top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Mevcut finansal altyapı, aralarında büyük boşluklar bulunan silo sistemlerden oluşmaktadır. Bu, finansal kuruluşların verileri birbirleriyle özgürce paylaşamayacağı anlamına gelir, bu da zaman israfına ve yüksek işlem maliyetlerine neden olur. Paranın sınırlar arasında yavaş hareket ettiği ve insanları mahsur bıraktığı anlamına gelir. Bu sistem milyonlarca insanın küresel finans sisteminden dışlanmasına yol açtı. Bunu düzeltmek için dünyanın yalnızca yenilikçi değil aynı zamanda güvenli olan küresel ve uygun fiyatlı bir finansal altyapıya ihtiyacı var. Böyle bir sistem, internet bağlantısı olduğu sürece herkese açık olacaktır. Her yerdeki kuruluşlar, düşük maliyetli ve daha kapsamlı finansal hizmetler sağlamak için böyle bir sistemden yararlanabilir. Stellar, bunu başarmaya yardımcı olmak isteyen bir ağdır. Tüm bunların mümkün olduğu merkezi olmayan bir sistem sağlamak için blockchain teknolojisini kullanır. Ademi merkeziyet, tek bir hata noktasını ortadan kaldırır, öyle ki böyle bir ağ, bazı bilgisayarlar arızalansa veya saldırıya uğrasa bile kapanmaz. Bu aynı zamanda, işlemleri kontrol eden, mali sansür veya keyfi karar verme olasılığını ortadan kaldıran tek bir otorite olmadığı anlamına da gelir. Aynı zamanda işlemlerin bütünlüğünü de sağlar çünkü ağ katılımcıları işlemlerin gerçekliğine birlikte karar verir.


Stellar'ın iç işleyişini ve bunu tam olarak nasıl başardığını inceleyelim. Ayrıca platformun yerel kripto para birimi olan Stellar Lumens'e de bir göz atacağız.



Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Stellar Anlamak


Stellar, uygun fiyatlı, güvenli ve zamanında değer aktarımı sağlamak için finans ekosisteminin çeşitli oyuncularını bir araya getiren blok zinciri tabanlı ve merkezi olmayan bir ağdır. Nijerya nairasından Pezoya, Avustralya Dolarına ve aradaki tüm para birimlerine kadar. Stellar ekibi, amacının küçük şirketlerin bile "uluslararası bir bankanın gücüne ve erişimine" sahip olmasına yardımcı olmak olduğunu söylüyor.


Stellar Nasıl Çalışır?


Herhangi bir dağıtılmış ağ gibi, Stellar ağı da dünya çapında binlerce bilgisayar tarafından çalıştırılır ve güvence altına alınır. Bu bilgisayarların arkasında, tüm ağ faaliyetlerini takip eden hem bireyler hem de kuruluşlar vardır. Stellar, hedeflerini gerçekleştirmek için birkaç bileşene güvenir. Aşağıda en önemli olanlardan bazılarına bir göz atalım.


Çapalar


Çapalar, Stellar ağında çeşitli para birimleri ve Stellar arasında bir köprü görevi gören varlıklardır. Paranızı Stellar blockchain ile uyumlu bir forma dönüştürdüğünüz bir tür takas işlemidir. Çapalar, neredeyse anında para transferini kolaylaştırır, yani Bankalar ve PayPal gibi geleneksel sistemlerde olduğu gibi saatlerce gün beklemek zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda eski okul sınır ötesi transferlerle ilgili sürtüşmeleri de ortadan kaldırır.


Dağıtılmış Değişim


Ağ, değer hareketini kolaylaştırmanın yanı sıra, kullanıcılara çeşitli para birimlerini takas etme seçeneği sunan dağıtılmış bir değişimi de destekler. Stellar döviz kurlarını kontrol etmez - bunlar işlemi başlatan taraf tarafından zaten belirlenmiştir.

AUD'yi USD ile değiştirmek istediğinizi varsayalım. Bu siparişi ağın sipariş defterine yerleştirirsiniz ve bu daha sonra bu tür siparişlerin küresel havuzuna girer. Ardından, siparişinizin benzer siparişlere kıyasla nasıl olduğunu kontrol edersiniz. Fiat, kripto para veya Fiat ticaret çiftleri olsun, her tür para birimi gider.


Çok Para Birimli İşlemler


Daha önce bahsettiğimiz gibi, Stellar ağı, eski okul ödeme sistemlerinde yaygın olan sürtüşme olmadan varlıkların sınır ötesi transferini destekler. Bunu aşağıdaki yollardan biriyle başarır;


Stellar, siparişi, sipariş defterinde mevcut bir teklifle eşleştirir ve işlemi otomatik olarak gerçekleştirir Stellar, Lümen'i iki para birimi arasında geçiş yapmak için kullanır. Diyelim ki Güney Afrika Randı'nı Yeni Zelanda dolarına çeviriyorsunuz. Stellar, Rand'ı Lümene, ardından Lümen'i Yeni Zelanda dolarına dönüştürecektir.


