top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıEmre Ata Kripto

Belçika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Belçika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Belçika Ulusal Bankası ve Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu gibi Belçika'daki çeşitli finans otoriteleri, geçmişte Bitcoin ve kripto para piyasasındaki potansiyel kayıplar hakkında uyarılar yayınladı. Ancak, kripto varlıklarıyla ilgileniyorsanız, Avrupa ülkesi yaşamak için en iyi yerlerden biridir. Belçika vatandaşları uzun yıllardır değişim platformları aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın alabiliyor ve dünyanın en büyük borsalarının çoğu şu anda ülkede faaliyet gösteriyor. Özellikle, Belçika'da faaliyet gösteren çok sayıda Bitcoin ATM'si vardır ve bu yüz yüze işlemlerdeki ücretler, dünyanın diğer birçok yerinde bulunan oranlardan daha düşüktür. Belçika'da kripto para nasıl alınır?


Belçika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Belçika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Belçika'da Kripto Para Birimi Satın Almak Yasal Mı?


Kripto para birimine yeni başlayanların sahip olduğu ilk sorulardan biri, tüm kripto varlık sınıfı ekosisteminin yasallığı ile ilgilidir. Bazı ülkelerin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımı konusunda ağır kısıtlamalar uyguladığı doğru olsa da, gerçek şu ki bu teknoloji genellikle dünyanın dört bir yanındaki özgür ülkelerde yasaldır ve buna Belçika da dahildir. Aslında, Bitcoin Belçika'da Katma Değer Vergisine (KDV) tabi değildir.


Medyada Bitcoin'in yasadışı, suç faaliyetlerinde kullanılmasıyla ilgili çok fazla gürültü olsa da, gerçek şu ki, sokaktaki ortalama bir kişi bu dijital varlığı bir değişim aracı olarak kullanmaya devam edebilir. Şimdilik, Belçika'daki finansal düzenleyiciler çoğunlukla ağların giriş ve çıkış noktalarında kripto para birimlerini takip etmekle ilgileniyorlar, bu da esas olarak borsalarla ilgilendikleri anlamına geliyor. Bu nedenle, yeni kullanıcılar Belçika'da bu platformlardan birini kullanırken büyük miktarda kişisel bilgi vermek zorundadır. Ancak, bunun dünyadaki hemen hemen tüm yargı bölgeleri için geçerli olduğunu belirtmek gerekir.


Belçika'da Kripto Vergilendiriliyor Mu?


Evet. Kripto Belçika'da vergilendirilir. Belçika'daki kriptoyla ilgili vergi yasaları aslında biraz karmaşıktır, bu nedenle büyük miktarda kripto varlığınız varsa bir hesap almaya değer olabilir. Kısacası, kripto aşağıdakilere bağlı olarak farklı şekilde vergilendirilir:


· Yaşamak için kripto ticareti yapıyorsun.

· Siz yüksek riskli bir yatırımcısınız.

· Sen düzenli bir yatırımcısın.


Geçiminizi sağlamak için kripto ticareti yaparsanız, bu genellikle en yüksek oranda (%25-50 arasında herhangi bir yerde) vergilendirilir. Bu arada, yüksek riskli bir yatırımcıysanız, muhtemelen %33 oranında vergilendirilirsiniz. Bu arada, düzenli kripto yatırımcıları belirli durumlarda vergiden muaf olabilir. Bu yasaların sık sık değiştiğini ve vergi veya finansal tavsiye sağlamadığını unutmayın, bu nedenle vergi sorunlarınız için profesyonel yardım almayı unutmayın.


Belçika'da Bitcoin Satın Almak Ne Kadar Kolay?


