top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Ravencoin, olay yerine patlayan bir projedir. RVN talebi, bir dizi borsada listelendiği için benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. Bu Bitcoin çatalı, bir GPU ile hala kazabileceğiniz birkaç madeni paradan biridir. Aslında, Ravencoin geliştiricileri, blok zincirini, ASIC madencilik teçhizatları ve madenci merkezileştirmenin oluşturduğu tehdide karşı dirençli olacak şekilde özel olarak tasarladılar. Ancak, gerçekten dikkate almaya değer mi? Bu eksiksiz Ravencoin incelemesinde, buna cevap vermeye çalışacağım. Ayrıca RVN'nin benimsenme potansiyeline ve uzun vadeli kullanım durumlarına / fiyat potansiyeline de bir göz atacağız. Ravencoin, varlıkları dijital olarak tutmanın ve taraflar arasında kolayca aktarmanın bir yolu olarak 2017 yılında açık kaynaklı Bitcoin kodunun bir çatalı olarak oluşturuldu. Bu, Ravencoin'in bireyler arasında değer aktarmanın bir yolu olan orijinal Bitcoin'in aksine tasarlandığı özel kullanım durumuydu. Ravencoin'in 31 Ekim 2017'de piyasaya sürülmesinden sonra ilk kripto paralar 3 Ocak 2018'de çıkarıldı. Tarih, Bitcoin'in lansmanının dokuzuncu yıldönümü olarak önemlidir. Ravencoin, aşamalı bir geliştirme programı ile oluşturuldu. Blok zinciri üzerinde çalışmalar devam ediyor ve şimdiye kadar geliştiriciler blok zinciri ve madencilik yetenekleri ile benzersiz varlıklar yaratma yeteneği yarattılar. Ayrıca, ASIC direncini korurken, Proof-of-Work madenciliğine izin veren x16r adlı benzersiz bir algoritma geliştirdiler. Blockchain ile ilgili gelecekteki güncellemelerin, RVN sahiplerine ödül verme, bir mesajlaşma sistemi, oylama yetenekleri, yeni oluşturulan varlıkların borsalara, cüzdanlara kolay entegrasyon için tam olarak RVN, LTC veya Bitcoin gibi görünmesine izin veren bir uyumluluk modunu içermesi bekleniyor.


Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Ravencoin Neden Benzersizdir


Ravencoin'in yaratılmasında yapılan en belirgin değişikliklerden biri, yeni geliştirilen x16rv2 algoritmasının kullanılmasıdır. PoW madenciliğine izin vermek, ancak ASIC madenciliğinin neden olduğu merkezileşmeden uzaklaşmak için özel olarak geliştirilmiştir.

X16rv2 algoritmasını benzersiz kılan, 16 farklı karma algoritma kullanması ve rastgele birini kullanmayı seçmesidir. Bu rasgeleleştirme, x16rv2'den yararlanabilen bir ASIC geliştirmeyi son derece zorlaştırır ve güçlü ASIC teçhizatıyla rekabet etmeden herkesin Ravencoin madenciliği yapmasına izin verir.


Ravencoin ekibi, Raven ağını madencilik yapma özelliğine sahip bir ASIC teçhizatı geliştirilirse, x16rv2'de kullanılan algoritmaları değiştireceklerini de belirtti. Bu, Ekim 2019'da sadece ASIC teçhizatlarının ağda madencilik yaptığı şüphesiyle x16r'den x16rv2'ye yükseltme yaptıklarında yaptıkları şeydi. Ravencoin oluşturulurken Bitcoin'de yapılan diğer değişiklikler şunları içerir;


  • Toplam madeni para arzı 21 milyon yerine 21 milyar;

  • Blok süresi 10 dakikadan 1 dakikaya düşürüldü;

  • 50 BTC yerine 5.000 RVN'lik ilk blok ödülü;

  • Oylama, mesajlaşma ve stake etme ödüllerinin gelecekteki eklenmesi için planlar;

  • Varlıkları düzenleme ve aktarma ve benzersiz varlıklar oluşturma yeteneğinin eklenmesi.


Güvenlik


Blockchain'de depolanan çok sayıda farklı varlıkla, Ravencoin'in belirtilen birincil hedeflerinden biri güvenliktir. Blockchain, Bitcoin ile aynı şekilde çalışır ve Bitcoin'in sunduğu aynı güvenlik seviyesini paylaşır.


Ravencoin, güçlü bir madencilik topluluğu ve geniş bir dağıtım ile çalışır. Ravencoin, bir kullanıcının kimliği ile cüzdan adresi arasındaki içsel ayrımdan tamamen yararlanarak gizlilik bir yön olarak dahil edilmiştir. Geliştiriciler ayrıca kuzgun ağının sürekli iyileştirilmesini taahhüt ettiler ve sistemin güvenliğini veya kullanıcıların gizliliğini artıran herhangi bir yeni teknolojinin mümkün olduğunda Ravencoin'de uygulanacağını söylediler.


Ravencoin Madenciliği


Ravencoin web sitesi, bir ön maden kullanmaktan kaçındığını, böylece tüm kullanıcıların RVN coinleri biriktirmek için eşit bir fırsata sahip olacağını söylüyor. İş Kanıtı, fikir birliği algoritması olarak seçildi, böylece Ravencoin, gelecekteki sansür ve tahrifat girişimlerine karşı daha da büyük bir koruma duvarı inşa etme avantajından yararlanabildi.

