top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Paraguay Bitcoin İle İlgili Bir Proje Planlıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Paraguay Bitcoin İle İlgili Bir Proje Planlıyor


Ülkenin Ulusal Kongresi üyesi Carlos Antonio Rejala Helman, bu hafta kripto para birimleri ile ilgili bir proje üzerinde çalışacağını söyledi. Spesifik olarak, Paraguay Bitcoin ile ilgili bir proje planlıyor. Ayrıca, PayPal ödemeleri de olabilir. Hatta Carlos Rejala bir tweet'te Paraguay'ın ilerlemesi gerektiğini duyurdu. Bütün bunlar, El Salvador hükümetinden Kongre'ye bir yasa tasarısının sunulmasından sonra, Bitcoin'i ülkede yasal ihaleye dönüştürmek için.


Şu anda, Paraguaylıların kripto para birimi satın almalarını veya satmalarını yasaklayan herhangi bir yasa yok. Bununla birlikte, Paraguay'ın Kara Paranın veya Mülkiyet Aklanmasının Önlenmesi Sekreterliği (SEPRELAD), ulusal borsaların şüpheli işlemleri bildirmesini zorunlu kılan bir emir yayınladı.


Paraguay Bitcoin İle Proje Planlıyor


Özellikle Paraguay Temsilciler Meclisi temsilcisi Carlos “Carlitos” Rejala, Twitter'da profil fotoğrafını güncelledi. Ve Bitcoin'in yakında yasal ihale olarak kabul edilebileceğini ima eden bir duyuru yaptı. «Uzun zaman önce söylediğim gibi ülkemizin yeni nesillerle el ele ilerlemesi gerekmektedir. Bu ay Paraguay'ı dünyanın gözü önünde yenileyecek önemli bir projeye başlıyoruz! ”


İlginç bir gerçek olarak, Rejala'nın ima ettiği projeyle ilgili önemli bir detay olmasa da El Salvador başkanı Nayib Bukele'nin Bitcoin 2021 Konferansı sırasında yaptığı duyuru anına denk geldi. “Önümüzdeki hafta, Bitcoin'i yasal ihale haline getirecek bir yasa tasarısını Kongre'ye göndereceğim.”

Aynı şekilde Nayib Bukele, Bitcoin'den yasal ihaleye geçişin yeni işleri kolaylaştırmaya yardımcı olabileceğini de söyledi. Ve daha fazla finansal katılıma izin verin. “Kısa vadede bu, istihdam yaratacak ve kayıtlı ekonominin dışındaki binlerce kişiye finansal katılım sağlamaya yardımcı olacak.”


Panama, El Salvador'a Katılıyor Mu?


Kısacası, Latin Amerika'da Bitcoin benimseme eğilimi El Salvador, Paraguay ve şimdi Panama'ya yayıldı. Panama Kongre Üyesi Gabriel Silva, El Salvador'un bugün Twitter'da bir para birimi olarak Bitcoin'i benimseme kararı hakkında yorum yaptı ve Panama'dan da aynısını yapmasını istedi.


Silva, Panama'nın geride bırakılamayacağını söyledi. Ve ülkenin bir teknoloji ve girişimcilik merkezi olması için kripto para birimini desteklemesi gerekiyor.


Kapanışta, Paraguay ve El Salvador gibi ülkeler ekonomilerini enflasyondan korumak amacıyla Bitcoin'in bir çözüm olabileceğini fark ettiler. Haklı olacaklar mı? Fikrinizi yorum kutusuna bırakın. Santosh Kalwar'ın şu sözüyle veda ediyorum: “Bitcoin, şimdiye kadar yaratılmış en faydalı ve yıldız karşılıklı güven sistemidir.”


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page