top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Birleşik Arap Emirlikleri, Bitcoin'i yasal bir ihale şekli olarak tanımıyor, ancak yasaklanmış da değil. BAE buna karşı uyarıda bulunsa da, orada Bitcoin alıp satmak oldukça kolay. Yine de uzun zamandır BAE, daha ilerici kripto ülkelerinden biri olmuştur. Devlete ait lisans firması Kiklabb, müşterilerinin dijital varlıkları kullanarak Dubai Finansal Hizmetler Kurumu'na ücret ödemesine izin veriyor. Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi ayrıca 2021 iş planının bir parçası olarak kripto için bir çerçeve üzerinde çalıştığını duyurdu. BAE, eksiksiz bir kripto özellikli sistem için bir çerçeve oluşturuyor gibi görünüyor.


Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yerel bir borsadan Bitcoin satın almak istiyorsanız, BitOasis Orta Doğu'nun en büyük borsalarından biridir. Dubai merkezli BitOasis, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin dahil olmak üzere en büyük kripto para birimlerinin çoğunu destekler.


Düşük ücretleri sayesinde, hizmet verdikleri bir ülkede yaşıyorsanız seçebileceğiniz en iyi borsalardan biridir. Ancak bu konuda Bitcoin veya başka herhangi bir kripto para satın al işlemi yapmadan önce, güvenli bir depolama biçimine sahip olmak çok önemlidir. Bitcoin'e yatırım yapmak şaka değil, yatırımınızı güvence altına almak da değil.


Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşıyorsanız Ledger Nano S veya Trezor gibi güvenilir bir donanım cüzdanını tercih edin. Soğuk depolama donanım cüzdanları, madeni paralarınızı korumanın en iyi yoludur. Birçok Bitcoin borsası yerleşik cüzdanlar sunar, ancak bunlar merkezidir ve sonuç olarak hırsızlığa karşı savunmasızdır. Kripto para biriminizi bir borsada bırakmanız asla önerilmediğinden, güvenlik nedenleriyle kendinize ait bir cüzdan (tercihen bir donanım cüzdanı) satın alın. Bir cüzdanınız yoksa, aşağıdaki En İyi Bitcoin ve Kripto Para Cüzdanları hakkındaki kılavuzumuza bakın. Cüzdan durumunuzu belirledikten sonra, hazırsınız. Borsanızı seçin, kimliğinizi doğrulayın, ödeme yönteminizi ekleyin ve Bitcoin satın alın.


Yine BAE'de Bitcoin satın almanın en kolay yolu, yukarıda özetlenen kripto para borsalarıdır. Yukarıda özetlenen listemizi kullanarak gereksinimlerinize ve tercihlerinize göre birini seçmeniz yeterlidir. Farklı borsaların, kullanıcılar bir tanesini seçmeden önce akılda tutulması gereken farklı işlem ücretleri, para çekme limitleri, ödeme modları ve doğrulama süreçleri vardır.


BAE'de Bitcoin satın almanın bir başka yolu da Bitcoin vezne makineleridir (ATM'ler). Bu ATM'ler, kullanıcıların nakit kullanarak kripto para birimini anında satın almalarına olanak tanır ve çoğu, doğrulama için yalnızca bir telefon numarası gerektirir, çok fazla Bitcoin satın almadığınız sürece, borsalardan daha özeldirler. Ne yazık ki, tüm BAE'de ve Dubai'de 5 yıldızlı Rixos Premium Hotel'de yalnızca bir Bitcoin ATM'si var.



Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


BAE'de Kripto Para Birimi Nasıl Satın Alınır?


Şu anda BAE'de kripto para satın al istiyorsanız, aşağıdaki öğretici, süreç boyunca size adım adım rehberlik edecektir. Piyasada birçok farklı borsa olduğundan, aşağıda en iyilerinden birkaçını vurguladık.


1. Adım: Bir Kripto Para Birimi Borsasında veya Brokerde Kaydolun – BAE'de kripto para satın al için kullanıcıların Binance gibi yasal bir aracı kurumda veya Kraken gibi yasal bir kripto para borsasında bir ticaret hesabı açması gerekir. Hesap açma işlemi hızlı ve basittir ve %100 çevrimiçi olarak tamamlanabilir.


