top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz

0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


0x (ZRX) Coin incelememiz size protokolle ilgili her şeyi açıklamak üzere. Protokol, tokenize edilmiş bir dünya yaratmada ve değerini ortaya çıkarmada blockchain teknolojisine yardımcı olma görevindedir. Ve ayrıca herkesin kolayca erişebilmesini sağlayın. Blockchain teknolojisi, birçok kişiye küresel DeFi sistemi aracılığıyla finansal özgürlük elde etme fırsatı verdi. Bir borç enstrümanı, fiat para birimleri, hisse senetleri ve itibar gibi sistemdeki çeşitli değer biçimlerinin tokenleştirilmesini destekler. Proje, onu kripto para pazarındaki en 'kullanıcı dostu' ticaret portallarından biri yapan bir özelliğe sahip. Bu 0x incelemesi, protokolün neyle ilgili olduğu konusunda daha fazla fikir verir. Okuyucuların alacağı bilgiler 0x kurucularını, benzersiz özellikleri, nasıl çalıştığını ve daha fazlasını içerir. Yeni başlayanlar ve protokol hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için kesin bir rehberdir. 0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analizimizi inceleyebilirsiniz.

0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz
0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


0x Kurucuları Hakkında


0x takımında 32 kişi var. Bu üyeler finans, tasarımdan mühendisliğe kadar çeşitli niteliklere sahiptir. Will Warren ve Amir Bandeali, Ekim 2016'da protokolü birlikte kurdular. Warren CEO, Amir ise Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak görev yapıyor. Her ikisi de 'Akıllı Sözleşme' geliştirme araştırmacısıdır. Will Warren, 'UC San Diego'dan Makine Mühendisliği mezunudur. Teknik olarak BAT (Basic Attention Token) çalışanlarından biri oldu. Danışman.


Ayrıca 2017 Proof of Work yarışmasında Ist pozisyonunu aldı. Ayrıca Warren, Los Alamos'taki Ulusal Laboratuvar'da her zaman uygulamalı fizik üzerine araştırmalar yürütüyor. Amir Bandeali, Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'nde Finans okudu. Eğitiminin ardından Bandeali, 'Chopper Trading' & DRW'de (ticaret) uzmanı olarak çalıştı.


Ayrıca 0x projesinin ana ekibine ek olarak beş danışmanı vardır. İçerirler; Coinbase'in kurucu ortağı Fred Ehrsam ve Pantera Capital'in CIO'su Joey Krug. Diğer ekip üyeleri, uçtan uca "iş" stratejistlerinden, ürün ve grafik tasarımcılarından, yazılım ve diğer mühendislerden ve diğer vasıflı personelden oluşur.


0x jetonu ZRX jetonudur. İlk ICO'su (ilk madeni para arzı) 2017 yılının Ağustos ayındaydı. Kısa bir süre sonra (24 saat sonra) satmaya başladı ve günlük yaklaşık 24 milyon USD'lik satış kaydetti.


0x (ZRX) Nedir? Nasıl satın alınır?


Binance üzerinden %20 Komisyon indirimi ile satın almak için BURAYA TIKLAYARAK Abonelik oluşturabilirsiniz.



0x (ZRX) Coin nedir Nasıl satın alınır Yorum ve analiz 1
0x (ZRX) Coin nedir Nasıl satın alınır Yorum ve analiz 1

0x (ZRX) Coin nedir Nasıl satın alınır Yorum ve analiz 2
0x (ZRX) Coin nedir Nasıl satın alınır Yorum ve analiz 2

0X, Ethereum Blockchain üzerinde merkezi olmayan bir belirteç alışverişini destekleyen "açık kaynaklı" bir protokoldür. Varlıkların eşler arası değişimini uygun maliyetli ve sorunsuz bir şekilde kolaylaştırır.


