top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır?

Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır?


Bancor Nedir? Nasıl Alınır?


Bancor, kullanıcıların bir borsa gibi iki jeton arasında dönüşüm yapmasına izin veren bir ağdır. Ağ, herhangi bir karşı taraf olmadan seçtiğiniz iki jeton arasında dönüşüm yapmanızı sağlar. Bunu otomatik olarak hesaplanan bir fiyattan yararlanarak yapabilirsiniz. Sistem ayrıca daha fazla rahatlık için yerleşik likidite içerir. Bancor Protokolü Nedir? Bancor Protokolü, ERC20 tokenlerinin takip ettiği yeni bir standart olmayı hedefliyor. Akıllı sözleşmelerin, ağ boyunca zincirdeki sürekli likidite için bir likidite ağı ile bağlantı kurmasını sağlar. Protokol ve bu likidite nedeniyle satıcı ve alıcıları eşleştirme zorunluluğu yoktur. Bancor Protokolü, "bağlayıcı" modüller olarak adlandırdığı şeyden yararlanır. Akıllı bir sözleşmede farklı ERC20 tokenlerinin bakiyelerini tutarlar. Bancor Formula, konektörler ve akıllı sözleşmeler arasındaki dengeyi korumanın bir yolu olarak fiyatları sürekli olarak yeniden hesaplar.


Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır?
Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır?

Bancor Protokol, arzuları birlikte çalışan iki partiyi eşleştirmeye gerek kalmadan tokenları dönüştürmeyi mümkün kılma yeteneği nedeniyle devrim niteliğindedir. Her alıcının bir satıcıya ihtiyaç duyması ve bunun tersi yerine, Bancor Protokolü bakiyelerinin arkasındaki basit formül, ağdaki her bir jetonun diğer jetonlarla formülsel ilişkisini sürdürmesini sağlamak için satar ve satın alır. Borsa listeleri veya ticaret hacmi endişesi olmadan sürekli likiditeye yol açan bu ilişkidir.


Bancor Ağının Bazı Temel Özellikleri Nelerdir?


Bancor Ağı, tüm bu token dönüşümlerinin gerçekleşmesine izin veren şeydir. Yayılma yoktur, bu nedenle kullanıcılar, kâr amacı gütmeyen bir yapıya sahip otomatik piyasa yapıcısının izniyle düşük maliyetli dönüşümler elde eder. Bancor Formula sayesinde fiyatlar şeffaftır. İşlem boyutunu içerir ve bir sipariş defteri gerektirmez. Sistem ayrıca sürekli likiditeye sahiptir, böylece bir alıcı veya satıcı olmanıza veya seçtiğiniz ticaret hacmine bakılmaksızın, istediğiniz zaman bir jetonu dönüştürebilirsiniz.


Tüm alım ve satım akıllı sözleşmelerle gerçekleştiğinden, yatırılacak para yok ve güvenilecek borsa veya üçüncü şahıslar yok. Zincir üzerindeki dönüşümler doğrudan kendi web3 cüzdanınızdan gerçekleştiği için Bancor'u kullanmak için kaydolmanıza bile gerek yok. Son olarak, sistem geriye dönük olarak uyumludur ve mevcut herhangi bir ERC20 tokeninin herhangi bir ücret veya kodda değişiklik olmaksızın ağ ile entegre olmasına izin verir.


Bancor Network Jetonu Nedir?


Bancor Network Token veya BNT, hub ağ belirtecidir. Haziran 2017'de etkinleştirildi. Kullanıcılar ağdaki herhangi bir jetonu BNT'ye dönüştürebilir veya tam tersi. Kullanabilirler, jetonları birbirleri arasında dönüştürmek için bir aracıdır. Bancor Formülü, bu dönüşümlerin oranını hesaplar.


Ethereum'u uygun adrese göndererek her zaman BNT alabilirsiniz. Bundan sonra, anında BNT jetonlarını geri alırsınız. Aynı yöntem, BNT'nin ETH'ye tasfiye edilmesini de mümkün kılar. Dolaşımdaki BNT miktarı her zaman değişir. Tokenler, kullanıcılar akıllı sözleşmeye ETH gönderdikçe oluşturulur. Token imhası, kullanıcılar BNT'lerini sözleşmeye sattıklarında gerçekleşir.


BNT Bancor Ağ Jetonları Nasıl Satın Alınır?


BNT'yi “Fiat” para birimi ile satın alamazsınız, bu nedenle önce başka bir para birimi satın almanız gerekir - satın alması en kolay olanı, Binance'da banka havalesi veya banka / kredi kartı satın alma yoluyla yapabileceğiniz Bitcoin veya Ethereum'dur.


Binance Borsasına Kaydolun


Kripto para birimini ilk kez satın alan müşteriler için, ilk satın alma işleminizi yapmak için Binance'ı kullanmanızı öneririz - kullanımı kolaydır, tamamen Binance mühendisleri tarafından düzenlenir, böylece kripto para birimini satın alabileceğiniz en güvenli ve en saygın yerlerden biri olduğunu bilirsiniz. Binance Coin, Bitcoin, Litecoin ve Ethereum'u kredi kartı veya banka kartı ile veya banka havalesi göndererek satın alma imkanı sunar. Kartlar için ücretler daha yüksektir ancak para biriminizi anında alırsınız. Sıkı mali kurallara uymaları gerektiğinden, kayıt olurken bir miktar kimlik doğrulaması yapmanız gerekecektir.


