top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Brezilya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Brezilya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Bitcoin Brezilya'da yasaldır ve bireylerin kripto para birimlerini suç dışı amaçlarla satın alması, satması veya kullanması konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Bitcoin işlemlerinde ayrıca vergi alınmaz, ancak ayda 35.000 BRL'nin üzerindeki kazançlar, sermaye kazancı oranları üzerinden vergilendirilir.


Nisan 2022'de Brezilya Senatosu, Brezilya'daki kripto para piyasasını düzenleyen ilk yasa tasarısını onayladı. Normalde bu, kripto alıcıları için sorunlara neden olabilir, ancak tasarının amacı bu gibi görünmüyor. Kripto varlıklarla ilgili kurallardan hükümetin yürütme organı sorumlu olacak. Hükümet, varlığını ve kriptoya maruz kalmasını artırmak için teşvikler geliştirmek ve vermekle ilgileniyor. Madencilik cihazlarının ülkeye ithalatında vergi muafiyeti var ve arzu Brezilya'da bitcoin madenciliğini artırmak.


Yine de Brezilya Merkez Bankası, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar üzerindeki düzenleyici konumunu iki kez özetledi. Banka, kripto para ticaretinin spekülatif doğası (özellikle ikinci açıklamanın yayınlandığı Kasım 2017'de geçerlidir) ve fonların kendi kendine velayetinin doğasında bulunan riskler konusunda uyarıda bulundu.


Brezilyalı yetkililer, kullanıcıları kriptonun "riski size ait" bir oyun türü olduğu konusunda uyarıyor. Bitcoin'in sunduğu bağımsızlık ve fırsatlar karşılığında riskleri kabul etmeye istekliyseniz, Brezilya'da Bitcoin hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Brezilya'da Bitcoin satın almanın en kolay yollarından biri kripto para borsalarıdır. Brezilya'da Bitcoin sunan birkaç borsa vardır ve yukarıda özetlenen listemizi kullanarak gereksinimlerinize ve tercihlerinize göre birini seçmenize olanak tanır. Farklı borsaların, birini seçmeden önce dikkate alınması gereken farklı işlem ücretleri, ödeme modları, para çekme limitleri ve doğrulama süreçleri bulunmaktadır. Ek olarak, Bitcoin alıcıları, dijital para birimini satın almak için belirli borsaların kendi cüzdanınızı almanız gerekir. Herhangi zorunluluk olmasa bile güvenlik sebebiyle kendinize ait bir cüzdanınız bulundurmanız önerilir.


Brezilya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Brezilya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Bitcoin Satın Almak İçin Adım Adım Kılavuz


Brezilya'da iki basit adımda Bitcoin satın alabilirsiniz:


1. Adım. Bir kripto para birimi değişimi seçin


İlk adım, Bitcoin satın almanın sizin için doğru olduğuna karar verdiyseniz, satın alma işlemini nasıl ve nereden yapacağınıza karar vermektir. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce platform vardır, ancak bunlar üç ana kategoriye ayrılabilir:


Bitcoin komisyoncuları


Bitcoin komisyoncuları, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini satan perakendecilerdir. Kullanıcı dostu platformlar sunarlar ve Bitcoin satın almanın en hızlı ve en kolay yoludur. Komisyoncular, kredi kartı veya banka havalesi gibi bilinen ödeme yöntemlerini kullanarak itibari para birimleriyle (BRL veya USD gibi) ödeme yapmanızı sağlar. Ana dezavantajı, genellikle diğer seçeneklerden daha yüksek ücret talep etmeleridir.


Kripto para ticaret platformları


Binance gibi bu platformlar, açık pazardaki diğer tüccarlardan Bitcoin satın almanıza izin verir. Bazı borsalar itibari para ile alım yapmanıza izin verirken, diğerleri sadece kripto para ticareti içindir ve itibari para yatırmayı kabul etmez. Komisyonculardan daha düşük ücretler ve daha iyi oranlar sunma eğilimindedirler, daha çeşitli madeni paralara erişim sağlarlar ve ayrıca aktif olarak kripto para satın al için kullanılabilirler. Bununla birlikte, kullanımları daha karmaşıktır ve limit ve piyasa emirleri arasındaki fark gibi alım satım kavramlarına ilişkin bazı temel aşinalık gerektirirler.


