top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Yeni bir Binance Akıllı Zincir oracle olan Orakuru, birden fazla denetimle karşımıza çıkıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Yeni bir Binance Akıllı Zincir oracle olan Orakuru, birden fazla denetimle karşımıza çıkıyor


Binance Smart Chain'de bir oracle protokolü olan Orakuru, kısa süre önce bağış toplama platformu KickPad'de başarılı bir token satışını tamamladı.


Bonus Özel B turunun iki blokta 26 saniye içinde doldurulmasıyla proje için erken dönemde önemli bir talep vardı. ORK belirtecinin piyasaya sürülmesinden yalnızca günler sonra Orakuru, protokolün birden fazla denetimini duyurdu.


Orakuru, Binance Akıllı Zincirindeki İlk Oracle'lardan Biridir


Orakuru, büyük bir DeFi ekosistemi olarak hızla büyüyen Binance Akıllı Zincirinin ilk oracle'larından biri olduğu için, topluluğa kalite denetimleri sunmaya odaklanması önemlidir.

Basitçe ifade etmek gerekirse, bir oracle, bir blockchain protokolünün veya bir platformun akıllı bir sözleşme yoluyla veri almasına izin veren bir teknolojidir. Örneğin, Binance Akıllı Zincir üzerindeki bir DeFi projesinin kripto para birimlerinin fiyat verilerini alması için, merkezi veritabanlarından API isteklerini çağıramazlar. Bunun yerine, DeFi protokollerinin veri elde etmek için oracle'lardan geçmesi gerekir.


Orakuru, özellikle harici düğümlerden Binance Akıllı Zincir fiyat akışları ve zincir dışı piyasa fiyatları gibi verileri yakalamalarını ister. Bu veriler daha sonra DEX'ler, tahmin piyasaları, sigorta, borç verme ve daha fazlası tarafından kullanılabilir ve ardından Binance Akıllı Zincir üzerindeki dApp'larını güçlendirmek için beslemeleri kullanabilir.

Birden Çok Denetim Firmasının Denetimlerinin Durumu


Son olarak ekip, Solidity Finance'ten bir denetimin tamamlandığını duyurdu. Ekip şunları söyledi: DAO değerlerine olan güvenimizi gösteren ve topluluk güveninin önemini vurgulayan birkaç dikkate değer denetim sonucumuz var. Darphane özelliği ve sahiplikle ilgili işlevler, yeni Defi girişimleri için sıklıkla tekrar eden sorunlardır. Bu sorunlar Orakuru ile mevcut değildir;


- Sahiplikle ilgili işlevler yoktur.

- Tüm belirteçler, dağıtımın ardından basılacaktır.

- Hiçbir nane işlevi mevcut değildir, bu nedenle toplam arz dağıtımdan sonra artamaz


DeFi projeleri için birden fazla denetim çok önemlidir çünkü yüksek profilli projelerde karmaşık istismar riski her zaman mevcuttur. Hem beyaz şapka hem de kötü niyetli bilgisayar korsanları, potansiyel güvenlik açıklarından yararlanmaya çalışmak için sürekli olarak talep edilen projeleri hedefliyor. Bu nedenle, Orakuru'nun çeşitli denetim firmalarından birden fazla denetim alma odağı, projenin uzun ömürlülüğü için olumlu bir faktör olmaya devam ediyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page