top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKripto Haber Editörü

PayPal CEO'su Dan Schulman: Kripto para birimlerine talep artıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

PayPal CEO'su Dan Schulman: Kripto para birimlerine talep artıyor


TIME dergisine konuşan PayPal CEO'su Dan Schulman, "kripto para birimi tarafındaki talep, başlangıçta beklediğimizin birkaç katına çıktı" dedi. Ve "çok fazla duygu olduğunu" ekledi.

Ödeme devi PayPal'ın platformuna kripto para birimleri eklemesinden birkaç ay sonra, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan talep şirketin beklentilerini "birkaç kez" aştı.

Schulman, koronavirüs salgınının dünya çapında ödemelerin dijitalleşmesini büyük ölçüde hızlandırdığını kaydetti.


Dan Schulman, kripto para birimlerinin, koronavirüs salgınıyla hızlanan günlük ödemelerin genel dijitalleşme eğiliminin yalnızca bir parçası olduğunu açıkladı. On yıl içinde, nakit ve kredi kartı kullanımında "muazzam" bir düşüş olacağını savundu. Ancak, finansal işlemlerin çoğu akıllı telefonlar ve "süper uygulamalar" aracılığıyla gerçekleştirilecek.


Finansal modernizasyon bağlamında Dan Schulman, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında konuştu. Merkez bankaları da para politikasını yeniden düşünmelidir, çünkü insanlar kağıt para kullanmadığı için sisteme daha fazla kağıt para veremezsiniz. Ve bu, dijital para birimlerinin gelişidir.

PayPal, Hizmetlerini Kripto Para Birimleriyle GeniÅŸletiyor


PayPal, geçen yıl kripto para satın alma, tutma ve satma işlevlerini tanıtma planlarını duyurdu. Ve nihayet Kasım 2020'nin ortalarında Amerika Birleşik Devletleri'nde hizmeti başlattı.

Son zamanlarda platforma Bitcoin ekleseler de, şirket altı yıldan fazla bir süredir dijital para birimleri ve Blockchain'i dahil etmenin "yollarını" arıyordu. "Erken olduğunu ve o zamanki kripto para birimlerinin para biriminden çok daha aktif olduğunu sanıyordum." açıklamasında bulundu.


Şimdi, dijital para piyasasındaki son fiyat artışlarının ortasında ve artan kullanıcı talebine ek olarak PayPal, kripto para birimi hizmetlerini genişletmeye devam etti. Mart ayının ortalarında şirket, küresel olarak 25 milyondan fazla tüccar arasında kripto para birimi ödemelerini mümkün kılan bir hizmet başlattı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page