top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

Theta Coin Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Mevcut video paylaşım platformları, kesinti sürelerinden yüksek bakım maliyetlerine ve daha az gelişmiş ülkelerde erişimin zayıf olmasına kadar bir dizi sorunla karşı karşıya. Ayrıca merkezileşme sorunu da var, yani sahipleri tarafından sahipleniliyor, kontrol ediliyor ve düzenleniyor. Bu, (sahipleri) standartlarına göre yalnızca "kabul edilebilir" içeriğe izin verildiği anlamına gelir. Blockchain, finansı demokratikleştirmek ve merkezden uzaklaştırmak için icat edildi. Ama orada durmak zorunda değiliz. Toplumun diğer alanlarında ademi merkeziyetçiliği sağlamak için blok zincirinin gücünden faydalanabiliriz. Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz.


Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Theta, blockchain destekli bir video paylaşım deneyimi sağlamayı amaçlayan bir blockchain ve kripto para projesidir. Token, Corona pandemisinin hızlandırdığı Mart ortasında kripto piyasasının gerilemesinden bu yana yaklaşık %1300'lük azgın rallisiyle son zamanlarda manşetlere çıkıyor. Android TV, Samsung ve Google gibi büyük şirketlerle ortaklıklar imzalaması haberi yapıyor.


Theta'nın konusu nedir? Bu parça bu soruya ve daha fazlasına dalıyor.


Theta Token/Coin Nedir? Nasıl satın alınır?


Theta, merkezi olmayan video akışını ve dağıtımını destekleyen, blok zinciriyle çalışan bir platformdur. Yoksul zenginlerden gelişmekte olan ülkelere, yüksek kurulum maliyetleri, bakım ve bant genişliği ve merkezileştirme gibi mevcut video paylaşım ağlarındaki sorunları çözmeyi amaçlar.


Binance'da oturum açın, adımları izleyin, Piyasalar + Theta




Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz 1
Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz 1

Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz 2
Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz 2



Bu faktörler, video paylaşım platformlarının gelir kaybetmesi ve içeriğin sansürlenebileceği anlamına gelir. Ayrıca mevcut altyapı, 4K, 8K, 360° sanal gerçeklik akışı ve ışık alanı teknolojisi gibi diğer gelişmelerin yol açacağı değişikliklere çoğunlukla hazırlıksız. Platform, bu sorunları dönüştürücü blok zinciri ile çözmeyi hedefliyor. Teknoloji, kullanıcıları Theta belirteci aracılığıyla teşvik ederken, aynı zamanda yüksek performanslı bir ortam sağlar.


Theta'nın sözleriyle, şirketin misyonu "video görüntüleyenlerin günümüzün video akışı zorluklarını ele almak için gereksiz bilgi işlem ve bant genişliği kaynaklarını paylaşmaya teşvik edildiği ilk Merkezi Olmayan Video Akışı ve Dağıtım Ağını oluşturmak için blok zinciri teknolojisinden yararlanmaktır."


Theta'nın Arkasında Kim Var?


Theta, Mitch Liu ve Jieyi Long'un buluşudur. Liu, Gameview Studios'un kurucu ortağı ve Tapjoy'un kurucu ortağıdır. MIT'den Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği derecesine ve Stanford'dan MBA derecesine sahiptir. Long, Pekin Üniversitesi'nden Mikroelektronik derecesine ve Northwestern Üniversitesi'nden Bilgisayar Mühendisliği alanında doktora derecesine sahiptir. Ayrıca sanal gerçeklik ve video oyunu tekrarlarında çeşitli teknolojilerin patent sahibidir.


YouTube'un kurucu ortağı Steven Chen gibi danışmanların yanı sıra uzun bir mühendis ve mimar listesi de var. Theta ayrıca Twitch, Verizon Plays.tv ve diğerleri gibi medya şirketlerinin eski üyeleriyle de ortaklık kurdu. Çeşitli aşamalardaki diğer ortaklar arasında Kore'nin en büyük medya şirketlerinden biri olan Samsung VR ve NBN yer alıyor.


Theta Nasıl Çalışır?


Theta'nın çeşitli işlevlerini ve misyonunu nasıl gerçekleştirdiğini keşfedeceğiz.


1. Düğümleri Önbelleğe Alma


Mevcut içerik dağıtım ağları, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan devasa veri merkezlerinden oluşmaktadır. İzleyicilerden büyük coğrafi uzaklıkları nedeniyle, veri akışı genellikle düşük kalitededir. Theta, ağ bant genişliğini paylaşan bir eşler arası kullanıcılar ağı oluşturarak bunu çözmeyi önerir. Nihai hedef, mevcut içerik dağıtım ağlarının yerini alabilecek veya tamamlayabilecek küresel bir ağa sahip olmaktır.


Bu, dünyanın her yerinden kullanıcılar tarafından cihazlarını "önbelleğe alma düğümleri" olarak ödünç vererek başarılacaktır. Önbelleğe alma düğümleri daha sonra dünya çapındaki izleyicilere kaliteli video akışları sunabilecek sağlam bir ağ oluşturacaktır. Ağ, önbelleğe alma düğümlerini Theta belirteçleriyle ödüllendirecek, kullanıcıları yedek bant genişliği kaynaklarına katkıda bulunmaya devam etmeye teşvik edecek ve böylece Theta ağını güçlendirecek.

Theta'ya göre, bu yalnızca video erişimini ve kalitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda maliyetleri de büyük ölçüde azaltacaktır. Ve bu, mevcut devasa veri merkezlerini koruma ihtiyacının ortadan kaldırılmasıyla mümkün olacaktır.


