Polkadot DOT Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz
Blok zinciri teknolojisinin ortaya çıkışı, bu gücü yalnızca veri sahiplerinin eline veren sistemler oluşturabileceğimizi kanıtladı. Ancak mevcut blok zinciri sistemleri, düşük ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik eksikliği gibi faktörler tarafından engelleniyor. Bunun gibi sorunlar, blok zincirinin gerçek hayattaki dağıtımını geniş bir ölçekte henüz görmememizin nedenidir. Polkadot, bu sorunları çözmeyi amaçlayan ve bu sırada kullanıcıların verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına izin veren bir blok zinciri çabasıdır - olması gerektiği gibi. Bu makalede projenin bunu nasıl başarmayı amaçladığına bakacağız ve yerel Polkadot'un kripto para birimi olan DOT'a aşina olacağız. Polkadot DOT Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz.
Polkadot Nedir?
Polkadot, birlikte çalışabilir, birleşik blok zincirler ağı oluşturmak için blok zinciri tabanlı ve merkezi olmayan bir çabadır. Google ve Facebook gibi büyük ve güçlü internet şirketlerinin değil, kullanıcıların güce sahip olduğu merkezi olmayan bir web yaratmaya yönelik son zamanlarda artan çabaların bir parçası. Polkadot, aşağıda inceleyeceğimiz çeşitli özellikleri etkinleştirerek bunu başarmak istiyor.
Polkadot: Özellikler
1. Ölçek
Her blok zinciri ayrı ayrı çalışıyorsa, herhangi bir zamanda ne kadar işlem gerçekleştirebileceği her zaman sınırlı olacaktır. Polkadot, birden çok zincirde paralel bir şekilde bir yığın işlemi işlemek için parçalardan yararlanır.
Bu, blok zinciri ekosisteminde yaygın olan 'duvarlı bahçe' türündeki işlem işlemeyi ortadan kaldırır. Paralel işleme, tek bir blok zincirinin umduğundan çok daha fazla saniyede (TPS) işlem gerçekleştirir. Bu, blockchain'in büyümesi ve geniş çapta benimsenmesi için doğru ortamı yaratır. Polkadot'un parçalanmış zincirleri, işlemleri paralel olarak işledikleri için "parachain" olarak bilinir.
2. Uzmanlaşmak
Günümüzün blok zincirleri, diğerlerini optimize etmek için bazı özellikleri feda etmek zorunda. Örneğin, bir blok zinciri gizlilik için optimize etmeyi seçebilirken, diğeri dosya paylaşımı için optimize edebilir. Polkadot, blok zincirlerinin belirli özellikler için optimize edilmiş bir "yeni tasarım" ortaya çıkarmasına olanak tanır. Bu, blok zincirlerinin kullanıcılara daha iyi ve daha verimli hizmetler sunmasını sağlayacaktır. Polkadot, geliştiricilerin daha hızlı ve daha verimli performans için özelleştirilmiş blok zincirler oluşturabilecekleri "Alt Katman Geliştirme Ağı" adını verdiği şeyi kullanır.
3. İşbirliği Yap
Polkadot, uygulamaların silolarda çalışması gerekmediği bir ortam yaratır. Bunun yerine, uygulamalar verileri ve işlevleri paylaşabilir - ve bu, kullanıcı verilerini işlemesi şüpheli olan merkezi varlıklar üzerinde bankacılık yapmadan olur. Yaratılan birlikte çalışabilirlik, kullanıcıların verileri paylaşmasına izin verirken, yenilikçi yeni ürün ve uygulamaların oluşturulması ve paylaşılması için bir başlangıçtır. Örneğin, kimlik yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir zincir, finansal hizmetler sağlayan bir zincirle iletişim kurabilir.
4. Kendi Kendini Yöneten
Polkadot blok zincirlerinin toplulukları ve hayranları, ağın yönünü ve geleceğini uygun gördükleri şekilde kontrol etme özerkliğine sahiptir. Gereksinimlerini karşılamak için yönetimi değiştirmek veya daha verimli olanlar için mevcut modülleri elden geçirmek olsun, Polkadot ağındaki ekipler yönetimi değişen ihtiyaçlar ve koşullarla özelleştirebilir.
5. Kolay Yükseltme
Tıpkı herhangi bir teknolojinin sürekli olarak güncellenmesi gerektiği gibi, blok zincirlerinin de kullanıcıların değişen ihtiyaç ve tercihlerini karşılamak için zamanla değişmesi gerekir. Sorun şu ki, yükseltme geleneksel olarak "zor çatallar" olarak adlandırılan ve genellikle çekişmeli olan ve toplulukları hiziplere ayıran şeyleri oluşturuyor. Ayrıca, bu çatallanmalar genellikle uzun süreler alır - bazen aylar ve aylar alabilir. Polkadot, çatal gerektirmeyen blok zinciri yükseltmelerini kolaylaştırarak yeni teknolojilere daha hızlı ve daha kolay adapte olmalarını ve daha mutlu topluluklar oluşturmalarını sağlar.
Neden Polkadot'a ihtiyacımız var?
Polkadot nasıl satın alınır? Blok zinciri tabanlı sistemlerin bugün karşılaştığı en önemli iki sorunu çözmeyi hedefliyor: Ölçeklenebilirlik ve yönetişim. Topluluk tarafından protokol yükseltmelerinin ve değişikliklerinin uygun şekilde yönetilmesini sağlarken, ağın saniyede daha fazla işlem yapma yeteneğini geliştirebilir. Ayrıca, topluluğun gelişmek ve gelişmek için değerli bilgiler toplamasına yardımcı olabilir.
