top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Solana (SOL) Coin Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz

Solana (SOL) Coin Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz


Ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için Solana (Sol) kripto projesi oluşturuldu. Çok fazla farklı kripto para birimi var, ancak hiçbiri muazzam bir işlem hacmi yaratamaz. Geliştiricinin hedefi saniyede 700.000'den fazla işlemdir. Bu makale Solana kriptosunun ne hakkında olduğunu ve diğer kripto para birimlerinden nasıl daha iyi performans gösterebileceğini açıklayacak. Solana Kripto Temelleri, Solana projesi 2017 yılında Dropbox'ta yazılım geliştirici olan Anatoly Yakovenko tarafından kuruldu. Ekibi, daha fazla ölçeklenebilirliğe sahip seçkin bir protokol oluşturmaya çalışıyor. Bu hedefe ulaşmak için Solana'nın kullandığı birçok özellik var. Hepsini çözelim. Solana (SOL) Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz Video anlatım.


Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz
Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz


Solana blockchain, Proof-of-History fikir birliği algoritmasını kullanır. Daha önce gerçekleştiğini ve dağıtılmış deftere kaydedildiğini kanıtlamak için blok zincirindeki işlemlerle ilgili geçmiş verileri ekler. Her işlem, bir dizi işlem oluşturan bir zaman damgası ile devam eder.

Solana, diğer her işlem için girdi verisi olarak kullanılan özel hashlere sahiptir. Ek bir güvenlik katmanı olarak ağ, rastgele aralıklarla kasıtlı olarak geçersiz bir karma oluşturacak ve bunu doğrulayan tüm doğrulayıcıları cezalandıracaktır.


Zaten bildiğimiz gibi, Solana ölçeklenebilirliği geliştirmeye çalışıyor. Bunu başarmaya yardımcı olan özelliklerden biri de sözde Gulf Stream. Blok onayını kolaylaştırarak, bu blok zinciri 50.000'den fazla işlemi işleyebilir. Gulf Stream, işlemi blok onayından önce bile yakalar ve iletir.


Sealevel adı verilen özellik, kullanıcıların birkaç akıllı sözleşmeyi paralel olarak işlemesine olanak tanır. Mümkün olabilir çünkü Solana yürütme sırasında tüm durumları tanımlıyor. Akıllı sözleşmeler, Solidity ve JavaScript'i destekler.


Solana Proje Ekibi


Proje San Francisco'da bulunuyor. Çekirdek ekibi altı kişiden oluşur; üç tane var.

Anatoly Yakovenko, projenin yaratıcısı olan CEO'dur . Yapay zeka, sanal gerçeklik, 5G, otomasyon yazılımı vb. Yaratmada uzmanlaşmış bir şirket olan Qualcomm'da çalıştı. İşletim sisteminin oluşturulmasına öncülük etti. Dropbox projesinde sıkıştırma sistemleri ve Mezosfer'de dağıtılmış sistemler üzerinde çalıştı. Ayrıca, yüksek performanslı işletim sistemi protokolleri için iki patent sahibidir.


Greg Fitzgerald, Baş Teknoloji Sorumlusu. Son teknoloji ürünü Qualcomm'da araştırma departmanına başkanlık etti. BREW işletim sistemi için ürünler yaratmaya başladı. Kariyeri boyunca çok sayıda açık kaynaklı proje yayınlamayı başardı. Ayrıca TypeScript'teki reaktif web çerçevesini, Python'daki lisans analiz teknolojisini ve LLVM akış iyileştiricisini içerirler.

Eric Williams, Token Ekonomisi ve Veri Bilimi ile ilgilenmektedir. Doktora derecesi var. Columbia Üniversitesi'nden. Williams, Berkeley'deki en küçük parçacıkların fiziğini inceledi. Ayrıca tıbbi fizik alanında doktora sonrası çalışmaları tamamladı. Çalışmalarını tamamladıktan sonra Omada Sağlık'ta Veri Bilimi yönüne doğru çalıştı.


Solana ICO Güçlü Yönleri ve Fırsatları


Solana, projelerinde "önce yürütme" yaklaşımını benimsedi ve bu, özellikle erken bir ICO aşamasındaki teknoloji geliştirme cephesinde önemli ilerlemeyle sonuçlandı. 1 Haziran günü Solana kendi geçerli tam detayları ile onların testnet yayınlandı GitHub'dan.

CTO Greg Fitzgerald'a göre testnet, yerinde bir doğrulayıcı düğümü olsun veya olmasın 140 ile 170k tps arasında tutarlı işlem işleme hızları üretir. Genel hız geçen aydan bu yana 250 bin tondan düşerken, doğrulayıcıların eklenmesi ağı yavaşlatmadı. Çok düğümlü test ağı, Solana tarafından başlangıçta önerilen teknik öneriyi doğruladı ve bunu proje için önemli bir kilometre taşı haline getirdi. Q4 2018 için planlanan bir ana ağ lansmanıyla, ekip hedeflerine ulaşma yolunda iyi görünüyor.


Solana, ekip blok zincirinin performansını optimize ettikten sonra, merkezi olmayan borsaların (DEX'ler), ödemelerin ve dağıtılmış web hizmetlerinin kesintiye uğramaya hazır alanlar olduğunu açıkça belirtti. Solana'nın DEX'lere uygulanması özellikle ilgi çekicidir.