2. Adım: Para Yatırın – Alım satım hesabı doğrulamasından sonra, doğrudan banka havalesi veya kredi kartı kullanarak para yatırmanıza izin verilecektir. Para yatırma işlemlerinin hesabınızda görünmesi 3 gün kadar sürebilir.


3. Adım: BAE'de Kripto Para Satın Al – Paranız ticaret hesabınızda göründükten sonra, borsanın veya komisyoncunun sunduğu kripto para birimlerini satın alabilirsiniz.


4. Adım: Kripto Parayı Saklayın – Kripto para birimini tutmanın en güvenli yolu, onu özel bir anahtarla bir e-cüzdanda saklamaktır. Bu şekilde, komisyoncu veya borsalar saldırıya uğradığında veya çalışmayı durdurduğunda da satın alma işleminizi güvende tutarsınız.


Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinde yaşayan Türk ve Birleşik Arap Emirlikleri ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.



BAE'de yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




BAE'de Neden Bitcoin Satın Almalısınız?


BAE, piyasa değeri yıllık yüzde 86 artışla 1,4 trilyon dolara ulaştığı için kripto para birimi ve blockchain teknolojisi için küresel bir merkez olmayı hedefliyor. BAE düzenleyicileri, ülkeyi yeni kripto ve blok zinciri girişimlerine açık hale getiren yeni yasal çerçeveler ve düzenlemeler benimsiyor. Tüm bunlar, yatırımcıların Birleşik Arap Emirlikleri'nde Bitcoin satın almaları için harika bir fırsat olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki bölümler bunu daha ayrıntılı olarak açıklayacaktır.


Covid Sonrası Enflasyon


2020 ve 2021'de dünya çapında hükümetler ve merkez bankaları tarafından uygulanan Covid sonrası teşvik paketlerinin bir sonucu olarak dünya çapındaki enflasyon oranları tavan yapıyor. Düşen hisse senedi fiyatları ve küresel piyasalardaki belirsizlik, Bitcoin'i korunmak için harika bir seçenek haline getiriyor. yükselen enflasyon oranları ve durgun borsalar.


Düşük Giriş Seviyeleri


Kullanıcılar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Coinbase ile kendi yerel para birimlerinin 2,00 birimine (2 AED) kadar düşük bir fiyata ve Binance minimum 10 $ ticaret şartına kadar Bitcoin satın alabilirler. Diğer pazarlara ve yatırım türlerine kıyasla bu, neredeyse herkesin kripto paralara erişmesini sağlayan gerçekten düşük bir giriş seviyesidir.


Yüksek Yatırım Getirisi


Bu yazıyı yazarken, Bitcoin'in fiyatı son iki gün içinde yeniden %10 arttı ve 42.000 doların üzerine çıktı. Günlük bazda yüzde 10 ve üzeri kazançlar Bitcoin için oldukça normal ve doğru zamanda yatırım yapan yatırımcılar için yüksek getiri vaat ediyor.


BAE'de Bitcoin ATM'sini Nerede Bulabilirim?


Bitcoin ATM'leri, nakit para karşılığında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini alıp satmanın uygun bir yoludur. Bu yöntem genellikle nispeten yüksek (%5-10) ücretlere neden olur, ancak Bitcoin'iniz için yarım saatten daha kısa sürede nakit almanın rahatlığı için ödenmesi gereken bedel budur.


Birçok ATM operatörü, makineleri için canlı fiyatlar yayınlar, böylece daha ATM'yi ziyaret etmeden alacağınız tam oranı görebilirsiniz. Bazıları sizden kimlik doğrulamasını tamamlamanızı isteyecektir, ancak birçoğu için bu bir telefon numarasını onaylamak kadar basittir. Bitcoin ATM bulucumuz, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'deki Rixos Premium Hotel'de bulunan yalnızca bir Bitcoin ATM'sini listeler.



Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır? 1
Birleşik Arap Emirliklerin'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır? 1


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


bottom of page