top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Aptos (APT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Aptos (APT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Aptos, Aptos Labs tarafından geliştirilen bir katman 1 blok zinciridir. Move akıllı sözleşme programlama dilini kullanır ve kullanıcı deneyimini, güvenliği ve yükseltilebilirliği vurgular.


Aptos (APT) Nedir?


Aptos, Meta'nın Diem projesinin çekirdek ekip üyeleri tarafından Move akıllı sözleşme programlama dili kullanılarak oluşturulmuş bir katman 1 blok zinciridir.


Meta'nın stablecoin ödeme sistemi Diem'i hatırlarsınız. Aptos'taki çekirdek ekip üyeleri, yani liderleri Mo Shaikh ve Avery Ching, Aptos blok zincirinin geliştirilmesinden sorumlu olan Aptos Labs'a liderlik ediyor. 2021'de kurulan Aptos Labs'ın vizyonu, güvenilir, emniyetli ve yüksek performanslı bir blok zinciri oluşturmaktır. Projenin tanıtım belgesi, kullanıcı endişesi veya kesinti süresi olmadan yükseltme yapabilme ihtiyacına işaret edecek kadar ileri gider. Bu, blockchain'de çokça görmeye başladığımız bir şey. Yani, kullanıcıların ve bu durumda geliştiricilerin, kullandıkları her şeyle ilgilenmek zorunda kalmadan onlarla etkileşim kurabilmeleri için çekirdek teknolojilerden uzaklaşmaya giderek daha fazla vurgu yapılıyor.


Aptos Labs, blok zincirinin yanı sıra Aptos üzerinde teknoloji geliştiren kuruluştur. Son zamanlarda, kuruluş ağın ana ağı olan Aptos Autumn'u başlattı. Ana ağ, üç temel yükseltilebilirlik ilkesine, Move programlama diline ve sezgisel, sağlam bir kullanıcı deneyimine odaklanır.


Aptos (APT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Aptos (APT) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Aptos Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz

130,000,000 APT

Maks Arz

--

Toplam Arz

1,000,000,000


Aptos Labs Nedir?


Aptos Projesi, Aptos Labs tarafından desteklenmektedir. Aptos Labs ekibi, kurucu ortaklar Avery Ching ve Mo Shaikh'in liderliği ve yönetimi altındaki mühendisler, geliştiriciler, tasarımcılar ve stratejistlerden oluşan çeşitli uzmanlardan oluşmaktadır.


Shaikh ve Ching, Diem blockchain projesini geliştirirken ilk olarak Meta üzerinde tanışıp birlikte çalıştılar. O sırada Shaikh, projenin ölçeklenebilirlik yönünü ele alıyordu ve aynı zamanda risk sermayesi ve özel sermaye piyasalarında deneyimliydi. Öte yandan Ching, Meta'nın önde gelen yazılım mühendislerinden biri olarak çalıştı ve çeşitli geliştirme projelerini yönetme konusunda geniş deneyime sahip. Meta, Diem projesinden vazgeçmeye veya bitirmeye karar verdiğinde, o zaman Shaikh ve Chings işbirliği yapmaya karar verdiler ve Aptos Labs'ı kurdular.


Aptos Labs'ın nihai hedefi, herkes için bir Katman 1 blok zinciri oluşturmaktır. Aptos Labs ekibi, herkesin sahip olmayı hak ettiği hızlı, güvenli ve güvenilir bir ağ oluşturmak istedi. Ekip nispeten yeni olsa da, konseptleri çok fazla destek sağladı ve aslında sadece iki finansman turu ile Aptos Labs 350 milyon doların üzerinde finansman sağlamayı başardı. Daha sonra geliştirici test ağını başlatmaya devam ettiler ve o zamandan beri kabaca milyonlarca düğümü ve işlemi gerçekleştirdiler.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:


Aptos Nasıl Çalışır?


Aptos, bir Proof of Stake blok zinciridir, yani işlemleri güvenli bir şekilde işlemek ve doğrulamak için bir doğrulayıcılar ağı kullanır.


