top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Cartesi (CTSI) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz

Cartesi (CTSI) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


Merkezi olmayan uygulamalar (DApp'ler) internetin geleceğidir. Ancak mevcut blok zinciri, ölçeklenebilirlik eksikliği ve yüksek işlem ücretleri sayesinde merkezi olmayan bir internete güç sağlayamaz. Blok zincirinin gerçek gücünü açığa çıkarmak için ölçeklenebilirlik çözümlerine ve uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir DApp oluşturma platformuna ihtiyacımız var. Birçok blok zinciri projesi, bu sorunların ele alınmasına yardımcı olmak için mücadeleye girdi. Katman-2 çözümü olan Cartesi, böyle bir projedir. Cartesi platformu, DApp'lerin ölçeklenebilir ve programlanabilir oluşturulması için merkezi olmayan bir Linux ortamı sağlar.Bu makalede, projeyi daha derinlemesine inceleyeceğiz ve ayrıca projenin yerel belirteci olan CTSI'ye bakacağız. Cartesi CTSI Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz.


Cartesi (CTSI) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz
Cartesi (CTSI) Coin nedir? Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


Cartesi (CTSI) Nedir? Nasıl alınır? Resimli ve video anlatım.




Cartesi (CTSI) Nedir? Nasıl alınır? Resimli ve video anlatım 1
Cartesi (CTSI) Nedir? Nasıl alınır? Resimli ve video anlatım 1

Cartesi (CTSI) Nedir? Nasıl alınır? Resimli ve video anlatım 2
Cartesi (CTSI) Nedir? Nasıl alınır? Resimli ve video anlatım 2


Cartesi, bir Linux altyapısında karmaşık, zincir dışı hesaplamaları destekleyebilen bir DApp platformudur. Cartesi ekibi, DApp'leri daha uygun maliyetli, daha ucuz ve geliştirmesi daha kolay hale getirmek istiyor. Mevcut blok zinciri kurulumuyla, DApp'lerin oluşturulması, ölçeklenebilirlik sorunları ve yüksek ücretler ve bununla birlikte ana akıma sıçramaları nedeniyle geride kalıyor. Cartesi, birkaç özelliği destekleyerek bunu başarmayı umuyor;

Ölçeklenebilir: Karmaşık ve yoğun uygulamalar, zincirle aynı güvenlik seviyelerine sahipken zincir dışı gerçekleştirilebilir


Programlanabilir: DApp'ler, keşfedilecek binlerce yazılım seti ile bir Linux ortamında çalışır

Kabul edilebilir: Yüksek ücretler ve yeni ve karmaşık yazılım yığınları gibi giriş engelleri kaldırılır


Merkezi olmayan: Güvenli ve güvenli temel blok zincirinde fikir birliğine varılır

Taşınabilir: Cartesi, DApp'leri ilgili blok zinciri ağlarında daha taşınabilir hale getirecek

Özel: Başvuru durumu özel hale getirilebilir ve yalnızca ilgili katılımcılar tarafından kullanılabilir.

Cartesi'nin Anahtar Ürünlerinden Bazıları


1. Creepts


Creepts, Cartesi'nin blok zinciri üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir kule savunma oyunudur. Merkezi olmayan böyle bir oyunun ilki ve Cartesi'nin blok zinciri gücünü sergiliyor. Oyunda, oyuncular Kule Savunma oyun haritasındaki en yüksek puanı almak için birbirleriyle yarışırlar. Oyuncuların minimum ücretle katılabileceği turnuvalara sahiptir.


Creepts, hileye dayanıklı bileşenlere sahiptir ve tamamen zincir dışı çalışabilir ve yine de altındaki blok zinciri teknolojisinin güvenliğini ve merkezsizleştirilmesini sağlayabilir. Bu mümkündür, çünkü oyun herhangi bir sanal ortamın dışında oynanabilecek şekilde tasarlanmıştır.


