için seçildi; bu, ekibin ihtiyaçlara hazırlıklı olmak için çok önemli bir adım olduğuna inanıyor.


VBFT karmaşık ve teknik görünebilir, ancak oldukça basit bir sistemdir. Her bir fikir birliği için, Ontology ağındaki aday havuzundan bir VRF kullanılarak üç farklı düğüm grubu seçilir. İlk düğüm grubundaki her düğüm, önerilen bir blok sunacaktır. Sonraki düğüm grubu, önerilen tüm engellemeleri doğrulamak ve en yüksek öncelikli adayı oylamak için seçilir. Ardından, üçüncü düğüm grubu oylamayı doğrular ve blok zincirine yazılan ve ağa yayılan nihai sonucu belirler.


Ontology, düğümlerin fikir birliğine katıldıkları için bir ödül alıp almayacağını açıklamadı. Bununla birlikte, aday düğüm havuzunda olmak için fonların pay olarak kilitlenmesi gerektiği düşünüldüğünde, herhangi bir teşvik yapısının olmayacağı olası değildir.


İşlemler


Şu anda Ontology, işlemlerinin ana ağda tam olarak nasıl çalışacağı konusunda da sıkı sıkıya sarılıyor. Kesin olarak bildiğimiz bir şey, ekibin ONT ve ONG'den oluşan iki jetonlu bir sisteme karar vermiş olmasıdır. ONT bölünemez, ancak ONG bölünebilir olacaktır.

Sistem, NEO'nun iki jetonlu sistemi gibi çalışacak. ONT, yönetişim ve fikir birliğine katılıma erişim sağlayacak olan belirteç olacaktır. ONG ise akıllı sözleşmelerin yürütülmesi sırasında tüketilen gaz jetonu olacaktır.


Ekip, işlemlerin özellikleri hakkında daha fazla bilgi yayınlayana kadar, ücretlerin nasıl görüneceği belirsizdir. Ontology'nin NEO'dan ne kadar ödünç aldığını göz önünde bulundurarak, Ontology'nin ne yapacağına dair fikir edinmek için NEO'nun ücretlerine bakmak güvenli olabilir.


Ortaklıklar


Yakın zamanda Ontology, "Ortak İnşaat Planı Ortakları" nın temelini duyurdu. Blockchain tabanlı sistemlerin başarısını görmek isteyen bir işletme grubudur. Planları, blok zinciri altyapısının büyümesini, gelişmesini, yayılmasını ve inşasını teşvik etmek için çeşitli şekillerde birbirlerini desteklemeyi içerir.


Gelişiminin bu erken aşamasında, çoğunlukla sermaye yatırım şirketlerinden ve iki güvenlik şirketinden oluşan grupta yaklaşık bir düzine ortak var. NEO ve Onchain şu anda tek blockchain işletmesidir. Umarım bu liste zamanla büyümeye ve çeşitlenmeye devam eder.


Gelecek Planları


Yakın gelecekte, Ontology'nin Chain Network'teki hedefleri ana ağı başlatmak, akıllı sözleşme yürütme için destek sağlamak, ONT belirteç dağıtımını tamamlamak ve VBFT mutabakatını uygulamaktır. 2018'in sonunda zincirler arası iletişime, özel anahtar kurtarma mekanizmalı eşik imzalarına ve daha fazla performans ayarına sahip olmayı umuyorlar.

Trust Network'ün kısa vadesine gelince, ekip dağıtılmış kimlik sistemini (ONT ID) çalışır hale getirecek ve protokolü yakında yayınlanacak. Yılın ilerleyen saatlerinde proje gerçekten şekillenmeye başlar. Q3 ve Q4'te göreceğimiz önemli gelişmelerden bazıları, entegre uygulamaların piyasaya sürülmesi, veri alışverişi pazarları, itibar sistemleri ve güven arama motorlarıdır.


Ontology Nereden Satın Alabilir ve Saklayabilirsiniz?


ONT ile ilgili ilginç olan şey, hiçbir zaman halka açık bir ICO satışı olmamasıdır. Bu noktada NEO'yu almanın tek yolu, NEO'yu borsalarda veya özel cüzdanlarda tutarak onu airdrop yapmaktır. Sahip olduğunuz her NEO coin için, iki aşamada 0,2 ONT elde edersiniz (% 50'si hemen takas edilebilir, diğer % 50'si kilitlenir). Ont parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ontology Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





ONT'yi, Ledger Nano S ve Trezor gibi donanım cüzdanları da dahil olmak üzere, alır almaz hemen hemen tüm cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Bazıları düştükten sonra ONT'yi göstermeyebileceğinden, muhtemelen en iyisi Neon Wallet gibi ONT'yi gösterecek bir cüzdan indirmektir. Bununla birlikte, cüzdanınızı ONT'nin görüntülenmesini destekleyen cüzdanlarla entegre ederek ONT'yi airdrop'tan almaya devam edebileceksiniz.


Ontology, kimliğini internet üzerinden kanıtlamak zorunda kalan herhangi bir kişinin aşina olduğu ilginç bir sorunu çözmeyi amaçlamaktadır. Süreç genellikle bir kimlik hırsızının eline geçirmek isteyeceği tüm belgelerin taranmasını ve ardından bunları e-posta yoluyla şifresiz olarak gönderilmesini gerektirir. Belgeler, çoğu zaman yetersiz güvenlik önlemleri kullanarak onları sonsuza kadar saklayan bir şirkete ulaşır.


Öte yandan, Ontology geliştiricilerinin de kullanıcıların güvenliğini birinci öncelikleri haline getirmeleri gerekiyor. Kod, açık kaynak olarak kalmalı ve hataları ve arka kapıları ortadan kaldırmak için kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmelidir. Gelişimin, yeni katkıda bulunanlara izin vermek ve aynı zamanda kötü aktörlere karşı korumak için uygulanan kontroller ve dengeler ile çeşitli olması gerekir. Bunlar küçük görevler değildir ve en uzun süredir devam eden açık kaynak projeleri bile bunlarla mücadele eder.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page