Böyle bir ölçekte yüksek verim kapasitesi ile Solana, mevcut DEX'lerle karşılaşan yavaş ve pahalı işlemleri iyileştirecektir. Dahası, Solana, kripto ticaret hacmi büyüdükçe finansal düzenleme otoriteleri için büyük endişeler olan fiyat-zaman önceliği ve önden çalışma gibi sorunları iyileştirirken işlem hacmini radikal bir şekilde ölçeklendirme imkanı sunuyor.

Hacim arttıkça ölçeklendirmeyi destekleme yeteneği, DEX alanına daha yüksek likidite getirme yolunu da açar. DEX'ler şu anda blockchain teknolojisi için en önemli kullanım senaryoları arasında yer aldığından, bu caddenin proje için özellikle kazançlı olduğunu düşünüyoruz.


Solana ICO Zayıf Yönleri ve Tehditler


Solana'nın benimsenmesi, ekibin ürünlerini yüksek verimli blok zinciri çözümlerinin giderek artan doygunluk alanı içinde nasıl konumlandırdığına bağlı olacaktır. Ekip, öncelikle hangi kullanım senaryolarını hedeflediklerini netleştirmiş olsa da, özellikle bu senaryolarla ilgili olan büyük ortaklıklar hakkında bilgi henüz yayınlanmadı.


Şimdiye kadar Solana ile entegrasyon için iki ortaklık açıklandı; biri evrensel bir merkezi olmayan kimlik uygulaması olan GlobalID ile ve ikincisi IoT sektörünü hedefleyen merkezi olmayan bir makine ağı çözümü olan Helium ile. Bir protokol olarak, bu ortaklıklar kesinlikle ekosistem inşası için doğru yönde atılmış bir adımdır.


Yine de, Solana'nın yüksek verimli bir öncü olarak sahip olduğu potansiyel göz önüne alındığında, bu amaçla daha fazla gelişme bekliyoruz, çünkü gerçek potansiyel Solana yalnızca büyük ölçekli ortaklıklar yoluyla gerçekleştirilecektir.


Solana ICO, yüksek verimlilik ve ölçeklenebilirlik elde etmek için yeni bir yaklaşım olarak ciddi beklentilere sahiptir. Ekibin alan deneyimi ve ileri düzeyde ürün geliştirme, güçlü bir projenin olumlu göstergelerini gösterir. Ölçeklendirme ve benimsemeye giden yol haritası henüz net olmasa da, erken aşamadaki bir proje olarak, bu özellikle endişe verici bir konu sunmuyor.


Solana (SOL) Coin Kripto Token


SOL, Solana ağının yerel bir belirtecidir. Madeni para, ekosistemin çalışması için kullanılır, böylece kullanıcılar onları hisseye alabilir. Doğrulayıcılar, sahip oldukları SOL miktarına göre seçilir. Hesapta ne kadar fazla SOL jetonu olursa, bir işlem için ödül alma şansı o kadar yüksek olur.


Doğrulayıcılar, delegelerin doğrulayıcılara kazanılan ödüllerin bir yüzdesi olan komisyon şeklinde ödemeleri gereken daha düşük komisyonlar sunarak yetkilerini delegelere devreder. SOL coinlerini stake ederek para kazanmaya başlamak kolaydır. İşte bunun nasıl yapılacağına dair kısa ve anlaşılır bir rehber.


  • 1. Adım. Paralarınızı stake etme özelliğini destekleyen cüzdana aktarın.

  • 2. Adım. Stake adresiniz için farklı bir hesap oluşturun. Gerçek cüzdan adresinizden farklı olmalıdır.

  • 3. Adım. Bir doğrulayıcı seçin ve pay hesabınızı sahiplere devredin.


SOL Coin Tokenları nasıl satın alınır? Nerede Saklanır ve Takas Edilir? Video anlatım;







Şimdi Binance üzerinden SOL Solana coin satın alın ömür boyu %20 Komisyon indirimi ile abonelik için buraya tıklayın. Kodunuz: JL3MPH7U



Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz 1
Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz 1

Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz 2
Solana (SOL) Coin Nedir Nasıl satın alınır Yorum ve Analiz 2


Solana kripto para birimini saklayabileceğiniz birkaç cüzdan bulunmaktadır. Projenin web sitesine göre, Trust ve Crypto. com çevrimiçi cüzdanları SOL belirteçleri için uygun yazılmaktadır. Ayrıca Ledger Nano cüzdanlarını donanım depolaması olarak da kullanma fırsatınız vardır.


SOL tokenlerinizi takas ederseniz, dijital paralarınızı Binance değişim hesabında saklayabilirsiniz. Paranızı uzun süre saklamak için güvenli bir yer olmadığını unutmayın. Bu arada, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç ticaret platformu var.


Solana projesinin amacı çok detaylı. Ağ bant genişliğini artırmak, şu anda piyasada bulunan çoğu platform için gerçek bir zorluktur. Geliştiriciler ana hedeflerine ulaşırsa, proje başka herhangi bir ödeme yöntemine gerçek bir rakip olabilir. Projenin gelişiminin ulaştığı dönüm noktalarına bağlı olduğunu unutmayın, bu nedenle herhangi bir dijital projeye yatırım yapmadan önce daima kendi araştırmanızı yapın.


Düzenleyen: Emre Ata



Solana (SOL) Coin Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz
Solana (SOL) Coin Nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve Analiz


8 görüntüleme0 yorum
bottom of page