top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır?

Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır?


Mevcut DeFi projeleri tarafından bile henüz geliştirilmemiş olan boşluğu doldurmak için Compound protokol ortaya çıktı. Kullanıcıların varlıklardan zaman değeri kazanmasını sağlayan kripto varlıklarının sürtünmesiz ödünç alınması. Paranın zaman değeri, faiz kazandıran modellerin temelinde yatan bir kavramdır. Compound protokolü, geleneksel finansta mümkün olan arz ve talebe göre her bir varlık için faiz oranlarını algoritmik olarak hesaplayabilmek için tasarlanmıştır. Compound'dan önce, merkezi olmayan borçlanma modelleri zaten yürürlükteydi, ancak borç verenlerin teklifleri ve aktif kredileri göndermesi, yönetmesi ve teminatlı krediler durumunda denetlemesi gerektiği için maliyetleri kullanıcılara zorladı. Temel düzeyde, Compound piyasaları likiditeyi teşvik eder: Bir varlık ne kadar çok ödünç verilirse, faiz oranı o kadar yüksek olur (teknik incelemedeki formül biraz daha nüanslı olsa da). Kullanıcılar, bakiyelerinin bir kısmını teminat olarak koyarlarsa, protokole jeton tedarik edebilir veya varlıkları ödünç alabilir / satabilir / kullanabilir / yeniden ödünç verebilir. Şu anda 9 pazar var (biri - SAI - tasfiye altında): kullanıcılar, karşılık gelen bir cToken (cETH, cZRX vb.) Karşılığında ETH, 0x, Augur, WBTC, BAT, USDT, DAI, USDC sağlayabilirler.


Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır?
Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır?



Compound Nasıl Çalışır?


Birisi Compound'a para yatırdığında, bu fonlar kilitlenir ve karşılığında cToken alır. Yatırılan fonlardan kazanılan faiz doğrudan cToken'a tahakkuk eder. Bireyler, likidite sağlarken kripto para birimlerinde faiz kazanmak için Compound'a dönebilir ve geliştiriciler, Compound platformunu daha da güçlendirirken bir likidite kaynağı için Compound'dan yararlanabilir.

Buradaki fikir, birçok kişinin temel Compound platformuna birçok farklı uygulama aracılığıyla erişeceği ve DeFi ekosisteminin diğer birçok bölümünün altında yatan önemli bir araç haline geleceği yönündedir. Bu amaçla Compound, bir token sahipleri topluluğu genelinde yönetimini merkezden uzaklaştırarak daha esnek ve açık olmayı hedefliyor.


COMP Ne Yapar?


COMP simgesi, Compound platformunun yönetim belirtecidir. Bir tür zincir içi yönetişim uygulamak için kullanılır. En az 100.000 bilgisayara sahip kullanıcılar, ağın dikkate alması için teklifler sunabilirler. Yeterli sayıda diğer COMP sahibi öneri lehine oy kullanırsa ve gerekli asgari oy sayısı ve seçmenlerin çoğunluğu karşılanırsa, öneri kabul edilir.

Ayrıca, Compound kullanıcıları sadece ağı kullandıkları için COMP tokenleri ile ödüllendirildiklerinden, hafif bir teşvik görevi görür. Yönetim yetkilerine ek olarak, COMP jetonu da satın alınabilir ve satılabilir.


Compound Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?


Compound'a yatırım yapmak riskli mi? Tabiki öyle. Sadece Compound için değil, tüm kripto para birimi endüstrisi için doğru. Piyasada bulunan tüm kripto ve altcoinler oldukça değişken. Bu, fiyatın hızla yükselip düşebileceği anlamına gelir. Fiyatın yükselmesini beklediğiniz zamanlarda, düşebilir. Kripto endüstrisi çok tahmin edilemez. Dahası, deneyimli yatırımcılar tarafından, para yatırmadan önce dijital para alım satımındaki tüm risklerin hesaplanması gerektiği vaaz edilmektedir. Tüm belirsizliklerin kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu bulduğunuzda, Compound satın almayı düşünebilirsiniz. Aksi takdirde, tüm yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Kripto para ticareti yaparak yüzlerce dolar veya daha fazlasını kazanan birçok insanın hikayelerini duyacaksınız. Bununla birlikte, tonlarca insan, dijital para birimleri alıp satarak zor kazandıkları paralarını kaybetti.


