top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Gıda temalı merkezi olmayan finansmanın en ilginçlerinden biri (DeFi) protokoller PancakeSwap'dir (CAKE). Benzer özelliklere sahiptirUniswap (UNI) ve SushiSwap (SUŞİ) ancak çalışan diğer platformlardan farklı olarak Ethereum (ETH), PancakeSwap, Binance Akıllı Zincir (BSC), Binance Chain'in (BC) tamamlayıcı bir ağı. PancakeSwap, Binance Akıllı Zincir üzerinde oluşturulmuş merkezi olmayan bir borsadır (DEX). BEP-20 jetonlarının ticaretini kolaylaştırır ve likidite sağlamak ve kullanıcıların kripto para birimlerinden gelir akışları oluşturmasına izin vermek için otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) modeli uygular. PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


PancakeSwap Kurucuları


PancakeSwap'in arkasındaki ana geliştiriciler anonim kalır. Bilinen tek şey, protokolün BCS teknolojisini kullandığı ve Certik tarafından denetlendiği.


PancakeSwap Nasıl Çalışır?


Protokol, onu diğer DeFi protokollerinden farklı kılan birçok gelişmiş özelliğe izin verir. Ethereum, DeFi ekosisteminin öncüsü olsa da, en iyi özellik ve işlevlerden bazıları reddedildi. Bu olurken, kullanıcılar daha iyi genel performans sağladığı için PancakeSwap'e geçmeye başladı. Özellikleri arasında ticaret BEP-20 jetonları, Ethereum tabanlı dApp'lerin BSC tabanlı dApp'ler, çiftçilik, stake etme ve piyango ile topluluk yönetişim ağı ile etkileşimi bulunur.


Cüzdan Kullanımı


PancakeSwap'i kullanmak için önce cüzdanınızı ayarlamanız gerekir. Bir Binance Akıllı Zincir cüzdanına sahip olmayı veya en popüler Ethereum ve ERC20 standart cüzdanı Metamask'ı kullanmayı seçebilirsiniz. Metamask bir Ethereum cüzdanı olsa da, onu BSC tabanlı uygulamalar için kullanmaya devam edebilirsiniz. Protokolün ek özelliklerine erişmek için kullanıcıların cüzdanlarının kilidini açmaları gerekecektir.


Likidite


Kullanıcılar, tokenlerini izinsiz likidite havuzlarına (LP'ler) ekleyerek protokole likidite ekleyebilirler . Buna karşılık, PancakeSwap'in likidite sağlayıcı jetonları olan FLIP jetonlarını alırlar. Havuzun genel değeri arttıkça, bu jetonlar da takdir ediyor. İzinsiz likidite havuzları, kullanıcıların varlıklarını doğrudan ticaret yapmalarına gerek kalmadan kazanmalarına olanak tanır. Ortalama olarak, kullanıcıların getirileri% 23,52 ile% 378,19 arasında değişmektedir. Özellikle, bu ödüller platformun yerel CAKE belirteci biçiminde ödenir.


Stake Etme


Havuzlara likidite ekleyerek, kullanıcılar ödül olarak LP jetonları alırlar. Ardından, birkaç seçenek mevcuttur:


LP'nin stake edilmesi yoluyla CAKE'nin alınması;


Daha fazla CAKE kazanmak için CAKE stake etme;


Diğer projelerden jeton kazanmak için CAKE stake etme.


Çiftçilik


PancakeSwap ayrıca kullanıcıların CAKE belirteçlerini toplamasına da olanak tanır. Çiftçilik, bir jeton veya kriptodan en iyi şekilde yararlanmak anlamına gelir. PancakeSwap ile aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç popüler seçenek vardır:


  • CAKE – BNB LP

  • BUSD – BNB LP

  • BETH – ETH LP

  • USDT – BUSD LP

  • USDC – BUSD LP

  • DAI – BUSD LP

  • LINK – BUSD LP

LP jetonlarınızı yatırdıktan sonra, onları kilitleyebilir ve çiftçilik sürecini başlatabilirsiniz. Karşılığında CAKE alırsınız.


Syrup Pools


Syrup Pools, CAKE'inizi stake edebileceğiniz ana getiri toplayıcılardır. Ayrıca Pancake Bunny Pools'a CAKE koyabilirsiniz - BUNNY tokenları kazanabileceğiniz yeni Syrup Pools. Özellikle, ana Syrup Pools CAKE içindir. Birçok PancakeSwap kullanıcısı, CAKE almak için tokenlerini oraya yatırır.


Piyango


Kullanıcılar, PancakeSwap'te bir piyango oturumuna katılabilir. Bu seanslar altı saat sürüyor ve her bilet 10 CAKE jetonuna mal oluyor. Bilet, bir katılımcıya dört rakamın rastgele bir kombinasyonunu verir, sayıları 1 ila 14 arasındadır. İkramiye, piyango havuzunun% 50'sidir. Kazanmak için, sayıların dört kombinasyonun hepsiyle aynı sırayla eşleşmesi gerekir. Ancak kaybetseniz bile, numaralarınızdan en az iki veya daha fazlası bazı bilet numaralarıyla eşleşirse ödüller de kazanabilirsiniz.


PancakeSwap Değişimi


Protokol, tüccarlar için likidite sağlamak için otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelini kullanır. Merkezi borsalar (CEX'ler) tarafından kullanılan geleneksel sipariş defterinin aksine, bir AMM, varlıkları fiyatlandırmak için belirli bir algoritmaya dayanır.


