top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Avrupa'da Yaşayan Türkler Nasıl Binance Hesabı Açabilir? Kripto Para Satın Alabilir?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Avrupa'da Yaşayan Türkler Nasıl Binance Hesabı Açabilir? Kripto Para Satın Alabilir?


Binance, yatırımcıların dijital varlıklarını satın aldığı, sattığı ve sakladığı popüler bir kripto para borsasıdır. Şirket, dünya çapında milyonlarca müşteriyle ticaret hacimlerine göre en büyük kripto ticaret platformudur. Son zamanlarda, birçok Binance tüccarının ticaret hesapları, ikamet ettikleri ülke nedeniyle geçici olarak donduruldu veya kalıcı olarak kapatıldı. Binance hesapları neden kapatıyor? Hangi ülkelerin Binance borsasını kullanması destekleniyor veya yasaklanıyor? Ve alternatifler nelerdir? Hadi bulalım!


Avrupa'da Yaşayan Türkler Nasıl Binance Hesabı Açabilir? Kripto Para Satın Alabilir?
Avrupa'da Yaşayan Türkler Nasıl Binance Hesabı Açabilir? Kripto Para Satın Alabilir?

Binance Hangi Ülkelerde Kullanılabilir?


Genel olarak, kripto paranın itibari paraya dönüştürülmesi bazı ülkelerde kısıtlanmıştır ve sıkı düzenlemelere tabidir. Binance sadece kriptodan kriptoya değiş tokuş olduğundan, yakın zamana kadar dünya çapında hemen hemen her ülkede faaliyet gösterebiliyordu - ülke, ülkenin düzenlemelerine uymamak da dahil olmak üzere herhangi bir nedenle Binance'i engellemeye karar vermediği sürece.


Basın zamanında, Binance'in desteklenen ülkelerin resmi bir listesi yoktur. Borsa, Amerika, Avrupa, Asya ve diğer ülkelerdeki birçok ülkede faaliyet göstermeye devam ediyor. Ancak, dünya çapındaki sıkı finansal düzenlemeler nedeniyle Binance, ürün tekliflerini belirli ülkelerdeki müşterilerle sınırlandırmıştır. Binance, desteklenen ülkelerin ayrıntılı bir listesine sahip olmasa da, belirli ülkeler için izin verilen belirli özelliklerin bir listesine sahiptir. Örneğin, borsa, kriptodan fiat para çekme işlemlerine kadar desteklediği ülkelerin bir listesine sahiptir. Buna Birleşik Krallık, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve diğerleri dahildir.


Son olarak, Mayıs 2022'de Fransa, Autorité des marchés finansörleri (AMF) tarafından Autorité des marchés finansörleri (AMF) tarafından tescil edilen bir Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) olarak Autorité de'nin onayıyla Binance'e ("BINANCE France SAS") veren ilk büyük Avrupa ülkesi oldu. Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). Bu bilgiyi buradan edinebilirsiniz (AMF web sitesi).


Binance Denetleniyor Mu?


Evet. Binance bazı ülkelerde yasal düzenlemelere tabidir. Bununla birlikte, birçok bölgede gerekli izin olmadan faaliyet gösterdiği için Bitcoin borsası yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. İngiltere, İtalya, Malezya, Singapur, Japonya ve Almanya'daki düzenleyiciler finansal hizmetler sağlayıcısını faaliyetlerini durdurması konusunda uyardı. Binance, ABD ve İngiltere gibi en büyük pazarlarından bazılarında daha uyumlu bir operasyon yürütmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya başladı.


Binance'i İngiltere'de Kullanabilir Miyim? Binance İngiltere'de Yasal Mı?


Binance, Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) düzenlemelerine ters düşse de, Birleşik Krallık'ta kripto alım satım hizmetleri vermeye devam ediyor. Ancak Binance, FCA yetki alanı kapsamına giren kripto türev hizmetleri sunamaz ve düzenleyici kurum, Binance'e web sitesine Birleşik Krallık'ta faaliyet gösterme yetkisi olmadığını belirten bir bildirim eklemelerini emretti. Binance, Avrupa'daki saldırıyı savuşturmak için, Birleşik Krallık'a ve daha geniş AB pazarına hizmet edecek, FCA tarafından düzenlenen bir kuruluş olan Binance Birleşik Krallık yan kuruluşu üzerinde çalışıyor.