Dünyanın farklı bölgelerinden insanların “merkezi olmayan bir değişim” sistemine erişmesine izin veren Ethereum “akıllı sözleşmeleri” protokolüne dayanmaktadır. 0X proje ekibinin ana görevi, sorunsuz token değişimi için güvenilir ve ücretsiz bir platforma sahip olmaktır. Ayrıca gelecekte tüm varlıkların 'Ethereum ağı' üzerinde token temsilcilerine sahip olacağı bir dünya görmeyi umuyorlar.


Ayrıca ekip, (Ethereum) blok zincirinden 0X'in kullanıcıların bu süreçle değiş tokuş etmesine verimli bir şekilde yardımcı olabileceği çok sayıda token olacağına inanıyordu. Örneğin, birisi B'ye bir araba satarsa, 0X protokolü, arabanın değerini jeton eşdeğerine dönüştüren alıkonulmuş bir çözüm sunar. Ardından, Akıllı Sözleşme yoluyla mülkiyeti B (alıcı) ile değiştirin. Bu işlemi kolaylaştırır. Temsilcileri, avukatları ve unvan şirketlerini dahil eden uzun protokol artık gerekli değildir. Sürecin tüm hızını arttırır ve aracılık giderlerini azaltır.


0x'in özellikleri tamamen merkezi veya merkezi olmayan değildir. Ancak olası en iyi sonuçları elde etmek için bu yaklaşımları birleştirin. 0x fırlatma kiti benzersiz özelliklerden biridir. Bir kullanıcının kişiselleştirilmiş bir DEX (merkezi olmayan değişim) 0x oluşturmasını sağlar. Bu kişiselleştirilmiş DEX ile kullanıcılar, sundukları hizmetlere belirli ücretler koymaya karar verebilirler.


0X ekibi, başlatma kitine ek olarak, tüm sistem genelinde likiditeyi birleştiren bir uygulama programlama arabirimi API'sini tanıttı. Bu, kullanıcıların varlıkları her zaman iyi oranlarda değiştirmesine olanak tanır.


0x Nasıl Çalışır?

0x, merkezi olmayan belirteç değişimini kolaylaştırmak için herhangi bir Dapp'e (merkezi olmayan uygulama) kabul edilebilecek akıllı sözleşmeler kullanır. Bu akıllı sözleşme ücretsizdir ve halk tarafından kolayca erişilebilir. Bir "akıllı sözleşme", başlangıçta üzerinde anlaşmaya varılan koşullar karşılandığında otomatik olarak yürütülen bir "sözleşme"dir. 0x protokolü, herhangi bir görevi yürütmek için 2 şey kullanır;


  • Ethereum Akıllı Sözleşmeleri

  • Röleler


Çalışma ilişkisinin adım adım açıklaması, aşağıda özetlendiği gibi 0X protokolü teknik incelemesinde yazılmıştır;


  • Maker, DEX (merkezi olmayan borsa) sözleşmesini kabul ederek mevcut A bakiyesine erişim sağlar.

  • Yapıcı, başka bir simge B için simge A'yı vermekle ilgilendiğini belirtir (bir sipariş başlatır). İstenen döviz kurunu, emrin ne zaman sona ereceğini belirtir ve kişisel bir anahtar kullanarak emri onaylar.

  • Maker, imzalanan siparişi mevcut herhangi bir iletişim aracı aracılığıyla duyurur.

  • Token B'nin sahibi (alıcı) siparişe erişir. Doldurup doldurmamaya onlar karar verir.

  • 'd'deki karar evet ise, alıcı, token (B) bakiyesine DEX sözleşmesi erişimine izin verir.

  • Taker, Maker'ın imzalı siparişini (merkezi olmayan borsa)DEX sözleşmelerine gönderir.

  • (DEX) sözleşmesi, Yapıcı imzasını doğrular, siparişin geçerliliğini sağlar ve 'siparişin' henüz doldurulmadığını garanti eder. DEX, A ve B belirteçlerini 2 tarafa aktarmak için belirtilen döviz kurunu kullanır.


