top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Waves (WAVES Coin) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Waves Nedir?

  2. 1.1 Waves Faydaları

  3. 1.2 Kullanımı Kolay

  4. 1.3 Staking

  5. 1.4 Dapp’ler

  6. 2 Waves Nasıl Çalışır?

  7. 2.0.1 Özel Uygulama Simgeleri (CAT’ler)

  8. 2.0.2 Merkezi Olmayan Borsa (DEX)

  9. 2.0.3 Akıllı Sözleşmeler

  10. 2.1 Waves’in İki Katmanlı Mimarisi

  11. 3 WAVES Satın Alma ve Saklama

Waves (WAVES Coin) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Blockchain, insanları, kuruluşları ve diğer varlıkları daha hızlı, daha şeffaf ve güvenilmez süreçler gerçekleştirme konusunda güçlendirir. Ancak bu sadece teknolojinin başarabileceği şey değil. Aslında teknoloji, kısaca internet tabanlı, kriptografik olarak güvenli ve merkezi olmayan para olan kripto para birimlerini destekleyebilmesi için hayata geçirildi. Bugün binlerce blockchain tabanlı para birimi var. Ancak Bitcoin gibi ‘ana akım’ tam gelişmiş kripto para birimlerinden uzakta, blok zinciri, işletmeler için sadakat belirteçleri, küçük ölçekli ICO’lar ve hatta kitle fonlaması gibi daha mütevazı amaçlar için belirteçleri destekleyebilir.

Waves, tam da bunu yapmak için blok zincirinin gücünden yararlanan bir platformdur. Ve birkaç yüksek profilli uygulama ile bu alanda zaten başarılı. Bunlardan biri de Burger King, Rusya. Fast food zinciri, Waves tabanlı Whoopercoin olarak bilinen bir sadakat jetonu yarattı. Bir diğeri, 2018 kampanyası için bir WAVES tokeni olan Sharpecoin yaratan Amerikalı politikacı Larry Sharpe. Waves nedir? Bu yazıda, bu soruyu ve daha fazlasını ele almaktadır.




Binance indirim ile hesap aç


Waves Nedir?


Waves, herkesin kendi tokenini yaratmasına izin veren blok zinciri tabanlı bir platformdur. İster topluluk merkezli bir jeton, ister sadakat programı, ister oyun içi bir para birimi isteyin, Waves’te oluşturabileceğiniz jeton türlerinin sınırı yoktur. Waves, 2016 yılında Sasha Ivanov tarafından blockchain destekli jetonları insanların erişimine daha yakın hale getirmek amacıyla oluşturuldu. Platform, son derece işlevsel ve kullanımı kolay belirteç oluşturma kitleriyle donatılmıştır. Platform ile Ivanov, herkesin, bireylerin ve kuruluşların benzer şekilde blok zincirine erişebileceği ve onunla etkileşime girebileceği bir dünya hayal etti.


Waves Faydaları


Piyasada öncü bir güç olarak Waves, basitlik yolu ile kitlesel benimsemeyi teşvik etmektedir. Bu yeni nesil kripto para birimlerini kullanmaktan kazanılan yüzlerce fayda vardır. İşte yatırımcıların bu madeni paraya akın etmesine devam ettiğinin en önemli nedenleri. Geliştiriciler, gelecekte belirteç yeteneklerini genişletmeyi planlamaktadır. Ethereum’un seçenekleri ile karşılaştırılabilir bir token oluşturmayı başarırsa, Waves’in Ethereum trafiğinin bir bölümünü ele geçirme şansı yüksektir.


Kullanımı Kolay


Kendi simgenizi oluşturmanın ve basit blok zinciri işlevlerinden yararlanmanın daha kolay yolu yoktur. Karşılaştırıldığında, en popüler Dapp blok zinciri olan Ethereum, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler yürütmek ve Dapp’ler oluşturmak için Solidarity gibi programlama dillerini anlamasını gerektirmektedir. Bu gereksinimler, herhangi bir kitle fonlaması kampanyasına önemli miktarda ek yük getirir.


Kesinlikle, Waves tabanlı jetonlar, Ethereum jetonları kadar teknik olarak sağlam değildir. Bununla birlikte, programlanmaları çok kolay olduklarından, ICO’larda, hizmet belirteçlerinde ve sadakat programlarında kullanılanlar gibi temel işlevlere ihtiyaç duyan firmalar için mükemmel bir çözümdür.


Staking


Waves kullanıcıları kriptolarını stake edebilir ve ödüller kazanabilir. Ağ, blok zincirini güvende tutmak için staker’ları kullanır. Özellikle, ağda tam bir stake düğümü çalıştırmak için 1.000 Waves stake etmeniz gerekmektedir. Proof-of-Stake ağları, kullanıcıların kötü niyetli bir düğüm çalıştırmaları durumunda oluşabilecek olası finansal kayıpları paylaştıklarından emin olmak için düğüm olarak katılmak için daha büyük para yatırmaları gerekir.


Dapp’ler


Waves için bir başka çekiliş, geliştiriciler için sıfır ücretli yapısıdır. Ethereum ağında geliştiriciler, ücretleri Gas adlı dahili bir kripto para birimi biçiminde öderler. Başlangıçta, bu ücret, hiçbir alt paritenin blok zincirine girmemesini ve işlevselliğin azalmasını sağlamak içindi. Waves, gaz ücretlerini ortadan kaldırır ve bunları küçük bir sabit ücretle değiştirir. Bu şekilde geliştiriciler, kullanıcılar için daha sağlam Dapp’ler oluşturabilir.