Bancor (BNT) parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile Binance Borsasında kolayca edinebilirsiniz.


Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır
Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır

Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır
Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır

Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır
Bancor Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BNT Nasıl alınır


Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Ethereum Satın Alın


Binance'da, üst kısımdaki "Al / Sat" sekmesini ziyaret edin, "Ethereum" u seçin, ödeme yönteminizi seçin ve satın almak istediğiniz tutarı girin - bir ABD Doları tutarı veya bir miktar Eter girebilirsiniz. Daha sonra sizden işleminizi onaylamanız istenecektir, eğer bir kartla ödeme yapıyorsanız, kart sağlayıcınızla bir doğrulama işlemini tamamlamanız gerekebilir. Bu tamamlandığında, Ethererum'unuz hesabınıza eklenecektir.


Binance'de BNT Satın Alın


BNT satın alımınızı gerçekleştirmek için artık Ether'inizi Binance'e gönderebilirsiniz.


Akıllı Belirteçler Nedir?


Bancor Protokolü ile uyumlu jetonların kar amacı gütmeyen, yerleşik bir piyasa yapıcısı vardır. Bu uyumlu belirteçlerin iki farklı türü vardır. Akıllı Jetonlar, kullanıcı tarafından yapılandırılmış bir ağırlıkta olan tek bir konektöre (veya BNT) sahiptir. Yeni tokenlar başlatan kullanıcılar onları Akıllı hale getirecek. Bancor Formülü, bir Akıllı Jetona bağlı jetonların değeri ile Akıllı Jetonun kendisininki arasında her zaman aynı oranı korumak için çalışır. Bunu yapmak için, gerçek zamanlı olarak satış ve satın alma hacimlerinin fiyatlarını ayarlar. Tarafları eşleştirmeye gerek kalmadan dönüşüme izin veren bu Akıllı Jetonlardır. Bu nedenle, karşı taraf riski yoktur ve likidite borsa listelerine veya işlem hacmine bağlı değildir.

Diğer seçenek, iki konektörü tutan bir Geçiş Jetonudur. Bunlar, her biri yüzde 50 ağırlık taşıyan BNT ile birlikte herhangi bir ERC20 belirtecini içerir. Bu, kullanıcıların ağda dönüştürmek istediği mevcut belirteçler için geriye dönük uyumluluğa izin verir.


Bancor’un Otomatik Fiyatlandırması Nasıl Çalışır?


Bancor Network'ün temel unsurlarından biri otomatik fiyatlandırmadır. Bu, Smart Tokens'ın yerleşik otomatik pazar yapıcılarından gelir. Bu otomatik piyasa yapıcıları, tokenlerin akıllı sözleşmelerinin her zaman herhangi bir bağlayıcı jeton (ve ağda bulunan herhangi bir jeton) karşılığında herhangi bir kullanıcıdan veya herhangi bir kullanıcıdan Akıllı Jeton satın alması veya satması anlamına gelir.


Fiyat Bancor Formula'dan geliyor. Bir Akıllı Jetonun talebini ve arzını dengelemekten sorumlu olan bu formül, aynı zamanda jetonun toplam değeri ile bağlayıcı jeton bakiyeleri arasındaki oranı korur. Smart Token'in yaratıcısı, bağlayıcı ağırlığı olarak bilinen bu oranları yapılandırır. Oluşturan, token'ın likidite seviyesini düşürmek veya artırmak amacıyla bunları ayarlayabilir. Konektör ağırlığı, fiyat hassasiyetini veya ne kadar satış ve alımın fiyat hareketini etkilediğini gösterir. Fiyatlar artık harici borsalarda listelenen fiyatlarla senkronize olmadığında, arbitrajcılar boşlukları hızla dengeleyecekler.


Bancor Protokolü için Bazı Kullanım Durumları Nelerdir?


Bancor Protokolünün arkasındaki ekip, protokol, belirteçler ve Bancor'un diğer bölümleri için çeşitli kullanım durumlarını özetlemektedir. Protokolün bir parçası olan Akıllı Jetonlar, hem Ethereum blok zincirinde hem de diğer durumlarda yeni olsun veya olmasın herhangi bir kripto para birimi için işlevselliği artırabilir.


Otomatik likidite nedeniyle, topluluk belirteçleri ve diğer tamamlayıcı para birimi türleri gelişebilir. Kullanıcılar şehirleri, grupları veya mahalleleri için bir jeton vermeyi seçebilir ve bunu işbirliği için kullanabilir. Likidite sayesinde işletmeler, sadakat noktası olarak kullanmak için bir token oluşturabilir. Bu simge daha sonra sadakat programı üyelerinin kendi aralarında ve diğer işletmelerle tamamen yeni bir şekilde ticaret yapmasına izin verebilir.


Bancor Ağı ve Bancor Protokolü, piyasanın yüksek likiditesi sayesinde kullanıcıların tokenleri başka bir kullanıcıyla takas etmek zorunda kalmadan dönüştürmelerine olanak tanır. Protokol, karşı taraf riskini ortadan kaldırma ve tüm token dönüştürme sürecini düzene sokma yeteneği sayesinde zaten popüler ve etkili olduğunu kanıtladı. Ağa token eklemek mümkün olduğundan, Bancor Network'ün faydası ancak gelecekte artacaktır.





Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata
3 görüntüleme0 yorum
bottom of page