top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Tesla 272 milyon dolarlık Bitcoin satıyor, ancak Elon Musk hala HODLing'de

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Tesla 272 milyon dolarlık Bitcoin satıyor, ancak Elon Musk hala HODLing'de


Amerikan elektrikli araç ve temiz enerji şirketi Tesla, dün yaptığı bir dosyada 1,5 milyar dolarlık dönüm noktası yatırımından aylar sonra yaklaşık 275 milyon dolar değerinde Bitcoin sattığını açıkladı. Satış, Tesla'nın pozisyonunu% 10 azaltması ve toplam gelirlerine 101 milyon doların üzerinde katkı sağlaması anlamına geliyordu.


Tesla'nın Kârı Arttı


Tesla, elektrikli araçlarının satışlarıyla birlikte Bitcoin satışlarına bir miktar kar atfetti. İngiltere haber ağı BBC'ye göre, Tesla'nın yılın ilk üç ayındaki karı, geçen yıl bildirilen 16 milyon dolardan büyük bir artışla 438 milyon dolardı.


Şirketin finans müdürü Zachary Kirkhorn yatırımcılara, "Niyetimiz, uzun vadede sahip olduğumuz şeyi elinde tutmak ve müşterilerimizden araç satın alırken yaptıkları işlemlerden Bitcoin biriktirmeye devam etmek" dedi.


Tesla geçen ay alıcıların araçlarını Bitcoin kullanarak satın almalarına izin vereceğini duyurdu - tüm gelirler nakite dönüştürülmek yerine Bitcoin'de saklandı.


Ancak, Tesla'nın Bitcoin pozisyonu konusunda herkes iyimser değildi. Borsacı Hargreaves Lansdown'da hisse senedi analisti olan Nicholas Hyett, genel olarak olumlu sonuçlara rağmen ileride sorunlar olabileceğini söyledi.

"Tesla şu ana kadar yaptığı yatırımdan 101 milyon dolar kazandı, bu gayet iyi ve iyi, ancak büyük kazançlar ve kayıplar gerçekte kurumsal hazinelerin anlamı değil," dedi ve firmanın şüpheci olduğunu ekledi: "Yatırımcılar, Bitcoin'e maruz kalmak isteselerdi, kendilerinin bir kısmını kendileri satın alacaklarını ve bunu kendileri için Tesla'ya ihtiyaç duymayacaklarını söyleyebilirler.


Musk Hiç Bitcoin Satmadığını Söylüyor


Bu arada, yatırım çevrelerindeki bazıları Tesla CEO'su Elon Musk, Bitcoin fiyatlarını pompalamak ve kârla satış yapmak için nüfuzlu konumunu kullandı. Popüler spor blogu Barstool Sports'un kurucusu Dave Portnoy "Elon Musk Bitcoin satın alıyor. Sonra pompalar. Yukarı çıkıyor. Sonra onu çöpe atıyor ve bir servet kazanıyor, ”diye tweet attı.


Bu, Musk'ın kendisinin yanıtladığı bir yorumdu, "Hayır, yapmıyorsun. Bitcoin'imin hiçbirini satmadım." Musk, Tesla'nın varlığın nakit yerine kitaplarda tutulması açısından Bitcoin'in "likiditesini kanıtlamak" için hisselerinin % 10'unu sattığını kaydetti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page