Compound Nasıl satın alınır?


Compound parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır
Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır

Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır
Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır

Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır
Compound Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Yüksek Risk


Ticaret Bileşeni gerçekten risklidir. Compound yalnızca riskler kabul edilebilir riskler aralığında olduğunda ve tüm riskleri % 100 anladığınızda satın alın. Dahası, piyasadaki bilge yatırımcılar, önce aylık harcamalarınızı ödeyip daha sonra kripto para birimlerine veya diğer varlıklara yatırım yapmayı düşünmelerini önermektedir. Ayrıca, beklenmedik zor zamanlar için tasarruf hesabınızda biraz nakit bulundurun. Gerekli tüm harcamalar için nakit ayırdığınızda, kalan tutarı diğer varlıklara yatırabilirsiniz. Şimdi, işler plana uygun gitmezse güvende olacaksınız.


Zamanlama


Zamanlama her şeydir. Doğru zamanda iş yapmanın kar getirdiği birçok yatırımcı ve iş adamı tarafından varsayılmaktadır. Yeni bir iş kurmak veya yeni bir ürün veya hizmet başlatmak için her zaman iyi bir zaman vardır. Aynı şekilde kripto endüstrisi için de geçerlidir. Ayrıca, kripto para birimlerine yatırım yapmanın iyi bir zamanı ve kötü bir zamanı var. Compound'u doğru zamanda satın alırsanız, yatırımınızdan daha iyi bir getiri elde etme şansınız daha yüksektir. Ancak, Compound jetonu yanlış zamanda satın alırsanız para kaybedebilirsiniz.


Araştırma


Satın almak istediğiniz bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek her zaman karlı. Size istenen ürün veya hizmetle ilgili artıları ve eksileri hakkında fikir verecektir. Benzer şekilde, satın almak istediğiniz kripto para birimi hakkında kapsamlı araştırma yapmak da harika bir fikirdir. Ayrıca, şirketin büyük yatırımlarla desteklendiğinden emin olun. Yatırımınızı güvenli hale getirecek. Şirket nakit kaybetmeye başladığında, operasyonlarını aylarca yürütmek için ellerinde yeterli nakit olması gerekir. Böylece şirket battığında yatırımınızı kaybetmezsiniz.


Yalnızca Güvenli Ve Güvenilir Compound Borsalar


Compound almaya karar verdin mi? Şimdi, COMPY'ye güvenle yatırım yapmak için güvenli ve güvenilir bir kripto borsası seçmeniz gerekiyor. Bu sayfada, piyasada faaliyet gösteren en ucuz ve güvenilir Compound borsaları bulacaksınız. Böylece doğru değişimi seçmek için internette saatlerce gezinmenize gerek kalmaz. Biz sizi koruduk. Bu web sitesinde listelenen işlem platformları arasından istediğiniz herhangi bir kripto para alım satım platformunu seçebilirsiniz. Burada bahsedilen tüm kripto ticaret borsaları piyasada iyi bir üne sahiptir. Yüzbinlerce insan paralarını bu platformlara yatırdı. Bu, tonlarca insanın güvenilirliğini ve güvenliğini kabul ettiği anlamına gelir. Böylece istediğiniz bir borsayı kolayca seçebilirsiniz.

Compound'u satın aldığınızda tüm borsalar hizmetleri için belirli bir ücret alır. Bu ücretler, kripto borsasının sunduğu hizmetlere bağlıdır. Borsalar tarafından verilen tüm fiyatlara işlem ücretleri dahildir. Ayrıca, Compound anonim olarak satın almak istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Bir Compound değişim seçmeden önce dikkate almanız gereken birkaç temel nokta vardır. Bunları aşağıda bulabilirsiniz;


  • Coinmarketcap'ta iyi güven puanı

  • Piyasadaki popülerlik

  • Güvenilirlik

  • Likidite

  • İşlem hacmi

  • Ticaret maliyeti

  • Sipariş limitleri


Compound Satın Almak Veya Takas Etmek İçin Bir Borsayı Nasıl Seçerim?


