top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz

Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz


Asya piyasasında yapmış olduğu analizler ile son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan Anndy Lian, gündemi ilgilendiren bir analiz ile karşımıza çıktı. Anndy Lian önemli atılımlara vurgu yaptı.



Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz
Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz


1. Çoğu kripto tüccarı için kısa vadeli büyük kazançlar peşinde koşmak, gerçekten anlamlı bir ürün sunma ihtimali olan bir kriptoya yatırım yapmaktan daha mı önemli ?


Tabii ki, çoğu tüccar büyük kısa vadeli kazançlar peşinde. İlk etapta, büyük kazançlar onları kripto piyasasına soktu. Aldatmaca, açgözlülük ve refah onları yeni jetonlar için “av” yapmaya itiyor. Ürünün anlamlı olup olmadığı artık önemli değil, çoğu tüccar kısa vadeli değere bakıyor.


2. 2020 sonu/21 başı son boğa piyasasının ne kadarı 'sayı yükselen' tüccarlar tarafından yönlendirildi? Boğa piyasası basitçe büyük kazanç arayışının bir sonucu muydu, yoksa en azından bazı yatırımcılar, kriptonun daha geniş dünya üzerinde önemli bir etkiye sahip olmaya yaklaştığı duygusuyla mı harekete geçti?


2017 boğa koşusu perakende yatırımcılar tarafından yönlendiriliyor. 2020 boğa koşusu, 'sayı yükselen' tüccarlar tarafından değil, kurumlar tarafından yönlendiriliyor.


Fiyatlar oldukça yüksek olduğunda 'sayı artar' tüccarları geldi. Tüccarların/kurumların %1'i hacmin %90'ına katkıda bulundu. Piyasa bu şekilde.


Yeni tüccarlar özellikle fiyat yükseldiğinde mutluydu ve fiyat biraz düştüğünde zayıf elleri onları zarara satmaya yönlendirdi. Haberlerde gördüğünüz milyarlarca tasfiye manşeti, esas olarak bu grup insan tarafından katkıda bulunuyor. Hiçbir kurumun patladığını duymadım.



3. Bu 'sayı yükselme' zihniyetinin uzun vadede kripto sektörünün olgunlaşmasına ve gelişmesine nihayetinde zarar verdiğini düşünüyor musunuz? Ve kriptonun zaman geçtikçe kurtulabileceği bir şey mi?


Bence 'sayı artar' tüccarlar ekosisteme katkıda bulunur ve burada kalmak için buradalar. Tıpkı borsa gibi.


Bir grup insan bir rotasyon moduna girecek. Yukarı ve aşağılardan geçenler. Piyasanın spekülasyonlardan ibaret olmadığını anlayacaklar. 'Sayı yukarı git' grubu, madeni paranın veya şirketin arkasındaki gerçek değere bakmak için hareket edecek. Sonra yenileri rollerini devralacak.


Uzun vadede olgunlaşma ve gelişme açısından o aşamaya gelmek zaman alacaktır.

Düşüş dönemlerinde, teknoloji ve iş kurmak için en iyi zamandır. Yani ayı piyasası o kadar da kötü değil.


  • BTC yükseldi, birçoğunu buraya çekti.

  • BTC düştü, birçoğunu uzaklaştırdı.

  • Bu bir döngü.


'Sayı Artar' Zihniyeti, Olgunlaştıkça Kripto Dünyasını Yönlendiriyor

Kripto tamamen 'sayı artışı' ile mi ilgili? İtiraz edenlerin çoğu kesinlikle bunu söylerken, birçok savunucu büyük fiyat artışları konusunda aşırı heyecanlanır ve sadece para için bu işin içinde olma ihtimaline ihanet eder.


Her iki durumda da, şüpheciler kripto varlık tüccarlarını ve sahiplerini yönlendiren tek şeyin daha büyük sayılar olduğunu iddia ederken, diğerleri birçok katılımcının hükümetlerin ve merkez bankalarının ekonomiler ve finansal sistemler üzerinde daha az güce sahip olduğu bir gelecek vizyonu tarafından yönlendirildiğini onaylayacaktır.