İki para birimi için eşleşen bir çift yoksa, protokol, sonunda istediğiniz para birimini (örneğin, AUD'den JPY'ye, JPY'den KRW'ye, KRW'den USD'ye, USD'den) elde edecek bir zincir dönüşümü kolaylaştıracak herhangi bir teklif için ağı araştıracaktır. CHF). Bu otomatik süreç, küresel ölçekte neredeyse her para biriminden diğerine kolayca geçiş yapabileceğiniz hızlı, uygun fiyatlı ve sorunsuz bir süreç oluşturur.


Stellar Kim Kullanıyor?


Stellar, ortaklıklar bölümünde etkileyici başarılar elde etti. 2017 yılında proje, Güney Pasifik bölgesinde havale koridorları oluşturmak için IBM ile bir ortaklığa girdi.

Proje aynı zamanda hızlı ve ucuz havaleleri kolaylaştırmak için Norveç merkezli fintech şirketi Saldo ile ortaklık kurdu. Diğer bir platform, ürün ve hizmetler için otomatik ve düşük maliyetli ödemeleri kolaylaştıran Doğu Afrika merkezli Clickpesa'dır. Bu, tüm dünyadaki Stellar ve Fintech şirketleri arasındaki onlarca farklı ortaklığın sadece bir anlık görüntüsüdür.


Stellar Lumens Nasıl Kullanılabilir? Satın Alınabilir?


Stellar Lumens'i Bitcoin'in madencilik gerektirmeyen daha hızlı, daha ölçeklenebilir kuzeni olarak düşünebilirsiniz. Lümenler dünyanın herhangi bir yerinde sadece 3 ila 5 saniye içinde takas edilebilir. Bu, sınır ötesi ödemeler (yani denizaşırı işlemler) için idealdir. Cep telefonunuzdan, tabletinizden veya masaüstünüzden dünya çapında ucuz ve hızlı işlemler, özellikle bankalara erişiminiz olmayan izole bir konumdaysanız yararlı olabilir.

Stellar Lumens ile Western Union gibi şirketlerin pahalı ücretleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu, yurtdışından birinden para gönderdiğinizde veya aldığınızda% 10 veya% 20 ücret ödemeniz gerekmeyeceği anlamına gelir. Bunun yerine, şu anda 0,01 ABD Dolarından daha düşük olan yaklaşık 0,00001 Lümen ödersiniz.


Stellar, Bitcoin, Ethereum veya Stellar’ın kendi Repocoin'i gibi coin'leri alıp satabileceğiniz yerleşik bir borsaya sahiptir. Borsada Lümen ticareti de yapabilirsiniz. XLM kripto para birimini EUR (Euro) ile değiştirmek ve ardından tempo.eu.com gibi bir transfer sitesinde bir arkadaşınıza veya aile üyesine vermek istiyorsanız Stellar'ın takası faydalıdır.



Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Stellar Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





XLM Satın Alma ve Saklama


XLM'yi Binance, Huobi, Coinbase Pro, OKEx, HitBTC, Bitrue, BitHumb, OKEx, Kraken, HotBit, BitZ, Bitfinex, CoinHe ve BitForex gibi çeşitli güvenilir borsalardan satın alabilirsiniz. Bu borsaların çoğunda, parayı BTC, ETH, USDT ve USD ve BNB ile eşleştirilmiş bulacaksınız. Stellar ekibi depolama için şu cüzdanları önermektedir: Curv, Tangem, Lobstr, Ledger Nano, StellarX, Lumenshine, Stellaport, OwnBit, StellarTerm ve Blockchain com. Stellar parasını parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.


Stellar Kötüye Kullanılabilir mi?


Giderek daha fazla düzenleme yayınlanırken, şifreleme sistemini kötüye kullanmak daha zor hale geliyor. Diğer herhangi bir jeton veya para birimi gibi, sistem içinde de kötüye kullanım olabilir. İçeriden bilgi ticareti, finansal dolandırıcılık, aklama ve varlık gizleme, Stellar Lumens gibi kripto para birimleri kullanılarak gerçekleşebilir. Lumens hakkında özellikle hiçbir şey onu saldırılara karşı savunmasız kılacak kadar öne çıkmaz. Ancak neredeyse tüm kripto para birimleri (hepsi değilse de) bir şekilde kötüye kullanılabilir.


Stellar, finansın ademi merkeziyetçiliğine basit ama güçlü bir yaklaşıma sahip. Yalnızca çok yönlü değil, aynı zamanda çeşitli yenilikçi kullanım durumlarını da destekler. Hem bireyler hem de kurumlar gerçek zamanlı olarak ödeme yapabilir, sınırların ötesine para gönderebilir ve para birimi değiştirebilir. Stellar blockchain, sıradan insanlar için oluşturulmuştur ve ürününün işe yaradığının bir işareti olan iş ortaklıklarını görmek sevindiricidir. Stellar'ın büyümesini izlemek ilginç olacak.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

8 görüntüleme0 yorum
bottom of page