top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Rus Bitcoin madencilik çiftlikleri nükleer santrali işletecek

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Rus Bitcoin madencilik çiftlikleri nükleer santrali işletecek


CoinDesk haber portalından alınan bilgiye göre, bir Rus devlet nükleer santrali kripto para birimlerine doğru bir adım atıyor. Bu Rosatom, fazla enerjisini projeye katılmak isteyen Bitcoin madencilik çiftliklerine sunacak. Rosatom Eyaleti Atom Enerjisi Kurumu, madencilik ekipmanını barındıracak koşulları yaratmak için özel bir yer üretti. Üretiminin yaklaşık 5 milyon ABD doları maliyeti vardı. Böyle bir yatırımla hizmet için en iyi koşulların yaratılması istenir. Tesislerin genel merkezi, Tver Oblastı'nda Udomlya'da bulunmaktadır. Ayrıca madenciler için tesis olan Rosatom'un yan kuruluşu olan Rosenergoatom'un başkanı Segei Nemchenkov 30 megavat güç kapasitesine sahip.


Tesisin Kendi Bitcoin Madencilik Çiftlikleri Olmayacak


Bu haberin önemli bir yönü, nükleer santralin yönetim kurulunun kendi Bitcoin madencilik çiftliklerine sahip olmayacaklarını garanti etmesidir. Başka bir deyişle, tek işlevi ihtiyaç duyan işletmelere fazla enerji sunmaktır.


Bu anlamda, fabrikanın amacının çeşitlendirmek, büyük tüketim gerektiren modern dijital merkezlere hizmet vermek olduğunu açıklıyorlar. Bu tür işletmeler arasında, veri depolama şirketleri ve şimdi dijital para birimlerinin çıkarılmasına adanmışlar var.


Nemchenko, "Her iki durumda da, hem Bitcoin madenciliğinde hem de veri tabanında, istikrarlı bir enerji talebine sahip iki oyuncumuz var" dedi. Aynı şekilde, nükleer firma için "çeşitlendirme için büyük bir fırsat" olduğunu da sözlerine ekledi.


Rusya'nın dünyadaki en fazla sayıda aktif çiftliğe sahip ülkelerden biri olduğu unutulmamalıdır. Sibirya'nın ücra bölgelerindeki terk edilmiş tesisler, madencilik şirketlerinin en gözde uğrak yeri haline geldi. Sovyet döneminden miras kalan düşük sıcaklıklar ve altyapılar, diğer ülkelerin sahip olmadığı bir potansiyeldir.

Bu Adımı Atan İlk Devlete Ait Şirket


Bitcoin madenciliği, Rusya'daki güçlü ekonomik ve politik sektörlerden güçlü bir şüpheyle karşılandı. Bununla birlikte, yukarıda bahsedilen nükleer enerji şirketi, kripto para birimi işi için kapılarını açan ilk devlete ait şirket oldu.


Vurgulanması gereken bir diğer önemli husus, şirketin aynı amaçla başka lokasyonlar açmayı planladığını garanti etmesidir. Artık şirketin Bitcoin madencilik çiftlikleri için veri merkezleri ve barındırma yerleri Rusya Federasyonu'nun çeşitli yerlerinde bulunacak. Bir bütün olarak 240 megawatt'a kadar sunacaklarının altını çizmek önemlidir.


Fiyatlara gelince, ruble cinsinden saatte kilovat başına 5 sente eşdeğerdir. Ucuz enerji söz konusu olduğunda en iyi seçeneklerden biri değil. Örneğin, Çin'in bazı illerinde aynı enerji ölçüsü için 3 sentlik fiyat alabilirsiniz. Buna rağmen Rosatom, Bitcoin madenciliği için enerji sağlama söz konusu olduğunda zaten ağır sikletlerden biri olarak sahneye giriyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page