top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

CryptoPunk satışları NBA Top Shots'u geçti

Güncelleme tarihi: 28 Mar

CryptoPunk satışları NBA Top Shots'u geçti


Son zamanlarda en popüler değiştirilebilir olmayan jeton (NFT) projelerinden ikisi CryptoPunks ve NBA TopShots olmuştur. Ve ikisi arasındaki satış savaşı kızışıyor.


NFT Müzayedeleri


İlki, Larva Labs tarafından Ethereum ağında (2017 başlarında) tasarlanmış ve basılmış en eski NFT projeleridir, ikincisi ise Dapper Labs ve Amerikan Ulusal Basketbol Birliği (NBA) arasındaki bir işbirliğidir.


TopShots hacimleri CryptoPunks satış hacmini gölgede bırakırken, ikincisi geçen hafta efsanevi müzayede evinde Christie's'de yapılacak yüksek profilli bir müzayedenin ardından daha büyük hacimler gördü.


New York'taki Christie's, 13 Mayıs'ta 9 milyon dolar değerinde CryptoPunks'u açık artırmaya çıkaracak. Dosyaların her biri 24 x 24 piksel olmak üzere toplam 9 punks satılacak. Punks- toplam 10.000 - herkes ve herkes tarafından görülebilir, ancak yalnızca bir benzersiz sahibi vardır. Bu, en azından potansiyel sahipler için değerlerinin ortaya çıktığı yerdir.

Genel olarak, TopShots hala önde. "Top Shot hala tüm zamanların hacmine liderlik ediyor, ancak bu kripto yerlileri lehine küçük bir veri noktası," diyen 1confirmation kurucusu Nick Tomaino, kripto yerlileri için ilk veya ana akım oluşturmak arasında seçim yapacak kripto kurucuları için bir tür tartışma başlattığını da sözlerine ekledi.

TopShots ve CryptoPunks


TopShots, yaratıcıları için milyonlarca dolar gelir elde etti ve basketbol takımları ve sporcular, ikonik bir hareketin veya çarpmanın kısa bir videosu olan kendi önemli anlarını başlattı.

Top Shots'tan en pahalı olanı, Şubat ayında 280.000 $ 'ın üzerinde satılan LeBron James, "Cosmic Series 1, # 29". James'in yer aldığı diğer iki Top Shots, 125.000 $ ve 100.000 $ 'a satıldı ve bu da satış ölçütleri dikkate alındığında onu en çok talep gören NBA yıldızı yapıyor.

Ancak TopShots tamamen gösterişli döngü çekimleri ve müdahalelerden ibaret olsa da, CryptoPunks bundan farklı olamaz. Bunlar, bir Punks pikselli versiyonlarıdır.


Marka değeri TopShots satışlarını artırıyorsa, en eski anlatımın nadirliği ve en eski hikaye olması CryptoPunk satışlarını yönlendirir. Sadece 6.039 erkek Punks ve 3.840 kadın Punks var. Toplam 696 sıcak ruj sürerken, 303 tanesi koyun pirzolası kullanıyor. Nadirliği artıran başka tuhaflıklar da var: 286 Punks 3 boyutlu gözlük takıyor, 128'i pembe yanaklı Punks, 94 Punk at kuyruğu, 78 Punks tokalı ve 44'ü bere takan Punk var.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page