Güvenlik ve esnekliğe odaklanan bir akıllı sözleşme programlama dili olan Move'u kullanır. Bu, oldukça modüler olduğu anlamına gelir. Modülleri yükseltme yeteneği ve programlanabilirliği ile Move dili, oldukça sorunsuz yükseltmeleri kolaylaştırabilir. Programlanabilir çerçevesi altında, geliştiricilere veri yönetimi ve yürütme üzerinde daha fazla kontrol sunar.


Aptos'un mutabakat mekanizması AptosBFT, hataya dayanıklı bir mutabakat mekanizmasıdır. Bunun temel olarak anlamı, sistemin belirli bir miktarda bileşen arızası ve güvensizlik durumunda bile çalışabilmesidir. Ayrıca çok umut verici olan şey, ağın temel tasarım ilkelerinden birinin, parçalanmış defter durumlarını kullanarak yatay olarak ölçeklendirmeye vurgu yapmasıdır. Bu, büyüdükçe ağ stresini azaltacaktır.


Programlama Dilini Taşı


Aptos, öncelikle Meta'nın Diem blok zinciri için tasarlanmış Move programlama dili tarafından desteklenmektedir. Move, diğer programlama dillerine kıyasla nispeten daha sağlam ve güvenli bir küresel depolamaya sahip, daha esnek ve çalıştırılabilir bir programlama dilidir.


Bu özellikler, Move'u Aptos'un benzersiz ihtiyaçlarına ve tasarımına uygun hale getirir. Move ile kullanıcılar, blok zincirinde kötü amaçlı saldırılara veya saldırılara eğilimli olmayacak kadar güvenli kaynakları kolayca tanımlayabilir veya özelleştirebilir.


Blok-STM Teknolojisi


Block-STM teknolojisi ile akıllı sözleşmelerin yönetimi hızlı ve kolay hale gelir. Bu teknoloji, birden fazla işlemin kolayca işlenmesine olanak tanıyan paralel yürütmeyi mümkün kılarak süreci daha hızlı ve hatasız işlemlerle yapar. Bu teknoloji ile, tüm işlemler yürütülmeden önce işlenir ve doğrulanır.


Verimli bir şekilde desteklemek için, belirli işlemlere öncelik vermek ve Aptos blok zincirindeki önemli doğrulamaları işlemek için ortak bir programlayıcı ayarlanmıştır. Bugüne kadar yaklaşık 160.000 işlem aynı anda %100 doğruluk ve kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.


BFT Mutabakat Protokolü


Diğer blok zincirleri, belirli bir işlem rotasını veya işlem sırasını takip eden mutabakat protokolünü kullanırken, Aptos blok zinciri, gecikmeyi veya ağ işlemlerini onaylamak veya doğrulamak için geçen süreyi azaltmaya yardımcı olan paralel hatlarda çalışmasına izin vererek iki işlemi ayırır. Dahası, gerektiğinde doğrulayıcıları otomatik olarak analiz etmek ve güncellemek için bir Bizans Hata Toleransı (BFT) motoru da oluşturulur, böylece doğruluk optimize edilir.


Aptos'a Yatırım Yapılmalı Mı?


En büyük risk sermayesi firmaları Aptos blok zincirine yatırım yapıyorsa, bu fırsatta gerçekten altın bir şeyler olmalı.


Aptos, 2023'de sahip olunabilecek en güvenli ve güvenilir kripto fırsatlarından biri gibi görünüyor. Test sırasında gösterilen hızlı TPS oranları, yıldız ve deneyimli geliştirici ekibi ve tabii ki Meta'dan kuruculara sahip olması nedeniyle sağlam bir yatırım. Ayrıca Aptos, mutabakatı yürütmeden ve aynı zamanda Move'u güvenliği artırmak için birincil programlama dili olarak kullanma konusunda yabancılaştıran benzersiz ve sağlam mimarisiyle övünerek Aptos'u diğer tüm katman 1 projelerinden ayırır.


Yatırım yapılabilir olmanın getiri garantisi olduğu anlamına gelmediğini unutmayın. Kripto para birimleri söz konusu olduğunda kişi her zaman kendi araştırmasını yapmalı ve kendi risklerini yönetmelidir.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



9 görüntüleme0 yorum
bottom of page