0x Süreçler


Hemen hemen tüm merkezi olmayan borsalar, işlemlerini kolaylaştırmak için Ethereum "akıllı sözleşmelerinden" yararlanır. Bu işlem doğrudan 'blockchain' üzerinde yapılır. Bu, bir siparişi her doldurduğunda, iptal ettiğinde veya değiştirdiğinde, (gaz ücreti) olarak bilinen bir işlem ücretine tabi olduğu anlamına gelir. Bu ücret, işlemin pahalı görünmesini sağlar.

Bununla birlikte, 0x'in bu zorluğa sunduğu çözüm, "zincir içi yerleşimli" bir "zincir dışı" röle kullanmaktır. Bu, bir kullanıcının siparişlerini doğrudan aktarıcı olarak bilinen ağ bülteni benzeri panoya göndermesini gerektirir. 'Relayer', 'kriptografik' imzalarını akıllı sözleşmeye ileterek doldurmak isteyen diğer kullanıcılar için bu siparişi zincir dışı hemen yayınlar.

Moreso, 0x ayrıca uçtan uca siparişleri de destekler. Burada bir kullanıcı, yalnızca belirli bir kişinin doldurabileceği bir sipariş oluşturur.


Genel olarak, 0X zincir dışı siparişleri depolar ve zincir üzerindeki ticaret anlaşmalarını işler. Varlıklar, aktarıcının gözetiminde tutulmaz ve gerçek değerin aktarımı yalnızca zincir üzerinde gerçekleşir. Bu, gaz ücretini önemli ölçüde azaltır ve ağdaki tıkanıklığı giderir.


0x'i Benzersiz Yapan Nedir?


Warren ve kurucu ortağı Bandeali, gelecekte varlıkların tokenleştirilmesinden kaynaklanacak zorlukları çözme vizyonuna sahipti. 0X ile, 'merkezi olmayan' kripto borsalarının boşluklarını ve bazı borsaların ilişki kuramamasını ele almayı umuyorlar. Bu endişe onları bu benzersiz özelliklerle 0X tasarlamaya yöneltti.


Zincir dışı aktarıcı: 0x protokolüne entegre edilen bu teknoloji, DEX'in işlemlerini "zincir üzerinde" gerçekleştiren "değişimlere" kıyasla daha ucuz oranlarda daha hızlı gerçekleştirmesini sağlar.


0X Diğer uygulamaları destekler: DEX'e ek olarak 0X protokolü (OTC) ticaret masaları, portföy yönetim platformları ve dijital pazarlar gibi diğer uygulamaları destekler. (Merkezi olmayan finans) Defi ürünleri için 0x, onlara değişim işlevi sağlar.


Değiştirilemeyen jetonları destekler: 0x, çeşitli varlıkların çoğu Ethereum tabanlı DEX'ten daha kolay aktarılmasına izin verir. Değiştirilebilir jetonları (ERC-20) ve NFT'leri (ERC-721) destekler.

Çoğu merkezi olmayan borsanın birçok zorlukla dolu olduğu artık gizli bir gerçek değil. Bu 0x incelemesinde protokolün bu sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediğini gördük ve bu yüzden büyüyor. Protokol kolayca erişilebilir ve çok yönlüdür ve Ethereum belirteçlerinin değişimini kolaylaştırır.


0x, geliştiricilerin, kullanıcıların eşler arası varlık değişimini destekleyerek rekabetçi fiyatlarla jetonları değiştirebilecekleri DEX oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca, zincir dışı rölelerin 0x entegrasyonu, kullanıcıların Ethereum'da yaşadığı tıkanıklık seviyesini düşürmeye yardımcı oldu.


Ayrıca 0x, kullanıcıların ZRX belirteçleri aracılığıyla yönetimine katılmalarına olanak tanır. Aktarıcılar, jetonu elinde tutarak ödüller kazanabilir ve ayrıca yönetim hakları elde edebilir. Daha fazla ödül için jetonu stake etme fırsatı da vardır. İnsanlar 0x'te ZRX tokenlerini stake edebilir ve ödüller de kazanabilir. Ayrıca aracınızın borsasında ZRX jetonları satabilirsiniz.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz
0x (ZRX) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


10 görüntüleme0 yorum
bottom of page