Waves Nasıl Çalışır?


Waves, üç temel yazılım parçasına dayalı olarak çalışır;

  1. Özel uygulama belirteçleri

  2. Merkezi olmayan bir borsa

  3. Akıllı sözleşmeler


Özel Uygulama Simgeleri (CAT’ler)


Waves platformu, temel olarak belirteçlerin oluşturulmasını kolaylaştırmak için var. CAT’ler bunu yapmanıza izin verir. Web’de veya hem iOS hem de Android için kullanılabilen bir mobil uygulama aracılığıyla bir belirteç oluşturabilirsiniz.

Waves tabanlı jetonlarla satın alabilir, satabilir, takas edebilir, takas edebilir ve işlem yapabilirsiniz. Platform aracılığıyla oluşturulan jetonlar, Ethereum gibi daha “sofistike” bir platformda oluşturulan jetonlar kadar uygulanabilirliğe sahip olmayabilir, ancak bunların oluşturulması sonsuz derecede kolaydır ve ayrıca herhangi bir geliştirme bilgisine sahip olmanız gerekmez. Waves’in bu kullanımı basit kalitesi, onu uygulama içi jetonlar, basit İlk Para Teklifleri ve sadakat ödül planları gibi amaçlar için ideal kılar.


Merkezi Olmayan Borsa (DEX)


Merkezi olmayan borsalar, işlemlerin eşler arası olduğu, herhangi bir belirli otorite tarafından denetlenmeyen veya kontrol edilmeyen borsalardır. DEX’ler böylece merkezi borsalarla ilgili eksikliklerin çoğunu ortadan kaldırır.


DEX’ler yalnızca daha güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda merkezi borsalarda olduğu gibi herhangi bir kişisel tanımlayıcı bilgi vermeniz gerekmediğinden daha özeldir. Ayrıca borsa, paranızı keyfi olarak donduramaz veya yapabileceğiniz işlem veya para çekme miktarını sınırlayamaz. Waves’in DEX’i, alım ve satım taleplerini eşleştirmek için otomatik bir mekanizma kullanır ve süreci dahil olan herkes için kolaylaştırır. Şubat 2020’de Waves, kullanıcıların banka ve kredi kartlarıyla kripto satın almalarını sağlayacak bir Fiat ağ geçidinin lansmanını duyurdu.


Akıllı Sözleşmeler


Waves platformu, Eylül 2018’de platforma bir akıllı sözleşme işlevi ekledi. İşlevsellik, kullanıcıların çoklu imza adresleri oluşturmasına, belirteçleri dondurmasına, atom takasları gerçekleştirmesine ve özelleştirilmiş oylama mekanizmaları oluşturmasına olanak tanır. Akıllı sözleşmeler, RIDE olarak bilinen tescilli bir kodlama dili kullanır. Akıllı sözleşme işlemleri için gaz gerektiren Ethereum platformunun aksine, Waves minimum bir ücret talep ediyor – bu daha önceden.


Waves’in İki Katmanlı Mimarisi


Örneğin Bitcoin’den farklı olarak, Waves ağını koruyan düğümlerin tüm blok zincirini indirmesi gerekmez. Bunun yerine, tam düğümler, işlem doğrulamalarında kalan düğümleri (hafif düğümler olarak da bilinir) günceller. İki tür düğüm arasında güveni sağlamak için Waves, hafif düğümlerin tam düğümler tarafından elde edilen mevcut ağ durumunu kullandığı modüler bir blok zinciri çerçevesi olan Scorex platformunu kullanır.


WAVES Satın Alma ve Saklama


WAVES Coin edinmenin iki yolu var. Bunlardan biri Binance, Bittrex, YoBit, BitMart, LATOKEN, P2PB2B, BitHumb, Huobi, Kraken, IndoEx, Paribu ve YoBit gibi borsalardan satın almaktır. Bunu bazı borsalarda Fiat kullanarak yapabilirsiniz, ancak diğerleri önce bir proxy jetonu satın almanızı ve onu WAVES ile değiştirmenizi gerektirir. Diğer yol, desteklenen belirteçlerden herhangi birini WAVES ile değiştirmek için şirket içi DEX’i kullanmaktır.


Depolama için, WAVES’ın web, iOS ve Android’de desteklenen lite cüzdanını kullanabilirsiniz. Fonlarınızı bir borsada saklamamanız şiddetle tavsiye edilir, çünkü bunlar yalnızca saldırıya uğrama tehlikesiyle karşı karşıya değildir, aynı zamanda olması gerektiği gibi fonlarınız üzerinde tam kontrole sahip değilsiniz. Diğer seçenekler arasında Trust Wallet, Atomic Wallet, Guarda ve Ledger bulunur.


Waves Token, blok zincirinin gücünü insanlara getiriyor ve kendi tokenlerinizi yaratmanız için sonsuz kolay yollar sunuyor. İster bir kitle fonu oluşturmak, ister tatil için nereye gideceğinize karar vermek için basit bir oylama mekanizması veya müşterileriniz için bir sadakat simgesi oluşturmak isteyin, her şey yolunda gider. Akıllı sözleşme işlevselliğinin eklenmesi, onu Ethereum, NEO ve diğer popüler platformların beğenisine sunar. Bireyler ayrıca anonimliklerini korurken Waves üzerinde daha güvenli ve sansürsüz bir şekilde kripto alışverişi yapabilirler. Waves bu şekilde kullanıcılara daha fazla değer katmaya devam ederse, platformun popülaritesi artmaya devam edecek.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

23 görüntüleme0 yorum
bottom of page