Dahası, benzersiz fikir birliği algoritmasının kullanımı göz önüne alındığında, Ravencoin, ASIC madencilik çiplerinin diğer blok zincirlerinde oluşturduğu tehdidi savuşturmayı başardı. Bu, Ravencoin'in ev GPU'nuzla madenciliğinin nispeten kolay olduğu anlamına gelir.


Ravencoin Kullanım Durumları


Geliştiriciler, Raven ağını kullanarak hemen hemen her şeyi tokenize edip gönderebilmenin yanı sıra, uygulamada Ravencoin'in birkaç somut örneğini de verdi.

Böyle bir örnek, değerli bir tablonun veya başka bir fiziksel sanat eserinin mülkiyetini bir müşteriye devretmek isteyen bir sanat eseri satıcısıdır. Her sanat eserinin Raven ağında oluşturulmuş benzersiz bir jetonu olabilir ve her jetonun benzersiz bir seri numarası ve kendisiyle ilişkilendirilmiş bir adı vardır.


Bu jetonlar yok edilemez, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Fiziksel sanat eseri için bir stand-in görevi görecek ve aynı zamanda her bir jeton benzersiz ve tek bir sanat eserine bağlı olduğundan özgünlüğün kanıtı olarak hareket edecekler.


Oylama blok zincirine eklendiğinde, geliştiriciler, halka açık şirketlerin hisse sahiplerinin oy vermesini kolaylaştıracak bir kullanım senaryosu tasarladılar. Şu anda, borsada işlem gören herhangi bir şirketin, kendi hissedarlarının posta adreslerini almak için yarı tekelci bir şirkete ödeme yapması gerektiğine işaret ediyorlar. Ardından, vekaletname oylama formunu ve oylama talimatlarını fiziksel olarak postalamaları gerekir. Hissedarların formu doldurup şirkete iade etmesi ve ardından formların muhtemelen güvenli bir şekilde toplanması ve kaydedilmesi gerekir.


Ravencoin, mesajlaşma ve oylama yetenekleriyle bu sisteme olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. Hissedar hisse senetleriyle bağlantılı jetonlar oluşturulabilir ve ardından Raven ağı, bir oylama planlandığında her jeton sahibine bildirimde bulunmak için kullanılabilir. Ağ daha sonra orijinal jetonlarla 1: 1 oranında yeni oylama jetonları yayınlayabilir. Bu, kullanıcılar oylama jetonlarını sayma amacıyla belirli adreslere geri gönderebileceklerinden, gerçek oylamanın çoğunlukla otomatikleştirilmesine izin verecektir.


Varlık Oluşturma Ve Devir Süreci


Varlık oluşturma ve transferin gerçekleşmesi için, biraz RVN yakmanız ve bir belirteç adı sağlamanız gerekir. İkna edici bir gereklilik, bu ismin mükemmel olması gerektiğidir. Bundan sonra, sahip olacakları ondalık sayılara bir dizi simge ayarlanır. Gelecekte daha fazlasının çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusu iyi açıklığa kavuşturulmalıdır. Girişim, RVN'nin token sahiplerine dağıtılmasına izin verir. Ancak, bu ödüllerin kullanım durumları müşteri sadakat puanlarından şirketin temettülerine kadar değiştiği için sabit bir ödül sistemi yoktur. Belirteç tabanlı bir sistemde işlevsel bir iletişim kanalının yeri fazla vurgulanamaz. Ravencoin bu açıdan iyi bir performans gösterdi. Özel tokenlar, yalnızca bu kanalları kolaylaştırmak için sahip olduğunuz varlıkların üzerine konur. İletişim belirteçlerinin, yalnızca sahibinin mesajı alacağı şekilde varlıklarla bağlantılı olduğu sonucuna varmak güvenlidir.


Ravencoin'in Arkasında Kimler Var?


Ravencoin'in yerleşik bir ekibi olmamasına rağmen, açık kaynaklı proje için çekirdek geliştiriciler tarafından ustaca yönetilen geçici bir ekip var: RavoncoinDev, Tron ve Chatturga. Bitcoin Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bruce Fenton, ekip için bir danışman olarak görev yapıyor.


Ravencoin nasıl satın alınır?


Ravencoin'i Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Ravencoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Ravencoin geliştiricilerinin kısıtlaması alkışlanacak. Pek çok blok zinciri projesi, her sorunu çözebilecekmiş gibi davranmaya veya her senaryo için bir kullanım durumu sunmaya çalışır. Ravencoin farklıdır çünkü tek bir şeyi doğru yapmaya odaklanır - tokenize edilmiş varlık transferleri. Bu, projenin başarılı olmasına yardımcı olacaktır. Ancak Ravencoin genç bir proje olmaya devam ediyor ve kripto para alanı çok hızlı değişiyor. Rekabette ne kadar önde olacaklarını tahmin etmek imkansızdır, ancak aktif topluluk ve ortaklıklar kesinlikle yardımcı olmalıdır. Varlıkları tokenize etme yönünde de kesin bir eğilim görüyoruz, ancak Ravencoin'in bu değişime öncülük edip edemeyeceği veya başka bir projenin daha büyük başarı elde edip edemeyeceği henüz kesin değil.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



emre ata
emre ata


10 görüntüleme0 yorum
bottom of page