2. Cartesi Makinası


Bu, zincir dışı hesaplamalara güç sağlayan bir İndirgenmiş Komut Seti Bilgisayar Sürüm 5 (RISC-V) öykünücüsüdür. Cartesi Machine, doğrudan akıllı sözleşmeler olarak yürütülenlerden çok daha fazla hesaplamayı işleyebilir. Cartesi Machine'de de geliştiriciler, DApp'ler oluşturmak için zaten tanıdık olan yazılımları kullanabilir.


3. Cartesi Yan Zincir


Cartesi Yan Zinciri, Cartesi ekibi tarafından ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden ölçeklenebilirlik sorununu ele alan yeni bir teknolojidir. Parçalamaya bir alternatif ve daha özel bir yaklaşım.


Cartesi yan zinciri, verilerin ilgili tüm taraflara ulaştığı anda işlemlerin gerçekleştirileceği Veri Kullanılabilirlik Problemini (DAP) çözecektir. Ayrıca, her katılımcının tüm blok zincirini indirmesi gerekmeyecektir. Yan zincir bir 'Yerellik' çözümü uygulayacak, ancak bu sefer kullanıcılar sabit bir protokolün aksine daha fazla kontrole sahip olacak.


Cartesi yan zincirinin bir diğer önemli özelliği de Çöp Toplama olacak. Bunun anlamı, Cartesi'nin ağın tüm işlem geçmişini tutmak zorunda olmayacağıdır - bu, çok az veya hiç gerçek fayda için onu ağırlaştıracak bir faktördür. Cartesi ayrıca bir gömme protokolü kullanacak - bu, işlemleri rastgele hale getirme, paket sipariş etme, oylama vb.


Cartesi Protokolünün Kullanım Örnekleri


Aşağıda, Cartesi ağı için olası kullanım durumlarının bir anlık görüntüsü yer almaktadır.

1. DeFi – Cartesi birden fazla karmaşık hesaplamayı işleyebileceğinden, DeFi uygulamaları mevcut blok zinciri kurulumunun ölçeklenebilirlik sorunlarından arınmış olacaktır. Ayrıca blok zincirler ve çeşitli hizmetler arasında birlikte çalışabilirliği destekleyecektir.


2. Oyun – Cartesi, geliştiricilerin halihazırda mevcut araçları kullanabilmesinden, hesaplanabilirliğe ve hesaplamalı ölçeklenebilirliğe kadar oyun dünyası için yeni olasılıkları destekleyecektir.


3. Makine Öğrenimi – Cartesi, makine öğrenimi, yapay zeka ve daha fazlası gibi gelişmekte olan teknolojiler için merkezi olmayan bir ortam yaratacaktır.


4. Lojistiği Optimize Etme: Dünyanın her yerinde lojistik ve taşımacılık gibi mesleklerde çalışan insanlar, aracılara ihtiyaç duymadan çok uygun fiyata kiralamak ve işe almak için Cartesi'nin platformunu kullanabilir.


5. Araştırma: Cartesi, bilim, sağlık, 3B oluşturma ve hesaplama yoğunluğu gerektiren diğer araştırma türleri gibi alanlardaki araştırmaları büyük ölçüde destekleyecektir. Bu mümkün olacak çünkü dünyanın dört bir yanındaki insanlar boşta kalan bilgi işlem güçlerini kiralayabiliyorlar.


Cartesi (CTSI) Hangi Sorunları Çözer?


Cartesi (CTSI), geliştiricilere daha akıcı bir yaklaşım sağlamayı amaçlamaktadır. Ağ, benimsemenin önündeki tüm teknik engelleri kaldırmak için büyük çaba sarf etti. Kullanıcılar, panoyu kullanarak ihtiyaçlarına uygun çok çeşitli merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilir. Sistem ayrıca tüm en iyi DeFi özelliklerinin ve hizmetlerinin entegrasyonunu da destekler.


Programlanabilirlik Sorunları


Cartesi'nin kafa kafaya ele aldığı ana konulardan biri blok zinciri programlama sınırlamalarıdır. Her blok zincirinin teknik yapısından kaynaklanan bir tür sınırlaması vardır. Geliştiriciler, Cartesi'yi kullanarak, gelişmiş blok zinciri uygulamaları oluşturmak için mevcut bileşenleri birleştirebilir. Özellikle geliştiriciler, ana akım yazılım yığınlarıyla akıllı sözleşmeler oluşturabilir ve izleyebilir.


