top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

PayPal: ABD müşterileri Bitcoin ile alışveriş yapabilir

Güncelleme tarihi: 28 Mar

PayPal: ABD müşterileri Bitcoin ile alışveriş yapabilir


Çevrimiçi ödeme devi PayPal, şirketin Başkanı ve CEO'sunun Salı günü resmi bir duyuru öncesinde açıkladığı gibi, artık kripto para birimlerini dünya çapındaki tüccarlarıyla bir değişim aracı olarak kabul etmek istiyor. PayPal'ın kripto para birimlerini kabul etme konusundaki söylentileri 30 Mart'ta kamuoyuna açıklandı. Şirket CEO'su Dan Schulman, söylentilerin doğru olduğunu ve kısa süre içinde resmi bir açıklamanın yayınlanacağını Reuters'e doğruladı.


Yeni sistemin, kullanıcıların madeni paralarını katılımcı sağlayıcılarda mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanabilecekleri bir kripto satış noktası hizmeti sunması bekleniyor. Sistem, tüccarların eşdeğer fonları doğrudan fiat para birimi cinsinden almalarına izin verir, çünkü madeni paralar satış sırasında hızlı transfer için yalnızca kısaca kullanılır.

Ödeme hizmeti, başladığında PayPal destekli dört kripto para biriminin tümü için mevcut olmalıdır. Bu dördü Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Litecoin ( LTC ) ve Bitcoin Cash ( BCH ). Kripto para birimleri ile ödeme yapan müşteriler için satın alımlarda işlem ücreti yoktur. Satın alma başına yalnızca bir jeton kullanılabilir.

PayPal CEO'su Dan Schulman Açıklamalarda Bulundu


Schulman açıklamasında; "Bunun, kripto para birimlerinin satın aldığınız, tuttuğunuz veya sattığınız bir varlık sınıfı olmaktan çıkıp meşru bir finansman kaynağına geçtiği bir geçiş noktası olduğunu düşünüyoruz. Artık milyonlarca tüccar ile gerçek dünya işlemleri yapmak için kullanılabilirler." dedi.


Bir gün önce Visa, Ethereum blok zincirinde stabilcoinlerle yeni bir ödeme sistemini test edeceğini duyurdu. Pilot projenin bir parçası olarak, katılımcı perakendeciler müşterilerinin fiat işlemlerini USDC stablecoin ile işleme koymayı kabul etti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.


4 görüntüleme0 yorum
bottom of page