Binance'i Avrupa'da Kullanabilir Miyim?


Evet. Binance, Birleşik Krallık, Almanya, Lihtenştayn, İspanya, Slovenya vb. dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde kripto alım satım hizmetleri sunmaktadır. AEA'daki kullanıcılar Binance Visa Card'dan bile yararlanabilir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Avrupa'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Mobil Uygulamada Binance Hesabı Nasıl Oluşturulur?


Binance'te hesap oluşturmanın birkaç yolu vardır. Bunu e-posta adresiniz, telefon numaranız veya Google hesabınız aracılığıyla yapabilirsiniz. Mac veya iPhone kullanıyorsanız, Apple Kimliğiniz aracılığıyla kayıt olabilirsiniz. Daha kapsayıcı olduğu için e-posta adresi seçeneği daha iyidir.


Mobil uygulamada kayda başlamak için, henüz yapmadıysanız Play Store veya App Store aracılığıyla akıllı telefonunuza Binance yükleyin. Mobil uygulamayı açın ve şu talimatları izleyin:


1. Sol üstteki Kaydol'a dokunun . Ardından Telefon veya e-posta ile kaydol'u seçin.


2. Ardından, İkamet Edilen Ülke/Bölge açılır menüsünden ikamet ettiğiniz ülkeyi seçin.


3. Kişisel Hesap Oluştur'u seçin .


4. E-posta adresinizi ve şifrenizi girin ve İleri'ye dokunun . Binance güncellemelerini alıp almamak için ekranın alt kısmına doğru Evet veya Hayır'ı seçin .


5. Bir güvenlik kontrol ekranı alabilirsiniz. Kilidi yerine kaydırarak tamamlayın.


6. Şimdi, Binance e-posta doğrulama kodu için posta gelen kutunuzu kontrol edin. E-posta Doğrulama Kodu alanına kopyalayıp yapıştırın . Ardından İleri'ye basın .


7. İstenirse, Binance için biyometrik kimlik doğrulamasına izin vermek üzere Etkinleştir'e dokunun.


8. Ardından, telefon numaranızı girin ve İleri'ye dokunun. İstenirse telefon numaranızı doğrulayın.


9. Binance KYC sürecini başlatmak için Şimdi Doğrula'ya tıklayın.


Yeni Binance Hesabınızı Koruyun


Binance, herhangi bir kripto alım satım uygulaması veya başka bir uygulama gibi, paranızı bilgisayar korsanlığına kaptırmamak için korumaya ihtiyaç duyar. Neyse ki Binance, hesabınızı tehdit aktörlerine karşı korumaya yardımcı olmak için iki faktörlü kimlik doğrulama gibi bazı önlemler aldı. Binance, diğer kimlik doğrulama uygulamalarını desteklemese de, Google veya Binance kimlik doğrulayıcı ile kolayca eşleşir. Bunları iOS App Store veya Android Play Store'dan yükleyebilirsiniz.


2FA'yı etkinleştirmenin yanı sıra, Binance cüzdanınızı güvenmediğiniz herhangi bir hizmetle ilişkilendirmekten kaçının. Ardından, hizmeti kullanmanız gerekiyorsa Binance'in uygulama içi P2P değişimine bağlı kalın. Binance'i takas etmek dolandırılmanıza neden olabilir.


Birçok kişi Binance KYC sırasında reddedilmekten şikayet ediyor. Ancak, işlem sırasında talimatlara çok dikkat ederseniz, bu önlenebilir. Doğrulama başarısızlığı, özellikle yüz tanıma veya belge tarama sırasında genellikle sabırsızlıktan kaynaklanır. Bununla birlikte, sağladığınız bilgileri de doğrulamanız gerekir, çünkü Binance bilgileri baştan sona tarar ve en küçük sorunlar için bile reddeder!



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



bottom of page