Belçika'da Bitcoin satın almak, büyük borsaların çoğu bu ülkede faaliyet gösterebildiği için son derece basittir. Binance gibi tanınmış değişim platformları, Belçika'daki herkesin ilk Bitcoin'lerine erişmesini mümkün olduğunca kolaylaştırıyor ve altcoinlere de kolayca erişilebiliyor. Daha ileri düzey kullanıcılar için iyi kurulmuş ticaret platformları da mevcuttur. Kripto ekonomisine ilk kez erişim sağlamak için kaygan bir kullanıcı arayüzüne sahip bir borsa kullanmanın yanlış bir tarafı yok, ancak tüketiciler, yeni gelenler için bu tür platformların daha yüksek ücretlerle gelme eğiliminde olduğunu unutmamalıdır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505




Belçika'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Belçika'da ATM'den Bitcoin Satın Alma


Belçika'da aslında yeterli miktarda Bitcoin ATM'si var ve bu, insanların bir borsaya kaydolmak zorunda kalmadan kripto satın almalarının kolay bir yolu olabilir. Bununla birlikte, kripto borsalarının Bitcoin ATM'lerinden çok daha düşük kripto satın alma ücretlerine sahip olma eğiliminde olduğu belirtilmelidir, bu nedenle yeterli miktarda kripto satın alma konusunda ciddiyseniz, muhtemelen mermiyi ısırıp kaydolmanız gerekir. Daha da iyisi, kendinize bir cüzdan alın ve kriptonuzu aldıktan sonra bir borsadan aktarın.


Belçika'da Kullanılacak En İyi Kripto Para Borsası Nedir?


Belçika'da kripto para satın al, kullanılabilirlik ve maliyet arasında iyi bir dengeye sahip bir platform bulmak isteyeceksiniz. Kişisel bilgilerinizi üçüncü bir tarafa teslim etme konusunda fazla endişeniz yoksa, Belçika'daki en iyi seçenekler, banka hesabınızı bağlamanıza ve küresel likiditeye erişmenize izin veren yerleşik, merkezi platformlardan biri olacaktır. Belçika kripto para nereden satın alınır sorusuna yanıt olarak Binance, EUR ticaret çiftlerinde sunduğu likidite nedeniyle seçim yapmak için mükemmel bir borsadır. Binance ücretleri de küresel ölçekte son derece rekabetçi ve kullanıcılar, "Bitcoin Satın Al" yazan büyük bir düğmeye tıklamaktan daha zor olmayan basitleştirilmiş bir ticaret arayüzü kullanabiliyorlar. Binance, yeni başlayanlar için faydalı özelliklere sahip olsa da, yine de çoğunlukla daha gelişmiş kripto para birimi tüccarlarına odaklanan bir platformdur.


Belçika'daki En İyi Altcoin Borsası Nedir?


Bitcoin alımlarınız için zaten Binance kullanıyorsanız, platformda ticaret için çok sayıda altcoin olduğunu fark edeceksiniz. Piyasadaki daha niş tekliflerden bazılarına girmek istiyorsanız Binance iyi bir seçenektir. Ek olarak Binance, hesap doğrulaması söz konusu olduğunda daha düşük gereksinimlere sahip olma eğiliminde olduklarından, gizlilik bilincine sahip kullanıcılar için çekici bir seçenektir. Bununla birlikte, kara para aklamayı önleme kısıtlamalarının bu sınırlı versiyonu, günde 2 Bitcoin değerinde etkinlikle sınırlıdır.


Belçika'da Bitcoin Nasıl Satabilirim?


Ülkede çok sayıda Bitcoin ATM'si olduğu için Bitcoin'inizi satmak oldukça basit bir iş olabilir. Bu ATM'lerin genellikle dünyanın çeşitli yerlerinde %5 ila %10 arasında ücretleri vardır ve Belçika'daki cihazlar genellikle bu aralığın alt sınırındadır.


Kripto varlık satışınızdan daha iyi bir anlaşma elde etmek için Binance gibi bir borsaya gitmeniz gerekecek. Banka hesabınızı bağladıktan ve bazı kişisel bilgilerinizi borsa ile paylaştıktan sonra, bitcoin'inizi Bitcoin ATM'lerinden çok daha düşük bir maliyetle borsanın kendisinde satabileceksiniz.




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


17 görüntüleme0 yorum
bottom of page