Geliştiriciler, ağdaki diğer tüm parachainler arasında birlikte çalışabilirliği sağlayarak kendi özel parachainlerini Polkadot ağına bağlamayı seçebilirler.
Özetle, Polkadot, geliştiricilerin tek bir blok zinciri yerine tüm blok zincirlerinin üzerinde çözümler oluşturmasını sağlar. Geliştiriciler, Polkadot ağı tarafından sunulan altyapı oluşturma çözümleri aracılığıyla zincirler arası uygulamalar, ürünler ve hizmetler oluşturabilir. Farklı parachainler arasındaki verilerin güvenliği ve doğrulanması, ağ doğrulayıcıları tarafından halledilir. Bu ağ doğrulayıcıları, işlemleri birden çok para zincirine yayarak ölçeklenebilirliği daha da iyileştirir.
Polkadot'un Avantajları
Gelişmiş ölçeklenebilirlik ve yönetişimin yanı sıra Polkadot, özelleştirme, birlikte çalışabilirlik ve yükseltilebilirlik ile ilgili birkaç sorunu daha çözmeyi amaçlıyor.
Yavaş işlem hızları, blockchain ekosisteminde önemli bir endişe olmaya devam ediyor. Polkadot, farklı bireysel zincirler arasında paralel süreç transferlerine izin veren çok zincirli bir ağ olarak hareket ettiğinden, ana akım küresel blok zincirinin benimsenmesinin önünü açar. Gerçekleşen işlem sayısını hızlandırabilir.
Farklı projelerin farklı ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır. Bu nedenle, özelleştirilebilirlik ihtiyacı büyük önem taşımaktadır. Polkadot, projenin ihtiyaçlarına daha iyi uyması için bireysel zincirler için tasarım optimizasyonuna izin veren bazı özelleştirme özellikleri sunar.
Polkadot, birden fazla zincir arasındaki birlikte çalışabilirlik eksikliğini ele alarak, tamamen yeni bir finansal ekosistemin yolunu açarak farklı projeler ve uygulamalar arasında sorunsuz veri aktarımı sağlayabilir.
Polkadot'un Yönetişim Protokolü ve Ağ Katılımcıları
Polkadot, hisse kanıtı konsensüs mekanizmasını kullanacak. Ağ kullanıcılarının blok zinciri doğrulayıcıları olarak seçilmeleri için, ağın yerel belirteci DOT'ta pay sahibi olmaları gerekir.
Polkadot ağında, işlemlerin bir araya getirilmesini ve doğrulayıcılar tarafından onaylanmak üzere iletilmesini içerecek olan parachain'lerin işletilmesinden sorumlu olacak olan 'Harmanlayıcılar' yer alacak.
Son olarak, Aday Gösterenler ve Balıkçılar var. Aday gösterenler, iyi doğrulayıcıları seçmekten ve yerel belirteçte stake yapmaktan ve dolayısıyla ağın genel güvenliğine katkıda bulunmaktan sorumlu olacaklardır. Balıkçılar ise ağı izleyecek ve herhangi bir şüpheli etkinliği doğrulayıcılara bildirecektir.
Kusama nedir?
Kusama, Polkadot ağının bir test ağıdır. Burada, parachain geliştiricileri çeşitli teşvikleri ve tabii ki parachainleri 'gerçek' bir ortamda deneyebilir. Şu anda Kusama, KSM jetonlarına da sahip olan bir destekçi tabanı tarafından korunmakta ve güvence altına alınmaktadır. Polkadot ana ağı başlatıldıktan sonra bile Kusama, merkezi olmayan ve işlevsel bir ağ olarak varlığını sürdürecek.
Piyasa Değeri
Göreceli olarak yeni olmasına rağmen, Polkadot, 8 Ağustos 2020'de token başına 234,31 $ değerini muhtemelen açıklayan kripto para topluluğunun bazı bölümlerinde bir hit gibi görünüyor. Para biriminin mevcut piyasa konumu 2110 iken, piyasa değeri bilinmiyor. Coinmarketcap'a. DOT'un 24 saatlik hacmi 27, 047, 678 dolar ve toplam arzı 10 milyon. Şimdiye kadarki en yüksek ve en düşük fiyatı sırasıyla 308,45 $ (8 Mart 2020) ve 69,03 $ (27 Nisan 2020) idi.
DOT Nereden Alınır ve Depolanır?
Buraya tıklayarak şimdi %20 komisyon indirimi ile Dot satın alın!
DOT, Binance, Huobi Global, HotBit, BigONE, xFutures, Gate.io, Bilaxy, BitForex, BitZ, TOKOK ve MXC dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli borsalarda BTC, ETH ve USDT'nin bir piyasa çifti olarak bulunabilir.
Kullanılabilir depolama seçenekleri arasında Polkawallet (iOS ve Android için kullanılabilir), Atomic Wallet ve Math Wallet bulunur.
Polkadot, blok zincirlerin çok ihtiyaç duyulan birlikte çalışabilirliğini sağlamak için sağlam bir plana sahiptir. Başarılı olursa, internet kullanıcıları nihayet dijital varlıkları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmayı bekleyebilirler. Blok zinciri projeleri ayrıca, günümüzün silo blok zincir ağlarıyla mümkün olandan daha fazla yenilik ve esnekliğe sahip olacak. Polkadot, özelleştirilmiş blok zincirlerinin çalışması için bir ortam yaratarak, blok zinciri teknolojisinin bir sonraki seviyeye geçmesinin yolunu açıyor.
Polkadot nasıl alınır? Video anlatım:
Düzenleyen: Emre Ata
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505
Comentarios