top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Vitalik Buterin'den Hindistan’a 1 milyar dolarlık Shiba coin desteği sağladı

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Vitalik Buterin'den Hindistan’a 1 milyar dolarlık Shiba coin desteği sağladı


Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Hindistan’da devam eden COVID-19 savaşını finanse eden bir hayır kurumuna 1 milyar dolar değerinde Shiba Inu ( SHIB ) token gönderdi. Ayrıca, halka açık adresine gönderilen diğer 'petcoinleri' ve 'memcoin'leri başka birkaç hayır kurumuna da gönderdi. Shiba, bu ayın başlarında 12 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan sözde bir "Dogecoin Katili". Buterin, jetonları 'yakmanın' bir yolu olarak projenin yaratıcıları ile 2020'de paranın tüm arzının % 50'sini göndermişti.


Ve Buterin bugüne kadar dayandı. Hindistan'ın koronavirüs hayır kurumuna bağışta bulunarak onu en büyük COVID bağışçıların biri haline getirdi. Ülke, gezegendeki en kötü COVID krizlerinden biriyle karşı karşıya ve her gün ortalama 3 milyon yeni virüs vakası bildiriliyor.


Hindistan’da oksijen tüpleri, hastane yatakları ve para sıkıntıları var. Özellikle oksijen tüpleri, iktidar partisinin üyeleriyle kendileri (ve onlara oy veren insanlar) için malzemeleri istifledikleri iddia edilen siyasi bir çekişmeye dönüştü. Kripto türleri yardım etmek için devreye girdi. Geçtiğimiz hafta, Delhi merkezli katman-2 blockchain firması Polygon'un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, kripto bağışlarını kullanarak ülkedeki yoksullara yardım etmek için 'Covid yardım kampanyasını' başlattı. Bağışçılar Bitcoin, Dogecoin, Cosmos, Tezos, Solana, Litecoin ve diğerleri arasından seçim yapabilirler.

Buterin daha önce Hindistan'daki koronavirüs durumuyla savaşmak için yardım fonuna 640.000 $ değerinde Ethereum (ETH) ve Maker (MKR) bağışlamıştı.


Shiba Nedir?


SHIB bir “merkezi meme belirteç” Uniswap toplam besleme % 50 kilitli ve edilene konumlandırılmış “Özel anahtarları attı.” Proje, denetimler tamamlandıktan sonra 'Shibaswap' adlı kendi merkezi olmayan değişimini başlatıyor ve hatta gelecek için bir sanat dizisi var gibi görünüyor.


Shiba ayrıca takımın sahiplerini terk etmemesini sağlamak için yeterince özen göstermekten övünüyor. Web sitesi; "Kalan% 50 Vitalik Buterin'e yakıldı ve bu yolu ilk izleyen projeydi. Bu sebeple herkesin açık piyasadan satın alması gerekiyor, böylece geliştiricilerin topluluğa atabilecekleri jetonlara sahip olmadıkları eksiksiz ve adil bir dağıtım sağlıyor" açıklamasında bulundu.


Bu arada, SHIB baskı süresi itibarıyla % 40 düştü. Buterin ayrıca, arzının % 50'sini Ethereum yaratıcısına gönderen başka bir petcoin olan 500.000 $ 'ın üzerinde Akita Inu (AKITA) boşalttı. Ancak şimdilik tüm gözler COVID bağışında.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page