Eşler arası (P2P) değiş tokuşları


Eşler arası borsalar, insanların Bitcoin alıp almadıklarını ve fiyatlarının ne olduğunu belirten bildirimler gönderebilecekleri duyuru panoları gibidir. Eşler arası borsalarda alıcılar ve satıcılar doğrudan birbirleriyle iletişime geçer ve kendi düzenlemelerini yaparlar. Bu, nakit gibi daha geniş bir ödeme yöntemi yelpazesine erişmeyi ve daha fazla gizlilikle ticaret yapmayı mümkün kılar. Dezavantajları, eşler arası borsalardaki fiyatların genellikle piyasa döviz kurundan daha yüksek olması ve kullanıcıların bu platformlardaki dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğidir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Brezilya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:



Adım 2. Bitcoin Satın Alın


Çoğu durumda, bir takas seçtikten sonraki ilk adım, e-posta adresinizi vererek bir hesap oluşturmaktır. Kullandığınız borsaya ve tabi olduğu düzenleyici gerekliliklere bağlı olarak, işlem yapmanıza izin verilmeden önce tam adınızı, iletişim bilgilerinizi ve kimlik belgenizi sağlamanız da istenebilir.


Hesabınız doğrulandıktan sonra, satın alma işleminizi gerçekleştirebilir ve bunun için ödeme yapabilirsiniz. Bu, bir komisyoncu, ticaret platformu veya eşler arası değişim kullanmanıza bağlı olarak farklı görünür.


Bir komisyoncu kullanırken


Sadece satın almak istediğiniz Bitcoin miktarını girin ve komisyoncunun web sitesi size bunun ne kadara mal olduğunu ve mevcut ödeme seçeneklerinin neler olduğunu söyler. Ödemenizi yaptıktan sonra komisyoncu Bitcoin'i hesabınıza gönderir. Oradan, Bitcoin'i kişisel cüzdanınıza çekebilir veya istediğiniz başka bir yere gönderebilirsiniz.


Bir ticaret platformu kullanırken


Öncelikle hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir. Para yatırdıktan sonra, ticaret yapmak istediğiniz döviz çifti için piyasaya gidin. Örneğin, ABD doları ile Bitcoin satın almak istiyorsanız, borsa web sitesinin BTC/USD bölümüne gidersiniz. Bu pazarda Bitcoin satın almak için bir satın alma emri verin. Farklı emir türleri vardır, ancak sadece mevcut piyasa fiyatlarından satın almak istiyorsanız piyasa emri verebilirsiniz.


Eşler arası değişim kullanırken


Kabul edilebilir bir fiyata ve uygun bir ödeme yöntemine sahip bir teklif bulmak için satış tekliflerine göz atın. İdeal olarak, satıcı aynı zamanda iyi bir itibar puanına sahip olacak ve bildirimleri herhangi bir tehlike işareti oluşturmayacaktır. Satıcıyla iletişime geçin, onlara Bitcoin satın almak istediğinizi söyleyin ve bir anlaşma yapın. Eşler arası değiş tokuşlar, alıcıları ve satıcıları korumak için genellikle emanet hizmetlerini kullanır, ancak yine de bunları kullanırken dolandırıcılara karşı dikkatli olmalısınız.


Binance, dünyadaki tüm kripto para borsaları arasında en yüksek işlem hacmine ve en fazla işlem seçeneğine sahiptir. Binance, yeni başlayan yatırımcılar için kullanımı kolay bir arayüze ve tüccarlar teknik bilgi almak istiyorsa gelişmiş seçeneklere sahiptir. 2 faktörlü kimlik doğrulama ve gelişmiş doğrulama gibi güçlü bir güvenlik özellikleri paketi, Binance'in dijital varlıklarınızı korumasına yardımcı olur. Brezilyalı kullanıcılar, işlem yapmak ve hesaplarına para eklemek için Binance'in minimum ücretlerinden yararlanmak isteyebilir. Platformun kullanıcıları ayrıca eşantiyonlara katılabilir ve gelecek vaat eden projelerin havadan atılan jetonlarını alabilir.


Brezilya ülkesinde yaşayan Türk ve Brezilya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Brezilya'da Kripto Düzenlemesi


Brezilya hükümeti, yasal faaliyetler için kripto para ticareti yapan ve kullanan kişilere herhangi bir kısıtlama getirmemektedir. Brezilya merkez bankası, vatandaşları çalkantılı piyasaların riskleri konusunda uyararak ve varlıklarını kontrol ederek dijital varlıklar üzerindeki düzenleyici konumunu tanımladı. Brezilya kripto para borsaları, tüm işlemleri Brezilya Federal Gelir Departmanına (RFB) bildirmelidir. Konut sakinleri ayrıca 2.700 dolardan yüksek tüm işlemleri bildirmelidir.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



9 görüntüleme0 yorum
bottom of page