İnternette Compound satan yüzlerce borsa bulacaksınız. Ancak, Compound'u satın almak için doğru platformu seçmek zorlaşıyor. Bu nedenle, Compound satın almak için bir borsa seçtiğinizde doğrulayabileceğiniz birkaç noktayı listeledik;


  • Alım satım ücretlerinde şeffaflık mevcut olmalıdır.

  • Platformda yıkama ticareti olmadığını bilmek faydalıdır.

  • Kripto para borsası hakkındaki yorumları resmi sosyal medya platformlarında okumak her zaman en iyi fikirdir.

  • Borsada istediğiniz jetonla işlem yapma sıklığı.

  • Sektördeki dijital para platformunun güvenilirliği ve itibarı.

  • Bu noktalara dayanarak, hangi Compound değişiminin size en uygun olduğuna karar verebilirsiniz.


Compound Jetonlar İçin Hangi Cüzdanı Seçmelisiniz?


Bir ERC-20 jetonu olarak COMP, MEW gibi Ethereum'a özel cüzdanlarda veya Trust Wallet veya Atomic gibi çoğu çok para biriminde cüzdanda saklanabilir. COMP'un soğuk depolanması Ledger veya Trezor cihazlarıyla mümkündür ve Trezor'da Compound jetonlarını ChangeHero tarafından desteklenen bir uygulama içi işlevle takas edebilirsiniz.

Ancak, tüm cüzdanlar henüz COMP yönetiminin işlevlerini desteklemiyor. Yapanlar arasında Exodus, ZenGo, imToken ve Zerion var. Örneğin Exodus'ta, Compound protokolünü tam olarak kullanabilir ve ayrıca hizmetimizin yardımıyla COMP'u değiştirebilirsiniz.


Compound İçin Hangi Gelecek Planları Var?


Yeni yönetişim modelinde protokolün geleceği topluma aittir ve hangi önerileri sunacaklarına ve onlara karşı oy verdiklerine bağlıdır. Örneğin USDT pazarı, geliştiriciler tarafından tanıtılmak yerine halk oylamasıyla yapılan ve onaylanan ilk tekliflerden biriydi.

Müşterileri için değer sağlamak için protokolü kullanan pek çok ortak ürün var. Örneğin, bu tür uygulamalar arasında gözetim çözümleri (Coinbase Custody, Anchorage, BitGo), vergi muhasebesi (Lumina, CryptoTaxTools, Cointracker, Tokentax) ve DeFi ürünleri (Dharma, Argent, Linen, Donut) bulunmaktadır.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Binance %20 komisyon indirimi referans kodu
Emre Ata

Selamlar,

Kripto para birimleri ile ilgili bilgileri Kripto Para TR web sitesinde bulabilirsiniz. Bu site bir borsa değil, sadece bir Binance iştirak ortağıdır. Yatırım tavsiyesi vermiyoruz. Yalnızca kripto para birimleri hakkında bilgi ve nasıl satın alınacağına dair rehberlik sağlıyoruz.



CryptocurrencyUSA.net & BuyCryptoCoin.net & KriptoParaTR.com Kurucusu Emre Ata



Kurucu LinkedIn

KriptoParaTR.com

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin en iyi kripto para bilgi platformuna hoş geldiniz. En güvenilir kripto para birimleri hakkında bilgileri web sitemizde bulabilirsiniz. Kripto para birimi nasıl satın alınır? Kredi kartı veya Paypal. Biz borsa değiliz, sadece yatırımcıların en doğru bilgiye ulaşması için çalışıyoruz. Yeni başlayanlar için kripto para birimi kılavuzu.

© 2020-2024 by KriptoParaTR.com

İletişim

Mustafa Kemal Paşa mah. Karataş Sok. No 77 İstanbul

219 W 47th St, New York, NY 10036, Amerika Birleşik Devletleri

San Fransisko Tel: +16286005120

iletisim@habermark.com

habermarktr@gmail.com

 

İletişim
 

Hızlı Menü

Sosyal Medya

bottom of page