2. Geliştirilmiş Esneklik


Theta ayrıca tüm altyapının dayanıklılığını artırmak üzere ayarlanmıştır. Şu an itibariyle, video akışı endüstrisi, dünyanın dört bir yanına dağılmış birkaç veri merkezine güveniyor. Bu risklidir, çünkü bazıları herhangi bir nedenle düşerse, küresel akış olumsuz etkilenecektir. Theta ağı, önbelleğe alma ve aktarma noktalarını binlerce düğüme dağıtarak (ve dağıtarak) mevcut sistemlerin destekleyebileceğinden çok daha güçlü bir ağ gerçekleştirebilir.


3. Kalite Farkı


Önbelleğe alma düğümlerinde iki sorun var. Biri, farklı düğümlerin kalitesindeki farktır. Diğeri, düğümlerin düşme olasılığıdır. Bu sorunlara karşı koymak için Theta, düğümlerin coğrafi olarak kendilerine en yakın düğümleri tanımlamasına izin verecek ve dünyanın herhangi bir köşesinde bulunan rastgele düğümler yerine en yakın eşleriyle bağlantı kurmalarına izin verecek bir mekanizma inşa etti. Bu, düğümlerin akışları daha tutarlı bir şekilde çekmesini sağlar.


Theta Token Nedir?


Theta ağı, izleyicileri bilgi işlem ve bant genişliği kaynaklarını paylaşmaya Theta belirteçleriyle teşvik eder. Önbelleğe alma düğümleri, video akışlarını diğer ağ kullanıcılarına iletmek için belirteçlerle ödüllendirilir. Bu, aslında, teslimat sürecini düzene sokarak akışlı piyasa verimliliğini de artırır.


Video yayıncıları/reklamverenler, izleyicilere çok daha düşük bir maliyetle doğrudan ulaşabilirken, izleyiciler içeriği izlemek/etkileşim kurmak için jeton kazanır. Ayrıca akış platformları, Theta ile içerik paylaşımı ve gelir yaratma için yeni yollar gerçekleştirebilir. Aşağıda daha ayrıntılı bir Theta belirteci yapısı bulunmaktadır.


Diğer kullanıcılara video akışı için belirteçlerle ödüllendirilen önbelleğe alma düğümleri


  • Önbelleğe alma düğümleri, içerikle etkileşimde bulundukları ve ardından (isteğe bağlı olarak) favori içerik oluşturucularına hediye ettikleri için ödüllendirildi

  • Akış siteleri, yeni içerik paylaşım yollarından yararlanabilir ve kullanıcılarla daha iyi etkileşim kurabilir.

  • Kampanyaları jetonlarla finanse eden reklamverenler

  • Akış platformları, içerik ağı maliyetlerinde %80'e varan oranda tasarruf sağlayabilir.


Theta'nın Uzlaşma Mekanizması nedir?


Theta, binlerce düğümün fikir birliği sürecinde yer almasına izin veren bir 'Çok seviyeli BFT' fikir birliği mekanizmasını kullanır. Aynı zamanda mekanizma, saniyede 1000'den fazla işlemin (TPS) verimini destekler.


Bu mekanizma, 'doğrulayıcı komite' olarak hareket eden küçük bir düğüm kümesi kullanır. Bu doğrulayıcı komite, süper hızlı yeni bloklar üretebilir. Sadece 10 ila 20 doğrulayıcı bunu yapabilir - yine de blok zincirindeki saldırılara karşı yüksek derecede zorluk seviyesini korurken. Ardından, "koruyucu" olarak da adlandırılan diğer ağ katılımcıları, doğrulayıcılar tarafından başlatılan süreci sonlandırabilir. Buradaki sonuçlandırma, her bir dürüst koruyucuyu, koruyucuların üçte ikisinden fazlasının aynı blok zincirini gördüğüne ikna etmek anlamına gelir.


Theta Token Nereden Alınır ve Saklanır?


Theta'yı Coinbit, Bithumb, Upbit, Binance, Huobi, DigiFinex, Bkex, Biki, OKex, Hotbit, Gate.io ve WazirX gibi birçok popüler borsadan satın alabilirsiniz. Popüler bir borsa olan Coinbase, henüz Theta'yı desteklemiyor. Borsaların çoğunda Theta, Bitcoin, Ethereum, USDT, Binance Coin vb. ile bir ticaret çifti olarak mevcuttur.


Aynı şekilde Theta tokenlerini Ledger, Trezor, Keep Key, MyEtherWallet, Exodus ve Coinomi gibi herhangi bir güvenilir cüzdanda saklayabilirsiniz.


Theta, video dağıtım ağlarının karşılaştığı güncel sorunlara inanılmaz çözümler sunar. Blockchain tarafından teşvik edilen ve desteklenen eşler arası ağ ağı, kesinlikle heyecan verici ve çok fazla potansiyele sahip. Theta için tek zorluk, platformun kalitesini ve ağın merkezi olmayan yapısını korumaktır. Hayranlar ve ağ kullanıcıları buna güvenecek.


Buraya TIKLAYARAK Kolayca Binance yeni abonelik açma sayfasına erişebilirsiniz ve Theta Coin satın alabilirsiniz. Binance %20 Komisyon indiriminiz tanımlanmış olacaktır.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
Theta Coin / Token Hakkında Her Şey, Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


9 görüntüleme0 yorum
bottom of page