Bununla birlikte, yalnızca hızlı bir para kazanma umuduyla Cryptoverse'e kaç kripto kullanıcısının girdiğini gösteren bir sayı yoktur. Özellikle bu yeni karmaşık dünyayı anlamak zaman ve çaba gerektirdiğinde.


İtici güç etkisi


Tanınmış kripto yazarı ve şüpheci David Gerard, kriptoda sayı artışı zihniyetinin baskın olduğunu savunan kamptan sıkı sıkıya bağlı.


“Kripto ticaretinde uzun vadeli, tüm rakamlar yükselirken bir balonun seyrinde, aylarca sürüyor gibi görünüyor. Uzun vadeli bitcoin sahipleri bu kuralın bir istisnası olabilir veya ethereum veya (bir dereceye kadar) EOS gibi popüler bir madeni para ile erken başlayanlar olabilir ”dedi Cryptonews.com'a .


Gerard için, çok az sayıda kripto varlık sahibi, bir projenin dünyaya anlamlı bir katkı sağlayacağına kesinlikle inanan yatırımcılardır. Ona göre bu kısmen, çünkü blok zinciri, daha geniş dünyadan nispeten az taleple, deneysel ve kanıtlanmamış bir teknoloji olmaya devam ediyor.


“Kripto projelerinin ezici çoğunluğu başarısız oluyor. Burada kazananları seçmeye çalışmak bile büyük ölçüde profesyonel kumardır” diye ekledi.


Digital Currency Group'un Kurucusu ve CEO'su Barry Silbert gibi büyük oyuncular bile , son zamanlarda kripto varlıkların %99'unun pahalı olduğunu bulduğunu söyledi.


Ayrıca, kriptoya daha sempatik olan bazı insanlar, 'sayı artışının' şu anda piyasanın ve endüstrinin itici gücü olduğu konusunda hemfikir. Buna Moğol Üretkenlik Organizasyonu'nun Baş Dijital Danışmanı Anndy Lian da dahil ve çoğu tüccarın tüccarların genellikle yaptığı şeyi yaptığını söylüyor - kısa vadeli büyük kazançlar peşinde koşuyor .


“İlk olarak, büyük kazançlar onları kripto piyasasına soktu. Aldatmaca, açgözlülük ve refah onları yeni jetonlar üzerinde 'avlanmaya' devam etmeye itiyor. Ürünün anlamlı olup olmadığı artık önemli değil, çoğu tüccar kısa vadeli değere bakıyor” dedi.


Anndy Lian kimdir? Andy Lian | Hükümetler Arası Blockchain Danışmanı | Kitap Yazarı | Yatırımcı | Yönetim Kurulu Üyesi | Singapur.



Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz
Singapur'un önde gelen Kripto analiz uzmanlarından Anndy Lian'dan dikkat çeken analiz


Danışma Kurulu Üyesi, Hyundai DAC Technology (Hyundai Motor Group'un Blockchain kolu)


Moğol Verimlilik Organizasyonu Baş Dijital Danışmanı


Üye, Gyeongsangbuk-do Blockchain Özel Komitesi, Kore Cumhuriyeti Hükümeti


Eski Blockchain Danışmanı, Asya Verimlilik Örgütü (APO)


Kitap Yazarı, “Blockchain Revolution 2030”


Danışma Paneli, Çin-ASEAN İş İttifakı





Ortak, Blockchain Investment, Passion Venture Capital (Singapur düzenleyici MAS'tan Verilen Sermaye Piyasası Hizmetleri (CMS) lisansı)


Başkan, Kore eSports Industry Association (Singapur Bölümü)


Eski CEO, LINFINITY “Dünyanın İlk Dağıtılmış Tedarik Zinciri Platformu”


Çeviri: Emre Ata



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page