Bu algoritma, akıllı sözleşmelerdeki birkaç dijital varlıktan likidite ekler (bunlara likidite havuzları denir). Tipik sipariş defterinde, genellikle likidite eksikliğiyle sonuçlanan bir alıcı ve satıcıya sahip olmanız gerekir. Bir AMM ile likidite havuzunda alıp satabilirsiniz.


PancakeSwap'in temel özelliği, ERC-20 tokenleri yerine BEP-20 tokenleri ticareti yapmaktır. Havuzlara likidite eklemek için fonlarınızı da yatırabilirsiniz. Paranız karşılığında, ödül kazanmak için çiftlik yapabileceğiniz ve hisseye sahip olabileceğiniz PancakeSwap'in yerel ve yönetişim varlığı olan CAKE adlı Likidite Sağlayıcısı (LP) jetonları alırsınız.


PancakeSwap'teki işlem ücreti% 0,2'dir. % 0.17 likidite sağlayıcılarına, geri kalanı% 0.03 olan PancakeSwap Hazinesi yanmış durumda.


Değiştirilemez Jetonlar


PancakeSwap ile ayrıca kazanabilirsiniz değiştirilemez belirteçler(NTF'ler). NFT'ler, benzersiz öğelerin dijital temsilleridir. Dijital albümleri, figürleri veya değerli metallerin temsillerini içerebilirler.


Protokolün NFT kazananları için bir sayfası vardır. Kazananlar rastgele seçilir, bu nedenle kullanıcılar sayfaya göz kulak olmalıdır. Özellikle, NFT'niz cüzdanınızda saklanabilir veya CAKE ile takas edebilirsiniz.


CAKE Token Kullanımı, Nasıl satın alınır?


Binance üzerinde hesap açarak, kolayca Cake satın alabilirsiniz;


PancakeSwap (CAKE) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
PancakeSwap (CAKE) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz

PancakeSwap (CAKE) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
PancakeSwap (CAKE) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz


Önceki kısımda, CAKE jetonuna birkaç kez değindik. Bu, müşterileri ödüllendirme ve teşvik etme amacına hizmet eden PancakeSwap'in yerel simgesidir. Bununla birlikte, topluluk içindeki ana faaliyeti bir yönetişim belirteci gibidir.


PancakeSwap, merkezi otoriteye güvenme gerekliliğini ortadan kaldırmak için mahalle yönetişim modelini benimser. Bu stratejinin altındaki oy haklarını gerçekleştirmek için kişisel CAKE jetonları kullanmalısınız. Normalde bu, protokol yükseltmeleri, fiyat oluşturmadaki ayarlamalar vb. ile ilgilidir.


Yazma sırasında, CAKE, 2 milyar doların üzerinde bir piyasa değeriyle 17.06 dolar olarak fiyatlandırıldı. Piyasa değeri açısından CAKE, CoinMarketCap'te listelenen 2000'den fazla kripto para birimi arasında kırk beşinci sırada yer alıyor. Son olarak, token ikincil piyasalarda derin likiditeye sahiptir. CAKE'yi diğerlerinin yanı sıra Binance, VCC Alternate, BKEX, KuCoin ve MXC'den satın almalısınız.


PancakeSwap'i Benzersiz Yapan Nedir?


PancakeSwap, diğer gıda temalı protokollere benzer özelliklerin geliştirilmesinin yanı sıra, etkili bir kullanıcı arayüzü ve NFT ödülleri, piyango, çiftçilik, stake etme ve çok daha fazlası gibi seçenekler sunar. MetaMask, Trust Wallet, TokenPocket, MathWallet ve WalletConnect'i destekler. Ek olarak, PancakeSwap, kullanmak için genel olarak güvenli ve merkezi olmayan bir borsadır.


Şu anda PancakeSwap, her gün milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan BSC tabanlı en büyük AMM projesidir. Ocak 2020'den bu yana, protokol daha büyük bir büyüme yaşadı. 24 işlem hacmi 800 milyonu aştı.


PancakeSwap, DeFi Endüstrisinde her gün daha büyük bir rol üstleniyor. Kullanıcılar ayrıca farklı teknolojiler kullanan farklı DeFi girişimlerini tanımaya da isteklidir. PancakeSwap, Binance ile birlikte, benzersiz özellikler, heyecan verici ödüller ve daha iyi genel performans ile daha geniş bir ekosistem sunarak kullanıcıların DeFi alanı için beklentilerini karşılıyor.

Ethereum, uzun süredir DeFi'deki iyileştirmelerin merkezi olmuştur. Şimdi, PancakeSwap gibi protokollerin ortaya çıkmasıyla, bu alanda tamamen yeni bir boyut yaşıyoruz. Sağlam bir finansman akışı, aşırı getiri çıkışı var. Geniş bir yelpazeye yayılan eşyaların likiditesi gün geçtikçe derinleşiyor ve değerlerini istikrarlı bir şekilde artırıyor.


Dijital gelecek için kendimizi bir araya getirdiğimizde, bu çeşitlilik gerçekten yapıcı ve ilham verici bir sinyaldir. Bilgi birikiminden iyi bir şekilde yararlanmanın yanı sıra, PancakeSwap gibi platformlar kripto deneyimini müşteriler için eğlenceli ve ilginç hale getiriyor.


PancakeSwap Hakkında detaylı bilgi sayfası: https://academy.binance.com/tr/articles/a-guide-to-pancakeswap


Şimdi BURAYA TIKLAYARAK ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimli Binance hesabı açabilirsiniz





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
PancakeSwap (CAKE) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page