top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Riksbank yöneticisi Bitcoin'in düzensiz kalmayacağını söyledi

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Riksbank yöneticisi Bitcoin'in düzensiz kalmayacağını söyledi


İsveç merkez bankası Sveriges Riksbank yöneticisi Stefan Ingves, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin düzenlemeyi atlatmakta başarılı olacağına inanmıyor. Düşüncelerini 1 Haziran'da paylaştı ve İsveç'in yakında geniş çapta deregüle edilmiş kripto pazarını çökertebileceğini belirtti. Ingves, kripto para birimi sektörünün hızlı büyümesinin finansal gözlemcileri kripto para birimleri üzerinde düzenlemeler yapmaya zorlayacağına inanıyor.


Kripto para endüstrisinin genişliği, tüketici çıkarları ve kara para aklama ile ilgili endişeleri vurguluyor. Bu nedenle, düzenleyiciler bu sorunları ele almak için tomurcuklanan varlık sınıfının düzenlenmesi üzerinde çalışacaklardır. İsveç'in mali düzenleyicisi Finansinspektionen'in başkanı Erik Thedeen, Ingves'i görevlendirdi ve kripto endüstrisinde bir tür düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunun oldukça açık olduğunu belirtti.


İsveç hükümetinin halihazırda ülkedeki kripto borsalarını yönetmek için daha katı politikalar uygulamaya çalıştığı bildiriliyor. İsveç'in mali piyasalar bakanı Asa Lindhagen'e göre, bu politikalar uluslararası alanda çalışılıyor. Kara para aklamanın, dünya çapında hükümetlerin işbirliğini ele almak için işbirliğini gerektirecek çok önemli bir konu olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyiciler, Kripto Alanını Yönetmenin Yollarını Bulmak İçin Çabalamaya Devam Ediyor


Kripto düzenlemesi, dünyadaki hükümetler için zor bir görev olmaya devam ediyor. Bu, esas olarak, sektörü yetkililerin incelemesine karşı koruyan dijital varlıkların merkezi olmayan yapısından kaynaklanmaktadır.


İsveç gibi, diğer ülkeler de gelişen varlık sınıfını düzenlemek için en iyi yaklaşımı bulmaya çalışıyor. Örneğin, ABD Federal Rezervinin başkanı geçtiğimiz günlerde federal kurumların kripto para birimlerini denetleyen bir çerçeve geliştirmeden önce en iyi düzenleyici yaklaşımı bulmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. AB ayrıca sektörle başa çıkmak için ideal yolları belirlemeye çalışıyor.


İsveç ve diğer ülkeler olumlu çözümler bulmaya çalışırken Çin, kripto para birimi sektörüne hakim olmayı umarak olumsuz bir yaklaşıma razı oldu. Kripto düzenlemesine yönelik son hamle, Çin Halk Bankası'nın (PBoC) finansal kurumları ödeme olarak kriptoyu kabul etmenin yasa dışı olduğunu bildirdiğini gördü. Buna ek olarak, ülke ayrıca kripto para birimi madenciliğini de çökertti.


Çin, 2017 yılında kripto para ticaretini yasaklamış olsa da, vatandaşların kripto pastasından adil paylarını almaya çalışmasını engelleyemedi. Çinli tüccarların yasal sorumluluktan kaçınmak için gizli kripto operasyonları yürüttüğü bildiriliyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#Riksbank #kriptopara #Bitcoin

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page