Özellikle, geliştiricilerin Linux işletim sistemi gibi popüler yazılım yığınları üzerinde Dapps oluşturmasını sağlamak birçok avantaj sağlar. Birincisi, programcılar bu diller için mevcut olan binlerce açık kaynaklı yazılım bileşenine erişim sağlar. Ek olarak, bu yığınları, Dapp'lerini en sevdikleri blok zincirinde veya hatta birden fazla ağda oluşturmak için kullanabilirler. Bu sayede blockchain uygulamaları kolaylıkla kodlanabilir.


Ölçeklenebilirlik Endişeleri


Ölçeklenebilirlik, geliştiriciler için temel bir endişeydi. Cartesi, Ethereum'un ölçeklenebilirlik sınırlarını iyileştirir. Protokol, VISA gibi ana ödeme platformlarını aşan yüksek bir TPS oranı sağlar. Spesifik olarak, Cartesi denkleme milyon kat hesaplama ölçeklenebilirliği sunar. Protokol, çoğu blok zincirinin aksine, verileri ve büyük dosyaları çıkmaza girmeden işleyebilir. Ayrıca, Linux sanal makinesi (LVM) aracılığıyla zincir dışı devasa hesaplama görevlerini de yürütebilir.


Cartesinin (CTSI) Faydaları


Cartesi, merkezi bir yan zincir geliştirme sistemidir. Ağ, uygulamalarınızın duyarlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak için blok zinciri teknolojisinden yararlanır. Ağa katıldığınızda kazanılan diğer en önemli avantajlardan bazıları burada.


Düşük Ücretler


Cartesi'nin ana avantajlarından biri, Gaz ücretlerini atlatabilmesidir. Şu anda, Ethereum, ağ tıkanıklığı nedeniyle rekor düzeyde yüksek ücretlere sahiptir. Erken PoW kripto para birimleriyle ilgili sorun, tıkanıklık sırasında ücretlerini artırmak için tasarlanmış olmalarıdır. Başlangıçta, bu strateji spam gönderilerini sınırlamak içindi. Ancak, kimse Ethereum blok zincirinde DeFi patlamasını tahmin etmedi.


Cartesi kullanıcıları, işlemlerin büyük bölümleri zincir dışı gerçekleştirilebildiğinden düşük işlem maliyetlerinden yararlanır. Linux Sanal Makinesi, geliştiricilerin uygulamalarının en pahalı hesaplama gereksinimlerini almalarını ve bunları daha uygun fiyatlı bir yan zincir ağına kaydırmalarını sağlar. Bu veriler daha sonra tam bir fikir birliğine ulaşıldığından emin olmak için blok zincirine geri gönderilir.


Güvenlik


Cartesi'nin ana avantajlarından biri, çeşitli blok zincirlerinin güvenlik yönlerinden yararlanma yeteneğidir. Örneğin, Ethereum şu anda yüksek gaz ücretlerine sahiptir, ancak dünyadaki en büyük ikinci blok zinciridir. Bu nedenle bir geliştirici, tüm işlemlerin zincir üzerinde doğrulanabilir ve uygulanabilir kalmasını sağlamak için yalnızca Ethereum kullanan bir Dapp oluşturabilir. Bu stratejinin bir parçası olarak Doğrulayıcılar, ağa önemli güvenlik sağlamaya teşvik edilir.


Cartesi (CTSI) – Dapp Geliştirmede Yeni Bir Çağ Başlıyor


Bugün Cartesi, blockchain sektörüne çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlıyor. Protokolün teknik yönleri, büyük ölçekli kabulü engelleyen yüksek ücretlere ve diğer teknik sınırlamalara uygun bir alternatif sunar. Bu nedenle, daha fazla geliştirici faydalarını öğrendikçe önümüzdeki haftalarda bu projeden çok daha fazlasını duymayı bekleyebilirsiniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Hazırlayan: Emre Ata


12 görüntüleme0 yorum
bottom of page